Ραγδαία η αύξηση μεταναστών, η Ελλάδα ξεπέρασε τα όριά της

Διπλό μήνυμα για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις εξαιρετικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το τελευταίο οκτάμηνο, ειδικά τον περασμένο Αύγουστο.

«Δεν πρόκειται τα θαλάσσια σύνορά μας να γίνουν ξέφραγο αμπέλι. Θα συνεχίσουμε να τα επιτηρούμε» ξεκαθάρισε αφενός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας αφετέρου ότι «ούτε και πρόκειται να σταματήσουμε να προσπαθούμε να σώζουμε κάθε ζωή που κινδυνεύει στη θάλασσα».

Αναφερόμενος στους πρόσφατους στατιστικούς δείκτες μετανάστευσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία και των ξένων ανταποκριτών, ο υπουργός έκανε λόγο για «δραματικά νούμερα». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο φέτος, από την αρχή του χρόνου έως και τις 31 Αυγούστου, σώθηκαν από έλληνες λιμενικούς περίπου 6.500 μετανάστες, ενώ συνολικά 17.600 πέρασαν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα σε 664 περιστατικά (143 οι συλλήψεις διακινητών), αριθμός που στο τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 31.000.

Μόνο χθες βράδυ, όπως είπε, επιχείρησαν να περάσουν σε διάφορα ελληνικά νησιά συνολικά 285 μετανάστες, οι 172 από τους οποίους διασώθηκαν ενώ ήδη είχαν βρεθεί στη θάλασσα. Περιέγραψε, μάλιστα, πώς προ ημερών στην Πάτμο τρεις διακινητές -που συνελήφθησαν- σε πολυτελές γιοτ, αξίας 400.000 ευρώ, αποβίβαζαν από 2-3 μετανάστες κάθε φορά, συνολικά 64, από παραλία σε παραλία του νησιού, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης