• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Με πόρους ύψους άνω των 19.000.000 ευρώ χρηματοδοτούνται έργα σχολικής στέγης

Κ.Π. από Κ.Π.
24 Ιουλίου 2025
σε Πάτρα
5
0
Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του νέου κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ανέγερση νέων ή την ανακατασκευή και αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών υποδομών χρηματοδοτεί με πόρους, ύψους πλέον των 19 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

“Συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών” η Μητρόπολη Πατρών

Αν. Παναγιωτόπουλος: Συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας Αν. Παναγιωτόπουλου με τη δημοτική παράταξη σπιράλ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη θεματική συζήτηση για τον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ 2023-2027

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου, εντάσσονται ισάριθμες πράξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», απ’  όπου εξασφαλίζονται και οι απαιτούμενοι πόροι.

Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται: 

  • «Κατασκευή Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου», προϋπολογισμού 8.950.000 ευρώ. Το νέο συγκρότημα συνολικού εμβαδού 3990 τ.μ., χωροθετείται στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ι.Π. Μεσολογγίου (τεως ΤΕΙ) με την παραχώρηση 15.000 τμ από το Πανεπιστήμιο Πατρών προς τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου για την ανέγερσή του. Το σχολείο αποτελεί πρότυπο στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς εκτός των κλασικών μαθημάτων, διδάσκονται επιπροσθέτως μαθήματα χορού, εικαστικών, θεάτρου και κινηματογράφου. Το σχολικό συγκρότημα θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες φοίτησης από νέους μαθητές, καθώς και να πληροί τις κτιριολογικές προϋποθέσεις, τόσο για τις τρεις κατευθύνσεις καλλιτεχνικών, όσο και για τις τρεις κατευθύνσεις προσανατολισμού στην τρίτη τάξη του λυκείου.
  • «Προσθήκη καθ’ ύψος αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και ενεργειακής αναβάθμισης 3ουΓυμνασίου Πύργου», προϋπολογισμού2.259.500 ευρώ. Η κατασκευή του χώρου πολλαπλών χρήσεων συνολικής επιφανείας 270,72 τ.μ. και βοηθητικών χώρων 46,80τ.μ.αναπτύσσονται στο ελεύθερο δώμα του κεντρικού τμήματος του κτιρίου. Ακόμα, ο αύλειος χώρος του σχολείου θα επιστρωθεί με ψυχρά υλικά (χρωματιστοί κυβόλιθοι) για την μείωση της ανακλώμενης θερμοκρασίας του υπαίθριου χώρου και θα κατασκευαστούν ενότητες καθιστικών με την απαιτούμενη φύτευση φυλλοβόλων δέντρων σκίασης. Στην παρακείμενη αθλητική ενότητα του σχολείου θα κατασκευαστεί στο σύνολο της επιφανείας ελαστικό αθλητικό δάπεδο με καουτσούκ, περιμετρική περίφραξη αθλοπαιδιάς και ανάπτυξη εξοπλισμού πολλαπλών αθλημάτων (γήπεδο μπάσκετ,βόλεϊ, 5Χ5 με τις αντίστοιχες διαγραμμίσεις.
  • «Αναβάθμιση υποδομών σχολικού συγκροτήματος πρώην Πολυδύναμου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης (ΠΟΣΜΕ) Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.170.000 ευρώ. Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και το Εργαστηριακό Κέντρο Αγρινίου. Λόγω παλαιότητας υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν τη ριζική αντιμετώπισή για την αναβάθμιση της υποδομής του σχολικού συγκροτήματος. Η συντήρηση των κτιρίων αφορά σε οικοδομικές και εν μέρη σε υδραυλικές εργασίες, επισκευές σε επιχρίσματα, χρωματισμούς, φέροντες οργανισμούς (όπου έχει διαπιστωθεί βλάβη), δάπεδα, ψευδοροφές, στέγες, δώματα, μονώσεις και στεγανώσεις και λοιπές μικροεργασίες.
  • «Επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης και επισκευή Δ.Σ. Πελοπίου» στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με προϋπολογισμό 1.034.334,20ευρώ. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπογείου, στο οποίο έχει υλοποιηθεί τριτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος και έχουν υποδειχθεί εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του κτιρίου καθώς και την περάτωσή του, ώστε να καταστεί πλήρως διαμορφωμένο και λειτουργικό προς χρήση. Μεταξύ των εργασιών που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι νέες πλακοστρώσεις, τοποθετήσεις νέων κουφωμάτων αλουμινίου και υαλοστασίων στις υφιστάμενες θέσεις, αντικατάσταση ξύλινων θυρών εσωτερικά, αποξήλωση της εξωτερικής θερμομόνωσης που βρίσκεται στο δώμα και τοποθέτηση νέας, αντικατάστασή θερμαντικών σωμάτων, τοποθέτηση – εγκατάσταση συστήματος αλεξικέραυνου, εγκατάσταση υδραυλικών νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση κ.ά.
  • «Ανέγερση 3/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων με τμήμα ένταξης» για την εξυπηρέτηση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων, δυναμικότητας 58 μαθητών με προϋπολογισμό 1.851.244 ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Μεγάλου Σπηλαίου είναι επιφάνειας 6.136,66 τ.μ. Η χωροταξική τοποθέτηση του νέου κτιρίου στην νότια πλευρά του οικοπέδου έλαβε υπόψη το υπάρχον κτίριο του δημοτικού στην βόρεια πλευρά, τις αποστάσεις από τα όρια και την δημιουργία ενιαίου αύλειου χώρου στην νοτιοανατολική πλευρά. Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, αίθουσες, χώρους εξυπηρέτησης. Θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου με διαδρομές πρόσβασης, χώρους καθιστικού, χώρους αυλισμού, χώρους φύτευσης, χώρους πρασίνου, καθώς και ράμπαπροσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ.
  • «Αναβάθμιση – επεμβάσεις Α΄ Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού» του Δήμου Πηνειού, προϋπολογισμού 994.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης ώστε να εξασφαλιστούν και να βελτιωθούν οι ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του κτιρίου. Συγκεκριμένα, θα γίνουν οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και λοιπές εργασίες. Μεταξύ άλλων, θα γίνει καθαίρεση και πλήρης ανακατασκευή της ξύλινης στέγης με νέα, θα τοποθετηθούν τόσο στεγανωτική όσο και θερμομονωτική στρώση. Επιπρόσθετα θα υλοποιηθούν εργασίες ενίσχυσης της φέρουσας τοιχοποιίας στο κτίριο 1 προκειμένου να διασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου δεδομένου ότι η περιοχή έχει πληγεί επανειλημμένα από πολλούς σεισμούς. Επίσης,  θα γίνει μερική αναβάθμιση – συμπλήρωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης, καθώς και αναβάθμιση του φωτισμού του σχολείου σε ποιοτικότερο, αποδοτικότερο και λιγότερο ενεργοβόρο καθώς και αντικατάσταση του καυστήρα – λέβητα κεντρικής θέρμανσης, επειδή είναι πεπαλαιωμένος και χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.
  • «Κατασκευή Α΄ Νηπιαγωγείου Γαστούνης» του Δήμου Πηνειού, με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ που αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου που θα  αναπτύσσεται σε ισόγειο κτίριο που περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ύπνου- ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο για εκδηλώσεις μαζί με την είσοδο και τον χώρο υποδοχής γονέων – νηπίων , έναν χώρο τραπεζαρίας- κουζίνα – αποθηκευτικό χώρο, χώρο υγιεινής νηπίων και ΑΜΕΑ,χώρο υγιεινής ενηλίκων και ΑΜΕΑ και γραφείο νηπιαγωγών.
  • «Αναβάθμιση – επεμβάσεις Α’ Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης» του Δήμου Πηνειού, με προϋπολογισμό 495.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης ώστε να εξασφαλιστούν και να βελτιωθούν οι ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του κτιρίου. Συγκεκριμένα θα γίνουν οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και λοιπές εργασίες. Μεταξύ άλλων, θα γίνει καθαίρεση και πλήρης ανακατασκευή της ξύλινης στέγης με νέα, θα τοποθετηθούν τόσο στεγανωτική όσο και θερμομονωτική στρώση. Επίσης,  θα γίνει μερική αναβάθμιση –συμπλήρωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης, καθώς και αναβάθμιση του φωτισμού του σχολείου σε ποιοτικότερο, αποδοτικότερο και λιγότερο ενεργοβόρο καθώς και αντικατάσταση του καυστήρα – λέβητα κεντρικής θέρμανσης, επειδή είναι πεπαλαιωμένος και χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.
  • «Επεμβάσεις ενίσχυσης στο φορέα του ισογείου (πολλαπλών χρήσεων) και του τριώροφου κτιρίου (αιθουσών) του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου» με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ. Το έργο αφορά την στατική και αντισεισμική αναβάθμιση κτιρίων του συγκροτήματος του ΕΠΑΛ, με εργασίες που προδιαγράφονται και προτείνονται στον φέροντα οργανισμό κυρίως του τριωρόφου κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας και πιο ήπια μέτρα στο ισόγειο κτίριο που στεγάζει πολλαπλές λειτουργίες, όπως π.χ. γραφεία και χώρους για το διδακτικό προσωπικό, καθώς και την είσοδο του συγκροτήματος.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει:

«Ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες ποιότητας μίας κοινωνίας είναι η ποιότητα των σχολικών υποδομών. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζοντας πως κάθε επένδυση στην εκπαίδευση είναι μία ανεκτίμητη επένδυση στο μέλλον, διαχρονικά στηρίζουμε τις σχολικές υποδομές και στέκουμε στο πλευρό των Δήμων και της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, με στόχο, κάθε τάξη και κάθε σχολείο, να αποτελεί μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης για τη γνώση και την πρόοδο».  

Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

“Συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών” η Μητρόπολη Πατρών

10 Δεκεμβρίου 2025
0
125
Παραμένει κλειστή η Περιμετρική Πάτρας-Νέος αποκλεισμός της Πατρών-Πύργου

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Πατρών. Αναλυτικά αναφέρει: "Συμπαριστάμεθα στὸν ὅποιο δίκαιο ἀγῶνα τῶν Ἀγροτῶν και Κτηνοτρόφων, οἱ ὀποίοι...

ΠερισσότεραDetails

Αν. Παναγιωτόπουλος: Συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας Αν. Παναγιωτόπουλου με τη δημοτική παράταξη σπιράλ

10 Δεκεμβρίου 2025
0
126
Αν. Παναγιωτόπουλος: Συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας Αν. Παναγιωτόπουλου με τη δημοτική παράταξη σπιράλ

Με τη δημοτική ομάδα "σπιράλ" είχε συνάντηση ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Σε ανακοίνωση του αναφέρει: "Κατόπιν αιτήματος της δημοτικής ομάδας «ΣΠΙΡΑΛ» πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή...

ΠερισσότεραDetails

Ουσιαστικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη θεματική συζήτηση για τον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ 2023-2027

10 Δεκεμβρίου 2025
0
125
Ουσιαστικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη θεματική συζήτηση για τον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ 2023-2027

Στη θεματική συζήτηση για τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο ο Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης, Διευθυντής της ΑΧΕΠΑΝ και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας,...

ΠερισσότεραDetails

16 Δεκεμβρίου παρουσιάζει στην Πάτρα την “Ιθάκη” ο Αλέξης Τσίπρας

10 Δεκεμβρίου 2025
0
124
16 Δεκεμβρίου παρουσιάζει στην Πάτρα την “Ιθάκη” ο Αλέξης Τσίπρας

Η αχαϊκή πρωτεύουσα αποτελεί τον δεύτερο σταθμό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Ιθάκη», μετά την επίσημη πρώτη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο...

ΠερισσότεραDetails

Χριστουγεννιάτικο παζάρι “Κοινο_Τοπίας” για τη στήριξη των πυρόπληκτων Αχαΐας(ΦΩΤΟ)

10 Δεκεμβρίου 2025
0
124
Χριστουγεννιάτικο παζάρι “Κοινο_Τοπίας” για τη στήριξη των πυρόπληκτων Αχαΐας(ΦΩΤΟ)

Τους πυρόπληκτους πληγέντες 2025 της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά και τις εθελοντικές ομάδες που δρουν στην περιοχή επικουρικά των δομών της πολιτείας, θα ενισχύσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!
    ΠAΤΡΑ Ο καιρός

    Περισσότερα από Πάτρα:

    • Πάτρα
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Το σχόλιο της Ημέρας

    Σχετικά Άρθρα

    Το Helpdesk του DigiWest στο πλευρό των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον Κόμβο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

    Το Helpdesk του DigiWest στο πλευρό των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον Κόμβο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

    10 Δεκεμβρίου 2025
    124
    Αντεπίθεση Πελετίδη σε Σβόλη για το νερό: Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε!

    3ωρη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Δημαρχείο Πάτρας

    10 Δεκεμβρίου 2025
    125
    Παρέμβαση ΟΛΠΑ για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού-Μέσω λιμενικής ζώνης θα διέρχονται οι νταλίκες

    Παρέμβαση ΟΛΠΑ για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού-Μέσω λιμενικής ζώνης θα διέρχονται οι νταλίκες

    9 Δεκεμβρίου 2025
    127
    Παραμένει κλειστή η Περιμετρική Πάτρας-Νέος αποκλεισμός της Πατρών-Πύργου

    Παραμένει κλειστή η Περιμετρική Πάτρας-Νέος αποκλεισμός της Πατρών-Πύργου

    9 Δεκεμβρίου 2025
    126
    Παλεύουν οι γιατροί στο Τορίνο να σώσουν τον 15χρονο που κατέρρευσε

    Από τη Δυτική Ελλάδα οι 67.486 ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία

    9 Δεκεμβρίου 2025
    127
    Σε 24 ώρες η αγροτική κινητοποίηση στα διόδια της γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου

    Σε 24 ώρες η αγροτική κινητοποίηση στα διόδια της γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου

    9 Δεκεμβρίου 2025
    128
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.