Θέμα χρόνου η εξαγορά της Hellas On Line από τη Vodafone

«Καζάνι που βράζει» αποτελούν οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για σημαντικούς παίκτες της αγοράς

Πρόκειται για εταιρείες που βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού», όπως η Hellas Online και η Cyta Hellas. H πρώτη από τις δύο, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της από τη Vodafone, ενώ η Cyta Hellas αναμένεται ν’ ακολουθήσει τη διαδικασία αναζήτησης «λευκού ιππότη». Τέλος, στη συνέχεια αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας διεκδίκησης της Forthnet, για την οποία σήμερα ερίζουν Wind Hellas και Vodafone.

Σε ό,τι αφορά την Hellas Online, σύμφωνα με πληροφορίες, Vodafone και Intracom Holdings φέρεται να έχουν συμφωνήσει στο τίμημα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Από την άλλη πλευρά, σε τροχιά αλλαγής ιδιοκτησίας βρίσκεται και η Cyta Hellas. Η τελευταία σε χθεσινή της ανακοίνωση, επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που άφησε ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης.

Ο τελευταίος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, είπε ότι η θυγατρική στην Ελλάδα είτε θα πουληθεί, είτε θα κλείσει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου», ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι η Cyta στην Ελλάδα, έχει τρεις επιλογές και «είτε θα συμμετέχει σε σχήμα, είτε θα συνεχίσει αυτόνομα, είτε θα την κλείσουμε». Πρόσθεσε δε ότι οι επιλογές αυτές θα εξεταστούν για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης