Bloomperg: Ευρώπη και Ελλάδα θα τα συμφωνήσουν κάπου στη... μέση

Την ώρα που ο γενικός δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, δηλαδή στις 711,13 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση 9,24%, το Bloomperg βεβαιώνει:

«Μια πρόβλεψη για εσάς: Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θατα βρουν και θα μοιραστούν τη διαφορά στη διένεξή τους για την ελάφρυνση του χρέους. Το μόνο πρόβλημα είναι πώς οι αξιοσέβαστες κυβερνήσεις τους θα δικαιολογήσουν τη νέα συμφωνία και πόση ζημιά θα κάνουν ο ένας στον άλλον προτού αποδεκτούν το αναπόφευκτο»

" Η Μέρκελ δηλώνει πως τα χρέη είναι χρέη. Ωστόσο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας αποκαλεί τον ισχύοντα διακανονισμό «εικονικό πνιγμό» υποστηρίζοντας ότι η χώρα υποφέρει από ανθρωπιστική κρίση και αρνείται να αποπληρώσει το χρέος. Καμία από τις δύο πλευρές δεν κάνει πίσω", αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια ωστόσο ο αρθρογράφος δείχνει να διαφωνεί με την απολυτότητα των δύο θέσεων. «Τα χρέη είναι χρέη; Ελάτε τώρα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη προσφέρει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, το σχέδιο δεν απέδωσε.

Με άλλα λόγια η ισχύουσα συμφωνία έχει αποτύχει, γι' αυτό και χρειάζεται επανεξέτασή της», τονίζει ο αρθρογράφος προσθέτοντας επ' αυτού πως «δεν χρειάζεται να γίνει επανάσταση. Οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα από τις δικές τους αναλύσεις».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης