Υπάρχει εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα; ΟΧΙ. Τα κόμματα φροντίζουν ποιοί θα είναι στα ψηφοδέλτια και πολλές φορές - με την κινητοποίηση κομματικών στρατών - ποιοί θα εκλεγούν. Το 99% των Ελλήνων είναι αποκλεισμένο από το "εκλέγεσθαι".
Έρχεται η κίνηση Αλαβάνου, που ήδη μετεξελίχθηκε σε κόμμα, να μιλήσει ριζοσπαστικά. Πρόκειται για Δέκα προτάσεις για το Κοινοβούλιο που παρουσίασε το «Σχέδιο Β'», θέσεις οι οποίες θα επικυρωθούν στην τελική τους μορφή από την επόμενη συνδιάσκεψη.
Μεταξύ άλλων, προτείνεται βουλευτική αποζημίωση 1.419 ευρώ, μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μόνο δύο πλήρεις θητείες για κάθε βουλευτή και κατάργηση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων.
Επίσης το 5% των μελών του Κοινοβουλίου επιλέγεται με κλήρωση μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών που έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. (Στην ένσταση ότι είναι δυνατόν να νοθευθεί έτσι το αποτέλεσμα σε οριακές καταστάσεις, υπάρχει η απάντηση ότι η νοθεία γίνεται από τα άδικα εκλογικά συστήματα της Ελλάδας).
Ακόμη, νόμοι ψηφισθέντες από την Βουλή μπορούν να ακυρωθούν με λαϊκό δημοψήφισμα. Για παράδειγμα τι θα αποφάσιζαν οι Έλληνες πολίτες, για τις απάνθρωπες συλλήψεις, λόγω οφειλών με αυτόφωρο 20 μηνών; Δημοψήφισμα οργανώνεται και με αίτημα του 20% όσων διαθέτουν δικαίωμα ψήφου σε όλη την επικράτεια.