Η ΝSA παρακολουθούσε και ελληνική πρεσβεία

Η NSA παρακολουθούσε και ελληνική πρεσβεία καθώς και την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Νέα Υόρκη και την αντιπροσωπεία της στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με νέα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ενα από αυτά περιλαμβάνει μία λίστα με 38 πρεσβείες (και η ελληνική) και αποστολές, τις οποίες περιγράφει ως «στόχους». Δίνει λεπτομερώς μία εξαιρετική ποικιλία μεθόδων κατασκοπείας για καθέναν από τους στόχους, όπως κοριούς στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και «εισβολές» στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μία από τις μεθόδους τοποθέτησης κοριών είναι γνωστή με την κωδική ονομασία Dropmire, η οποία στο απόρρητο έγγραφο του 2007 αναφέρεται ως «τοποθετήθηκε στο κρυπτοφάξ της πρεσβείας της ΕΕ στην Ουάσινγκτον», μία αναφορά στον κοριό που είχαν τοποθετήθηκε στο μηχάνημα του φαξ που χρησιμοποιούσε η αποστολή.

Μαζί με τις παραδοσιακές, ιδεολογικές και ευαίσθητες «αντίπαλες» μεσοανατολικές χώρες, η λίστα των στόχων περιλαμβάνει τις αποστολές της ΕΕ, τις πρεσβείες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ν.Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κωδικοποίησαν την επιχείρηση παρακολούθησης της αποστολής της ΕΕ στις ΗΠΑ ως «Perdido», της ελληνικής αποστολής του ΟΗΕ ως «Powel» και της ελληνικής πρεσβείας ως «Klondyke».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης