Τούρκος επιχειρηματίας τα βάζει με τον... Ερντογάν

Ένας... θαρραλέος τούρκος επιχειρηματίας ο Κανί Κουντού προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης,  υποστηρίζοντας ότι ο αυταρχικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχουν διαπράξει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Επίσης κατηγορούνται για συνεργία οι επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών, όπως η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT και οι αρχισυντάκτες κρατικών ή φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Τώρα η Τουρκία εγκαλείται για τον θάνατο των 34 κούρδων αμάχων τον Δεκέμβριο του 2011. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν πως ήταν σφάλμα λόγω λανθασμένων πληροφοριών ότι επρόκειτο για μαχητές του ΡΚΚ. Αποδείχθηκε ότι ήταν λαθρέμποροι που διέσχισαν τα σύνορα από το Βόρειο Ιράκ. Οι υπεύθυνοι δεν οδηγήθηκαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο καταγγέλλων θεωρεί ότι ο Ερντογάν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον ρόλο τους στην πάταξη των διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί το 2013, όπου σκοτώθηκαν έξι πολίτες και δυο αστυνομικοί. Η προσφυγή αναφέρει τα λόγια του Ερντογάν που αποκάλεσε τους διαδηλωτές «βιαστές, βάνδαλους, βάρβαρους, μειωμένης αντιλήψεως και προδότες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης