Στην ατζέντα του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν η Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό και η αναβάθμιση στις φρεγάτες ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού.
Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολή Λιβύη προς την Κρήτη.
Έμφαση δόθηκε και στην ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού, ενόψει και των επισκέψεων που αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι ροές από τη Λιβύη είναι μεγάλες, αλλά και η αναβάθμιση στις φρεγάτες ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού.
Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου
“Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση και αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών προκειμένου να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολική Λιβύη προς την Κρήτη. Τονίστηκε ακόμη η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος ενόψει των επικείμενων επισκέψεων στη Λιβύη τόσο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, όσο και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. Magnus Brunner.
Συζητήθηκαν επίσης εξοπλιστικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.”