Καθηλωμένοι πια Τσιτσιπάς και Σάκκαρη (αν και μπορούν...)

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έχουν φτάσει μέχρι την θέση 3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και έχουν πει ότι θέλουν να φτάσουν ακόμη και στην πρώτη θέση. Αυτό φαντάζει αδύνατο όσο αγωνίζονται τόσο άσχημα...

Ο Τσιτσιπάς δεν μπορει πια να μπει εύκολα ούτε στην 10άδα ενώ χάνει διαρκως από μέτριους έως κακούς αντιπάλους. Εδώ δικαιώνεται ο γυμναστής του Φιωτάκης που αποχώρησε πρόσφατα λέγοντας ευθέως ότι ενώ έχει όλα τα προσόντα να επιστρέψει στην κορυφή δε γυμνάζεται όπως πρέπει και δεν διορθώνει τίποτε από αυτά που θα έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι του.

Στο Λονδίνο εχασε 3-1 από τον νο 87 του κόσμου Ρουσουβουόρι έναν οριακό πάικτη που δεν θα μπορέσει ποτέ να πάει στα ψηλά και δήλωσε... υπερήφανος για τον τρόπο που έπαιξε! Με λίγα λόγια, ο 19χρονος που κέρδισε Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ τώρα χάνει ακόμη και από παίκτες μετά την θέση 100.

Αυτό φαίνεται πως δεν διορθώνεται πια, αν δεν δουλέψει στο γυμνααστηριο. Ο Φιωτάκης είπε πως πλέον ο Τσισιπάς "έχει άλλες προτεραιότητες".

Με την Σάκκαρη τα πράγματα είναι πιο απλά. Χάνει διαρκώς από τον εαυτό της. Δουλεύει σκληρά στην προπόνηση, εχει σπουδαία προσόντα, το ξέρει το άθλημα, αλλά δεν εχει την ψυχολογία του αδυσώπητου νικητή. Αντίθετα σε πολλά παιχνίδια καταρρέει ανεξήγητα δίνοντας εύκολες νίκες όπου νάναι.

Τώρα έχασε εύκολα από την Ραντουκάνου νο 92 στον κόσμο που είναι σαφώς κατώτερη της. Είχε 31 αβιαστα λάθη. Πριν από αυτό είχε αποκλειστεί σε δυο εύκολες πρεμιέρες πάντα από αδύναμες αντιπάλους εξ αιτίας σωρείας αδιανόητων λαθών της. 

Η Σάκκαρη είχε πρόωρο αποκλεισμό στο Roland Garros, ενώ έχασε από αδύναμες αντιπάλους στους 1ους γύρους σε Βερολίνο και Μπαντ Χόμπουργκ.

Μάλιστα στο Χόμπουργκ ήταν το νο 1 στο ταμπλό και θα έπρεπε να πάρει τον τίτλο όχι να χάσει  από μια αθλήτρια που δεν την γνωρίζει κανείς και μάλιστα στην πρεμιέρα.

Αν ο Τσιτσιπάς δεν αποφασίσει να δουλέψει στην προπόνηση και η Σάκκαρη δεν αποκτήσει τσαγανό στο παιχνίδι της δεν θα ερθουν καλύτερες μέρες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης