Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Νταγκ Μπέργκαμ, που βρέθηκε στο 6ο P-TEC (Partnership for Transatlantic Energy Cooperation), που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, αναφέρεται στις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Ελλάδα, με τις οποίες όπως λέει, «ενισχύουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης όπως ποτέ άλλοτε».
Ο Αμερικανός υπουργός, στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε στο Ζάππειο το όραμα της Ουάσινγκτον για μια νέα εποχή «ενεργειακής αφθονίας», όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι «ειρήνη και ευημερία είναι οι δύο λέξεις που συνοψίζουν την ενεργειακή ατζέντα Τραμπ».
Η ανάρτηση του Νταγκ Μπέργκαμ:
Σύναψη συμφωνιών και ενίσχυση των διατλαντικών δεσμών στην Ελλάδα. Μεταξύ της επέκτασης των οδών εφοδιασμού με φυσικό αέριο κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου από νότο προς βορρά και των νέων μακροπρόθεσμων πωλήσεων LNG της Venture Global, κάτω από πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενισχύουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης όπως ποτέ άλλοτε».
Γκιλφόιλ: Οι συζητήσεις μας επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας
Ανάρτηση για την παρουσία της στο 6ο P-TEC (Partnership for Transatlantic Energy Cooperation) έκανε και πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα έγραψε σε ανάρτησή της: «Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω στη Διάσκεψη P-TEC στην Αθήνα μαζί με τον Υπουργό Κρις Ράιτ, τον Υπουργό Νταγκ Μπέργκαμ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Ρήγας. Οι συζητήσεις μας επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και στην προώθηση της διαρκούς ευημερίας μεταξύ των χωρών μας. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την ηγεσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».









