Σε νεο φαύλο κύκλο δανεικών μπαίνει η Ελλάδα με συνεχείς εξόδους στις αγορές και εκδόσεις ομολόγων

Οι ελληνικές Τράπεζες ξαναδανείζουν την... Ελλάδα. Και επιδή τα έντοκα γραμμάτια που πήραν δεν είναι δυνατόν να οληρωθούν στην ώρα τους υπάρχει σχέδιο της ανταλλαγής των εντόκων γραμματίων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες με 5ετή ομόλογα που εξέδωσε το Δημόσιο τον Απρίλιο.

Επίσης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου το 3ετές ομόλογο που δημοπρατήθηκε αυτή την εβδομάδα και απέτυχε να συγκεντρώσει τα 3 δισ. ευρώ (πήρε μόνο τα μισά). Θα προχωρήσουν δε και σε δημοπρασία 7ετών ομολόγων. Είναι το επόμενο βήμα, μετά την έκδοση των 5ετών και 3ετών ομολόγων.

Την ερχόμενη Τρίτη, ο ΟΔΔΗΧ θα δημοπρατήσει γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας με στόχο να αντλήσει 2 δισ. ευρώ συνολικά από τις κανονικές και τις συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων που λήγουν την Παρασκευή.

Δηλαδή η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώσει τα νέα... δανεικά.

Εκτιμάται ότι κάθε τρίμηνο ή τετράμηνο η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να προχωράει σε εργανωμένες εξόδους για την άντληση δανεικώ με ομόλογα διαφορετικής διάρκειας, αν και η έκδοση 7ετών και 10ετών ομολόγων είναι σχέδια που θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης