Εκλογές κρίσης σήμερα στην Βουλγαρία

Tα εκλογικά τμήματα στη Βουλγαρία άνοιξαν τις πύλες τους για τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που όμως το αποτέλεσμά τους είναι πιθανόν να βυθίσει τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο. Tαυτόχρονα, διάχυτη είναι η δυσπιστία για εκτεταμένη καλπονοθεία.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μαζί με την ψηφοφρία στην χώρα γίνονται και... διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, κατά της λιτότητας και της διαφθοράς.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00, ώρα Ελλάδος, και οι πρώτες εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος, με ψηφοφορίες έξω από τα τμήματα (έξιτ πολς) θα κοινοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, που πραγματοποιείται με το σύστημα της απλής αναλογικής σε έναν γύρο, είναι εντελώς αβέβαιο. Το συντηρητικό κόμμα GERB του τέως πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και οι σοσιαλιστές (πρώην κομμουνιστικό κόμμα) του PSB φέρονται να διεκδικούν στήθος με στήθος την πρωτιά, με τον πρώην πρωθυπουργό και...  πρωταθλητή του καράτε να έχει το ελαφρό προβάδισμα.

Εν τούτοις, κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους και το ποσοστό του 43% που θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των 240 εδρών. Και τα δυο κόμματα κινούνται στο 22-25%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης