Οι πολιτικοί - παράνομα - θα κλέβουν τους πλούσιους

Οι πολιτικοί ξεκινούν εκστραεία για να... δημεύσουν περιουσίες πάμπλουτων επιχειρηματιών που συνήθως λιμνάζουν σε φορολογικούς παραδείσους. Το ξεκίνησαν ήδ ακόμα και με παράνομες αποφάσεις (π.χ. κούρεμα καταθέσεων).

Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν: μόνο στην ΕΕ η φοροδιαφυγή «κοστίζει» περίπου ένα τρισ. ευρώ τον χρόνο, εν μέσω πολιτικής λιτότητας και αύξησης της φορολογίας για τους απλούς πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Γηραιά Ηπειρος θέλει να αρθείΟι πολιτικοί βάζουν χέρι στις τσέπες των πλουσίων το τραπεζικό απόρρητο και να υπάρξει αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων μεταξύ των κρατών - μελών, ενώ στα σκαριά είναι και αρκετές διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως η Ελβετία.

Πριν από λίγες εβδομάδες, τα σώματα δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη στην κατοχή τους και μελετούν σε συνεργασία μεταξύ τους και εξονυχιστικά, τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων για το θέμα των offshore εταιρειών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης