Κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής, δηλώσεις περιουσίας, δόσεις χωρίς όριο στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής, ήπια πρόστιμα στην μικρή φοροδιαφυγή και ρυθμίσεις που να αντέχει ο φορολογούμενος ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεσα θα γίνει έλεγχος εκείνων που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τις φορολογικές δηλώσεις τους, καθώς και εκείνων που έχουν δημιουργήσει ακίνητη περιουσία χωρίς να καλύπτεται από το περιβόητο «πόθεν έσχες».

Επίσης θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογεί αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο.

Οσοι δεν το πράξουν και εντοπιστούν στη συνέχεια να μην μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία τους θα πληρώσουν διπλάσιους και τριπλάσιους φόρους. (!)

Στον βασικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλέσει όλους τους πολίτες να δηλώσουν το σύνολο της περιουσίας τους. Αυτό θα συμβεί όχι για να τη φορολογήσουν αλλά για να γνωρίζει το κράτος ποιος κατέχει τι και στη συνέχεια να μην μπορεί κανείς να εμφανίσει κάτι άλλο χωρίς να μπορεί να το δικαιολογήσει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι έσοδα δεν μπορεί να υπάρξουν με άδικη φορολογία και επιβολή υπέρογκων προστίμων σε παραβάτες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν να πληρώσουν και όχι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι η νέα ρύθμιση με τις 100 δόσεις δεν τραβάει και για τον λόγο αυτόν εξετάζουν άμεσα να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις, με βασικότερη τον καθορισμό της ελάχιστης δόσης ως ποσοστού επί του συνολικού εισοδήματος (20% ή 30% κατά περίπτωση).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης