Σαμαράς: Την Κυριακή συγκρούονται δύο κόσμοι

Με σαφή στόχο την ψήφο των λεγόμενων «νοικοκυραίων» ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε ένα γενναίο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους τόσο του παραδοσιακού μεσαίου χώρου που δεν έχουν σταθερή προτίμηση πάνω από την κάλπη όσο και προς εκείνους που στο παρελθόν ψήφισαν με κεντροαριστερό πρόσημο βάζοντας ένα σαφές δίλημμα για την Κυριακή των εκλογών: 

«Δύο δρόμοι ανοίγονται για την επόμενη Κυριακή: Δύο κόσμοι στην Ελλάδα συγκρούονται. Η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια στην Ανάπτυξη. Και η Ελλάδα που επιστρέφει στα Μνημόνια, στην ύφεση, στη μιζέρια» είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΝΔ επιλέγοντας να ξεκινήσει την ομιλία του με αναφορά στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή - προβλήθηκε μάλιστα και ένα ειδικό βίντεο παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην πρώτη σειρά των καθισμάτων-σε μια κίνηση που εύκολα ερμηνεύεται ως «απάντηση» στην προσπάθεια που έκανε μια ημέρα πριν από την ίδια πόλη ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνθεί στο σκληρό πυρήνα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων με την αποστροφή του για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη ΝΔ. 

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε χθες να περάσει δύο βασικά μηνύματα: 

1) Νίκη της ΝΔ έστω και με μια ψήφο διαφορά 

2) Το δίλημμα για το ποιο κόμμα θα έχει την τρίτη θέση δεν έχει σημασία όσο η πρωτιά και το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση έχοντας το μπόνους των 50 εδρών. 

Και στο τέλος της ομιλίας του ως αντίβαρο στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη μεσαία τάξη, ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε σε όλους τους ψηφοφόρους ζητώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της σταθερότητας: 

«Απευθύνομαι σε όλους, πέρα και πάνω από κόμματα και απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που στο παρελθόν δεν μας ψήφισαν. Απευθύνομαι- αν θέλετε- σε ανθρώπους του μετριοπαθούς Κέντρου, ανθρώπους της Κεντροαριστεράς. Εν πάση περιπτώσει ανθρώπους νοικοκυραίους. Ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια. Αλλά που θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, να βγούμε οριστικά από την κρίση» τόνισε ο κ. Σαμαράς καθιστώντας σαφές ότι στο photo finish της προεκλογικής περιόδου θα προσπαθήσει να πάρει πίσω όσες περισσότερες από τις γαλάζιες ψήφους δείχνουν, σύμφωνα με τις μετρήσεις, να κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφους από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων οι οποίοι - όπως γνωρίζουν στο επιτελείο της ΝΔ - προέρχονται στην πλειονότητά τους από το χώρο της κεντροδεξιάς. 

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα - τον χαρακτήρισε μάλιστα «Πρωθυπουργό τύπου Βόρειας Κορέας» - του καταλόγισε ότι δεν ήθελε να δει την Ελλάδα να βγαίνει από το μνημόνιο γι' αυτό οδήγησε τη χώρα σε εκλογές αλλά προέβλεψε πως μέσω του αδιεξόδου που θα συναντήσει με τη θέση του για κούρεμα του χρέους, οι αγορές θα κλείσουν οριστικά για την Ελλάδα και τα μνημόνια θα επιστρέψουν. 

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015 και απόδοσής του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε επίσης ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι περικοπές που έγιναν στους ένστολους - με βάση και τις έως τώρα δικαστικές αποφάσεις - ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις φορολογικές του εξαγγελίες - μίλησε για «πρόγραμμα λίστα γάμου» - σημειώνοντας ότι με τα όσα έχουν πει από τον ΣΥΡΙΖΑ για φόρο στη λεγόμενη μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω των 200 χιλιάδων ευρώ και ανώτατους συντελεστές φορολόγησης στο 60% θα αφανιστεί όλη η μεσαία τάξη:

«Ψηφίστε για να δώσουμε απάντηση «στο λόμπι της δραχμής», σε όλους αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, και τώρα θέλουν να τελειώσει η Ελλάδα, να έρθει η δραχμή, για να έρθουν μετά να την αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης