• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
molonoti.gr
No Result
View All Result

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Molonoti από Molonoti
3 Δεκεμβρίου 2023
σε Ελλάδα
5
0
Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές
8
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα επικαιροποίηση του Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία εξπρές που θα κρατήσει μέχρι αύριο το απόγευμα.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

21χρονος σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του! Προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του

Καταδικάστηκε 55χρονος για παρενόχληση 4χρονης

16χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Πρέβεζα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και από αργά το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου-Σαμοθράκης). Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην περιοχή της Σαμοθράκης ενώ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην περιοχή της Λήμνου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα το απόγευμα στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα ανατολικά στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Tags: Ελλάδα
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

21χρονος σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του! Προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του

12 Μαΐου 2025
0
125
21χρονος σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του! Προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του

Οικογενειακή τραγωδία με την δολοφονία μητέρας από το χέρι του νεαρού γιου της, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ανιψιός της, στον οποίο απευθύνθηκε ο 21χρονος για να...

ΠερισσότεραDetails

Καταδικάστηκε 55χρονος για παρενόχληση 4χρονης

12 Μαΐου 2025
0
130
Ανήλικη στα Χανιά κατήγγειλε ότι την εξέδιδε η μητέρα της-Συνελήφθη και η γιαγιά για ενδοοικογενειακή βία

55χρονος που παρενοχλούσε για τρία ολόκληρα χρόνια ένα ανήλικο κορίτσι που, τότε, ήταν τεσσάρων ετών, ενώ έφτασε στο σημείο να στέλνει μέχρι και γράμματα με σεξουαλικό περιεχόμενο στο...

ΠερισσότεραDetails

16χρονος νεκρός σε τροχαίο στην Πρέβεζα

12 Μαΐου 2025
0
126
Βρέθηκε νεκρή γυναίκα σε διαμέρισμα στην Πάτρα

Ένας 16χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα στην Πρέβεζα. Το τροχαίο έγινε στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέας Σαμψούντας – Νέας Σινώπης, στην Πρέβεζα....

ΠερισσότεραDetails

Αυτοπυροβολήθηκε αστυνομικός στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ

12 Μαΐου 2025
0
125
Αυτοπυροβολήθηκε αστυνομικός στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ

Κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε αστυνομικός που υπηρετεί στο ελληνικό FBI (στο τμήμα της Οικονομικής Αστυνομίας) τραυματίστηκε στο γραφείο του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Σύμφωνα με τις πρώτες...

ΠερισσότεραDetails

Στη φυλακή ο 67χρονος πατροκτόνος του 95χρονου στο Χαλκιόπουλο

12 Μαΐου 2025
0
126
Στη φυλακή ο 67χρονος πατροκτόνος του 95χρονου στο Χαλκιόπουλο

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε τελικά, μετά την απολογία του ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, αφού διατάχθηκε η προφυλάκισή του, ο 67χρονος πρώην...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Διαγωνισμός ΤΕΕ: «Έξυπνες Γέφυρες» από τις Vodafone και Osmos Hellas

    Διαγωνισμός ΤΕΕ: «Έξυπνες Γέφυρες» από τις Vodafone και Osmos Hellas

    8 Ιουνίου 2023
    126
    Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Δυτική Όχθη

    Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Δυτική Όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ και Λίβανο

    12 Δεκεμβρίου 2023
    125
    Απέρριψε ο Νετανιάχου πρόταση 48ωρης εκεχειρίας

    Απέρριψε ο Νετανιάχου πρόταση 48ωρης εκεχειρίας

    28 Οκτωβρίου 2024
    125

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.