Μπαράζ εκρήξεων στο Λίβανο από χακάρισμα βομβητών της Χεζμπολάχ - Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες

Εννέα τουλάχιστον νεκροί και 2.800 τραυματίες, οι 200 σοβαρά, στον Λίβανο εκεί που υπάρχει η Χεζμπολάχ. Πως; Το Ισραήλ κατάφερε να χακάρει τις συσκευές βομβητών στελεχών της Χεζμπολάχ και να προκαλέσει μαζικές εκρήξεις.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 8 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της Χεζμπολάχ.

Δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ (μεταξύ τους και υγειονομικοί υπάλληλοι) τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό, ανέφεραν αρχικά πηγές ασφαλείας στο Reuters, ενώ δημοσιογράφος του πρακτορείου στη Βηρυτό είδε τουλάχιστον 10 μέλη της οργάνωσης να αιμορραγούν. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το Ιράν, στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στον Λίβανο.

Παρόμοιες εκρήξεις με αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν - μετά το αρχικό περιστατικό στη Βηρυτό - και σε άλλες περιοχές στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters και αραβικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο το Al-Arabiya όσο και το Al-Jazeera, ανέφεραν πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο Όρος του Λιβάνου και στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κατοικοι ανέφεραν πως κράτησαν περίπου μισή ώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης