Απελπισμένοι, κλέβουν πίτσες και... βενζίνη!

Λαϊκή γυναίκα μαζεύει απομεινάρια

Πρωτοφανείς συμπεριφορές καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία εξ αιτίας της αυξανόμενης φτώχειας. Οδηγοί γεμίζουν σε βενζινάδικα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και στη συνέχεια πατάνε γκάζι και το σκάνε. Άλλοι οδηγοί, στα διόδια,"κολλάνε" τα οχήματά τους σε μπροστινά οχήματα και μόλις σηκωθούν οι μπάρες περνάνε χωρίς να πληρώσουν. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει αν σημειωθούν οι αριθμοί κυκλοφορίας τους.

Ακόμα χειρότερα απελπισμένοι άνθρωποι κλέβουν παραγγελίες από πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Παλαιότερα έπαιρναν τηλέφωνο και όταν έφτανε ο διανομέας τον έκλεβαν. Τα καταστήματα ¨τσεκάρουν" πλέον τα τηλεφωνήματα, οπότε η μέθοδος άλλαξε. Κλέβουν ότι βρούν την ώρα που ο διανομέας έχει ανέβει σε διαμέρισμα να παραδώσει!

Κλοπές τροφίμων καταγράφονται και στα σούπερ μάρκετ. Για πρώτη φορά εντοπίζονται άνθρωποι με κονσέρβες στις τσέπες. Η φτώχεια στην Ελλάδα καταγράφεται και από την Eurostat.

Ποσοστό 20,1% του ελληνικού πληθυσμού ζει με κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος στην χώρα και απειλείται από τη φτώχεια, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Η επίδοση αυτή είναι η 6η χειρότερη στην ΕΕ των 27, πίσω από τις Λετονία (21,3%), Ρουμανία (21,1%), Ισπανία (20,7%), Βουλγαρία (20,7%) και Λιθουανία (20,2%). Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 16,4%.

Η αδυναμία πρόσβασης ακόμη και σε βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, αντίστοιχα, αποτελεί την δεινή πραγματικότητα των Ελλήνων σε ποσοστό 11,6%, πίσω από τις Βουλγαρία (35%), Ρουμανία (31%), Ουγγαρία (21,6%), Λιθουανία (19,5%), Λετονία (27,4%) και Πολωνία (14,2%).

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η μέση πρόσβαση των Ελλήνων στην εργασία, καθώς η χώρα μας εμφανίζει σχετικά χαμηλό (7,5%) ποσοστό πολιτών που ζουν σε ένα νοικοκυριό όπου κανένα από τα ενήλικα μέλη δεν έχει εργαστεί πάνω από 20% των ωρών που θα μπορούσε, το προηγούμενο έτος.

Συνολικά 27,7% ή τρία εκατομμύρια Ελληνες εμπίπτουν σε κάποια από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, ποσοστό οριακά χειρότερο από αυτό του 2009 (27,6%). Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, η Ισπανία σημείωσε επιδείνωση 2,1% (από 23,4% σε 25,5%), ενώ η Λιθουανία... +3,9%, στο 33,4%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης