• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Μεγαλειώδεις αναμένονται οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη την Παρασκευή-Ποιοι θα απεργούν

Κ.Π. από Κ.Π.
25 Φεβρουαρίου 2025
σε Ελλάδα, Top-News
8
0
Μεγαλειώδεις αναμένονται οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη την Παρασκευή-Ποιοι θα απεργούν
12
SHARES
201
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2025 στη χώρα, δηλαδή την ημέρα συμπλήρωσης δύο ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη, καλούν συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Σαρωτικά λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

Πολυετής κάθειρξη σε οδηγό και συνοδηγό Ι.Χ για θανατηφόρο τροχαίο!

Στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του στο Κορωπί ο 50χρονος

Στην απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, η ΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στα τρένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, φοιτητές, μαθητές και δεκάδες ακόμη φορείς.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας να λειτουργήσει το κράτος δικαίου, να μην υπάρξει συγκάλυψη ή συμψηφισμός ευθυνών, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι ανεξαρτήτως θέσης και να θωρακιστούν οι μεταφορές- χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες- ώστε να αποτραπούν μελλοντικές τραγωδίες.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την στήριξή της στον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συμμετέχει στον αγώνα για δικαιοσύνη, ασφάλεια στις μεταφορές και την προστασία των δημόσιων αγαθών.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι θα λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινώσει ο Σύλλογος των συγγενών των θυμάτων εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής, 28 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι δικηγόροι της Αθήνας κατέρχονται σε «καθολική αποχή την Παρασκευή 28.2.2025, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών» και παράλληλα καλούνται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τα μέλη του να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε νέους, ηλικίας 16 έως 30 ετών, στις 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών. Ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 2 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, του φονικότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της χώρας με δεκάδες θύματα, κυρίως νέους ανθρώπους. Την ημέρα αυτή ο ΠΙΣ, τιμώντας τη μνήμη τους με αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης και δημιουργία ασφαλούς σιδηροδρόμου, καλεί μέσω των Ιατρικών Συλλόγων τους γιατρούς της χώρας, εντός του αυτονόητου καθήκοντός μας να προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας σε νέους 16 έως 30 ετών».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής «με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στο κάλεσμα των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2025, ορίζοντας τρίωρη στάση εργασίας (11.00 πρωί έως 14.00 μεσημέρι) των φαρμακείων την ημέρα αυτή.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ δήλωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει απεργία της 28ης Φλεβάρη.

Κλειστά τα καταστήματα

Oι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα είχαν απευθύνει κάλεσμα στους εμπόρους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, τιμώντας έτσι τα θύματα των Τεμπών, με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να αποφασίζει σε συνεδρίασή της, “τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά από σχετικές αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών μας”.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί από τα σωματεία των εργαζομένων το πώς θα συμμετέχουν στην απεργία της Παρασκευής. Ωστόσο, η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους στις μεταφορές να διευκολύνουν- ακόμα και ως απεργοί- τη μετακίνηση των πολιτών προς τους χώρους των κινητοποιήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ευρεία συμμετοχή στις δράσεις μνήμης και διεκδίκησης.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, επομένως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όπως σημειώνεται, σε ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 από 00.01 ως 24.00». Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μόνον οι κάτωθι πτήσεις για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου:

  • Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών.
  • Πτήσεις που μεταφέρουν Αρχηγούς Κρατών, Πρωθυπουργούς.
  • Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
  • Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
  • Νοσοκομειακές πτήσεις.
  • Πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

Η συμμετοχή της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) σε 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, φέρνει ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 28 Φεβρουαρίου Παρασκευή από 00.01 ώρα έως 24.00, την αποστολή εξωδίκων και αναλυτικό δελτίο Τύπου εντός των επόμενων ημερών, που θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

Την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις 28 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ). Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κινητοποίηση γίνεται «για την ημέρα μνήμης για τα θύματα των Τεμπών. Ζητάμε άμεσα απονομή δικαιοσύνης για τα παιδιά που χάθηκαν άδικα σε αυτό το δυστύχημα. Παρακαλούμε τα σωματεία μέλη μας, όπως συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά τόπου. Το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Ποια νυχτερινά κέντρα, θέατρα και χώροι πολιτισμού δεν θα λειτουργήσουν

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης και συλλογικού πένθους, η Στέγη θα παραμείνει κλειστή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα social media. Επιπλέον, κλειστά θα είναι πολλά νυχτερινά κέντρα που ήδη έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν στη συλλογική κινητοποίηση.

Μεταξύ αυτών, το Hotel Ermou όπου εμφανίζεται η Άννα Βίσση: «Το Hotel Ermou θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δύο χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη τους και στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες και στους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Με σεβασμό, Hotel Ermou», αναφέρεται στο προφίλ του κέντρου στο Instagram.

Αντίστοιχη ενημέρωση και από το «Έναστρον»: «Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο ετών από την τραγωδία στα Τέμπη, το “Έναστρον” θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Αυτή η κίνησή μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως φόρο τιμής στα 57 θύματα και έκφραση σεβασμού στις οικογένειές τους», αναφέρει το κέντρο όπου εμφανίζονται οι Χρήστος Μάστορας και Ελένη Φουρέιρα.

«Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η επιχείρηση, σεβόμενοι την επέτειο των δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αποφάσισαν ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους, να μην λειτουργήσει το Κέντρο Αθηνών την Παρασκευή Φεβρουαρίου. Το Κέντρο Αθηνών θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 1 Μαρτίου καθώς και κάθε Παρασκευή και Σάββατο», αναφέρει το «Κέντρο Αθηνών».

«Σας ενημερώνουμε ότι η Αυτοκίνηση θα παραμείνει κλειστή την προσεχή Παρασκευή. Δύο χρόνια μετά την θλιβερή επέτειο του δυστυχήματος στα Τέμπη, συμβάλλουμε και εμείς με την σιωπή μας στο εθνικό μας πένθος, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα και στις οικογένειές τους. Δεν θα σας ξεχάσουμε», έγραψε το νυχτερινό κέντρο Αυτοκίνηση, όπου εμφανίζονται Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς.

Κλειστό και το κέντρο «MonaLisa» στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται η Κατερίνα Λιόλιου.

Το κέντρο «Barbarella» ανέβαλλε την προγραμματισμένη του πρεμιέρα για την επομένη της 28ης Φεβρουαρίου.

Κλειστό λόγω ημέρας θα παραμείνει και το νυχτερινό κέντρο «Votanikos», όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στα social media.

Κλειστή θα παραμείνει και η μουσική σκηνή VOX ανήμερα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου.

Κλειστά θα είναι επίσης πολλά θέατρα, καθώς στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Share5Tweet3
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

Σαρωτικά λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

29 Οκτωβρίου 2025
0
127
Μία προφυλάκιση για την υπόθεση των ναρκωτικών στα ΕΛΤΑ Πάτρας

Δεκάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν άμεσα από την Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, ξεσηκώνοντας τοπικές κοινωνίες. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Και γιατί τα φθηνά για τον πολίτη ΕΛΤΑ,...

ΠερισσότεραDetails

Πολυετής κάθειρξη σε οδηγό και συνοδηγό Ι.Χ για θανατηφόρο τροχαίο!

29 Οκτωβρίου 2025
0
126
Πολυετής κάθειρξη σε οδηγό και συνοδηγό Ι.Χ για θανατηφόρο τροχαίο!

Παραδειγματική ήταν η καταδίκη οδηγού και συνοδηγού τροχαίου δυστυχήματος σε ποινή κάθειρξης 18 και 15 ετών αντίστοιχα, από το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, στο οποίο στις 11 Οκτωβρίου...

ΠερισσότεραDetails

Στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του στο Κορωπί ο 50χρονος

29 Οκτωβρίου 2025
0
126
Στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του στο Κορωπί ο 50χρονος

Στην απολογία του ο 50χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τη 40χρονη σύντροφο του το απόγευμα της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου στο Κορωπί μπροστά ήταν τα δύο ανήλικα παιδιά...

ΠερισσότεραDetails

Οδηγία προς τους αστυνομικούς που κάνουν περιπολία μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

29 Οκτωβρίου 2025
0
126
Οδηγία προς τους αστυνομικούς που κάνουν περιπολία μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Έχοντας ως στόχο, την ηρεμία, τον σεβασμό και την διαφύλαξη της μνήμης των πεσόντων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε οδηγία της προς την ΕΛ.ΑΣ....

ΠερισσότεραDetails

Νέα ζημιά την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο από μελάνωση και ανομβρία

29 Οκτωβρίου 2025
0
127
Νέα ζημιά την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο από μελάνωση και ανομβρία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα φαινόμενο που είναι προϊόν της κλιματικής αλλαγής φαίνεται πως είναι υπεύθυνο για την επιδείνωση μια ασθένεια που χτυπά τις καστανιές και πολλές φορές...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Η Ισπανία στέλνει στην Ουκρανία 10 άρματα μάχης και πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

    Η Ισπανία στέλνει στην Ουκρανία 10 άρματα μάχης και πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

    21 Μαΐου 2024
    127
    Γαύδος: Εντοπίστηκαν 91 μετανάστες – Συνελήφθη 23χρονος ως διακινητής

    Γαύδος: Εντοπίστηκαν 91 μετανάστες – Συνελήφθη 23χρονος ως διακινητής

    13 Μαρτίου 2024
    127
    Στη Βουλή η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ–Τι δυσκόλεψε την ευρωπαϊκή εισαγγελία

    Στη Βουλή η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ–Τι δυσκόλεψε την ευρωπαϊκή εισαγγελία

    20 Ιουνίου 2025
    127

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.