Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και σήμερα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr,
Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά, οι βροχές και οι καταιγίδες προοδευτικά θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και βορειότερα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και σε μεμονωμένες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).
Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι, ενώ βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι τοπικά έντονες αναμένονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας)
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 24, στην Ήπειρο από 14 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 23-24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στον Κορινθιακό οι εντάσεις των ανέμων θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ.