Αυστραλία: Συνελήφθη 19χρονη που κυμάτιζε τη σημαία της Χεζμπολάχ

Η αυστραλιανή αστυνομία συνέλαβε και άσκησε δίωξη σε 19χρονη μετά από έρευνα για τις σημαίες της Χεζμπολάχ που κυμάτιζαν σε διαδήλωση στο Σίδνεϊ.

«Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δημόσια εμφάνιση συμβόλου απαγορευμένης τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Άλλοι παρευρισκόμενοι στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, που πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα, κυμάτισαν επίσης σημαίες της Χαμάς ή πλακάτ με τον σκοτωμένο ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό ενόψει των δύο προγραμματισμένων διαδηλώσεων αυτή την εβδομάδα που θα σηματοδοτήσουν την επέτειο ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε σχολίασε ότι οι δύο διαδηλώσεις —που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Οκτωβρίου— δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν και ότι οποιαδήποτε διαδήλωση θα θεωρηθεί «απίστευτα προκλητική». «Δεν θα προωθούσε κανένα σκοπό. Θα προκαλούσε μεγάλη αγωνία», είπε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης