Η Έρικα Κερκ εμφανίζεται να χαϊδεύει απαλά το χέρι του συζύγου της Τσάρλι Κερκ και να στέκεται δίπλα στη σορό του. «Ω, σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», λέει.
Πέραν των συγκεκριμένων φωτογραφιών, η Έρικα Κερκ δημοσίευσε φωτογραφίες με μια σημαία μεσίστια, όπως και φωτογραφίες από την κοινή εμφάνισή της με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τη σύζυγό του, μετά τη δολοφονία.
Ο συντηρητικός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ δολοφονήθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε πανεπιστημιούπολη στη Γιούτα. Ο ύποπτος για τη δολοφονία του, ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, αφού παραδόθηκε στην αστυνομία.
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δυνάμεις μόλις απελευθερώσατε σε αυτή τη χώρα»
Πριν την ανάρτηση, η Έρικα Κερκ μίλησε στο κοινό του Turning Poing USA και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει την αποστολή του άνδρα της. Η μετάδοση έγινε από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης Turning Point USA στην Αριζόνα. Ξεκίνησε με αρκετά λεπτά σιωπής και την κάμερα να δείχνει την άδεια καρέκλα του Τσάρλι Κερκ.
«Κανείς και ποτέ δεν θα ξεχάσει το όνομα του συζύγου μου. Κι εγώ θα το φροντίσω αυτό», είπε στην ομιλία της που το Turning Point USA εμφάνισε ως «διάγγελμα προς το έθνος». Μάλιστα απευθύνθηκε και σε όσους θεωρεί υπεύθυνους για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, τονίζοντας: «Αν νομίζατε ότι η αποστολή του ήταν ισχυρή μέχρι τώρα, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δυνάμεις μόλις απελευθερώσατε σε αυτή τη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο».
«Δεν αντιλαμβάνεστε τη φλόγα που ανάψατε μέσα μου. Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική ιαχή. Το κίνημα που οικοδόμησε ο σύζυγός μου δεν πρόκειται να σβήσει», είπε. «Ξέρω ότι ο σύζυγός μου είναι ακόμη εδώ. Μας προσέχει», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.