Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σειρήνες ήχησαν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που οδήγησε εκατομμύρια Ισραηλινούς σε καταφύγια.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης πως προσπάθειες αναχαίτισης έγιναν απέναντι σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο.
Σημειωνεται ότι λόγω του μπαράζ ρουκετών, δεν μπορούσε να προσγειωθεί πολιτικό αεροσκάφος, τη στιγμή που έχουν ενεργοποηθεί όλες οι συστοιχίες του Iron Dome.
Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει να σωθεί φοβούμενο για τις επιθέσεις από τον Λίβανο.
Φωτογραφία δείχνει αποτελέσματα της επιχείρησης αναχαίτισης ρουκετών από τον IDF, ειδικότερα διακρίνεται ένα θραύσμα ρουκέτας στο προάστιο Χολόν στο Τελ Αβίβ.
Σε τελευταία ενημέρωσή του, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε πως τρεις ρουκέτες πο εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς πυκνοκατοικημένες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ αναχαιτίστηκαν.
Μέχρι στιγμής, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά τραυματίες.
Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ένας άνθρωπος χτυπήθηκε καθώς όδευε προς καταφυγιο.
Εν μέσω ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, ο Ισρηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει συμβούλιο ασφαλείας στις 20:30 στο Τελ Αβίβ.
Η συνάντηση διεξάγεται ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να επιμένει ότι θα απαντήσει στο Ιράν μετά την προ δύο βδομάδων πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.
Τα χτυπήματα στον βόρειο Λίβανο
Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε πως μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα και το Βόρειο τμήμα της.
Συγκεκριμένα με βάση τα όσα αναφέρει η ανθρωπιστική οργάνωση έχει χτυπηθεί από μαχητικά του Ισραήλ πολυκατοικία στο χωριό Αιτού στην επαρχία της Σγάρτα. Από το χτύπημα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.
Ο Βορράς του Λιβάνου δεν είναι προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ και η περιοχή που έχει χτυπηθεί αποτελεί διαχρονικά σημείο στο οποίο διαμένουν χριστιανικοί πληθυσμοί και συγκεκριμένα μαρωνίτες καθολικοί.