• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Ισραήλ σε Χαμάς: Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε

Κ.Π. από Κ.Π.
31 Μαΐου 2025
σε Κόσμος
5
0
Ισραήλ σε Χαμάς: Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε
8
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί πλέον το Ισραήλ να είναι αντιμέτωπο με αυξανόμενη διεθνή πίεση όσον αφορά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακο, όμως δεν σταματά και μεταξύ άλλων η κυβέρνηση του Ισραήλ προειδοποίησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς πως είτε θα αποδεχτεί την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων που κρατά από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 ή θα «αφανιστεί», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία είναι «πολύ κοντά».

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Νότια Κορέα: «Πέρασε» το ν/σ για την απαγόρευση της χρήσης κινητών στις σχολικές αίθουσες

Στο στόχαστρο του Ισραήλ η Συρία: Χερσαία επιχείρηση κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς

Παρέλαση ισχύος στο Πεκίνο με 26 ηγέτες – Στην Κίνα Πούτιν, Πεζεσκιάν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με αυξανόμενη διεθνή πίεση όσον αφορά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου ο αποκλεισμός για πάνω από δυο μήνες, παρότι χαλάρωσε εν μέρει την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε γενικευμένες ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων κι άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Στα μέσα του μήνα, ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του, με δημόσια διακηρυγμένους στόχους να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες όμηροι, να τεθεί υπό «τον έλεγχό» του όλος ο παλαιστινιακός θύλακος και να καταστραφεί η Χαμάς, που κατέλαβε την εξουσία εκεί το 2007.

Χθες βράδυ ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ο Ισραήλ Κατς, δήλωσε πως ο στρατός του συνεχίζει τις επιχειρήσεις του «με όλη του τη δύναμη» και ταυτόχρονα «απομακρύνει τον τοπικό πληθυσμό από κάθε ζώνη μαχών», σε ανακοίνωσή του με την οποία απείλησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Οι δολοφόνοι της Χαμάς πρέπει τώρα να επιλέξουν: θα δεχτούν τους όρους της ‘συμφωνίας Γουίτκοφ’ για την απελευθέρωση των ομήρων – ή θα αφανιστούν», διεμήνυσε ο κ. Κατς αναφερόμενος στην πρόταση του ειδικού απεσταλμένου της αμερικανικής προεδρίας για τη Μέση Ανατολή, του Στιβ Γουίτκοφ.

«Βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη Γάζα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Λωρίδα της Γάζας είναι «η πλέον υποσιτισμένη περιοχή στον κόσμο», καθώς «το 100% του πληθυσμού απειλείται από λιμό», υπογράμμισε νωρίτερα στη Γενεύη ο Γενς Λέρκε, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

«Ομάδα ενόπλων κατέλαβε εξ εφόδου τις νοσοκομείου εκστρατείας στη Ντέιρ αλ Μπάλα, λεηλάτησε μεγάλες ποσότητες ιατρικού υλικού, προμηθειών, φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής προοριζόμενων για παιδιά που πάσχουν από υποσιτισμό», ενημέρωσε παράλληλα στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, που ελπίζεται κατόπιν να οδηγήσουν στο τέλος του καταστροφικού πολέμου που διαρκεί 20 μήνες, δεν έχουν ακόμη φέρει αποτέλεσμα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξανάρχισε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο στα μέσα Μαρτίου, τερματίζοντας δίμηνη ανακωχή.

Το βράδυ προχθές Πέμπτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ δήλωσε ότι νέα αμερικανική πρόταση για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εγκρίθηκε από το Ισραήλ κι υποβλήθηκε στη Χαμάς.

Όμως, λίγο αργότερα, ο Μπασέμ Ναΐμ, εξόριστο ηγετικό στέλεχος του κινήματος, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί βασικά αιτήματα της Χαμάς, στον βαθμό που συνεπάγεται «ουσιαστικά τη διαιώνιση της κατοχής, τη συνέχιση των φόνων και του λιμού».

Σύμφωνα με άλλη πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς, το κίνημα διαπιστώνει παντελή απουσία εγγυήσεων για τη συνέχιση των συνομιλιών κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, ενόψει οριστικού τερματισμού του πολέμου.

Η Χαμάς πάντως ανέφερε χθες ότι διεξάγει «διαβουλεύσεις με παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις» όσον αφορά την πρόταση «που διαβιβάστηκε από τον κ. Γουίτκοφ μέσω των μεσολαβητών».

Αντιδρώντας στις τοποθετήσεις της Χαμάς, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που αντιμετωπίζει εχθρικά οποιονδήποτε συμβιβασμό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, απαίτησε χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νετανιάχου να χρησιμοποιήσει «όλη τη δύναμη που απαιτείται» για να «τελειώσει» το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Στο πεδίο, η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή σε επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σε διάφορους τομείς του παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θυλάκου.

Η άνευ προηγουμένου έφοδος μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, το έναυσμα του πολέμου, στοίχισε τη ζωή σε 1.218 ανθρώπους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που είχαν απαχθεί εκείνη την ημέρα, στη Λωρίδα της Γάζας απομένουν 57, πλην όμως τουλάχιστον 34 από αυτούς είναι νεκροί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Η Χαμάς έχει εξάλλου ακόμη στα χέρια της τη σορό ισραηλινού στρατιώτη που είχε σκοτωθεί το 2014, σε προηγούμενο πόλεμο στον θύλακο.
Πάνω από 54.321 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ έχει επιταχύνει την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη, αψηφώντας τις εκκλήσεις του γάλλου προέδρου και άλλων ηγετών, καθώς και του ΟΗΕ, υπέρ της λύσης δυο κρατών, ισραηλινού και παλαιστινιακού.

Την επομένη της ανακοίνωσης της κυβέρνησης του Ισραήλ πως θα οικοδομηθούν 22 νέοι εβραϊκοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η Αίγυπτος κατήγγειλε «τη νέα προκλητική και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Εξάλλου «οι ισραηλινοί οικισμοί αποτελούν μείζον εμπόδιο για την υλοποίηση της λύσης των δυο κρατών και δίκαιης, διαρκούς και συνολικής ειρήνης», τόνισε το Κάιρο σε ανακοίνωσή του.

Τα 57 μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Αίγυπτος, καταδίκασαν επίσης την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Κατς αψήφησε απροκάλυπτα χθες τον Εμανουέλ Μακρόν και τα Ηνωμένα Έθνη, τονίζοντας πως δεν τίθεται κανένα θέμα να επιτραπεί να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών του βασιλείου θα μεταβεί αύριο Κυριακή στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, στην πρώτη επίσκεψη αυτού του επιπέδου στα παλαιστινιακά εδάφη από τον πόλεμο του 1967.

Όμως το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε πως οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να επιτρέψουν ούτε τη δική του επίσκεψη, ούτε αυτή των επικεφαλής της διπλωματίας άλλων αραβικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ως τώρα, ούτε η ισραηλινή κυβέρνηση, ούτε αυτές των ενδιαφερόμενων αραβικών κρατών έχουν σχολιάσει την πληροφορία.

Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

Νότια Κορέα: «Πέρασε» το ν/σ για την απαγόρευση της χρήσης κινητών στις σχολικές αίθουσες

28 Αυγούστου 2025
0
130
Νότια Κορέα: «Πέρασε» το ν/σ για την απαγόρευση της χρήσης κινητών στις σχολικές αίθουσες

Νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές αίθουσες, ενέκρινε χθες Τετάρτη η Νότια Κορέα, όπως έκανε γνωστό σήμερα κοινοβουλευτική πηγή. Το νομοσχέδιο, το οποίο θα αρχίσει να...

ΠερισσότεραDetails

Στο στόχαστρο του Ισραήλ η Συρία: Χερσαία επιχείρηση κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς

28 Αυγούστου 2025
0
126
Στο στόχαστρο του Ισραήλ η Συρία: Χερσαία επιχείρηση κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς

Χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης επιχείρηση σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό. Η πρωτεύουσα της Συρίας είχε ήδη πληγεί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με...

ΠερισσότεραDetails

Παρέλαση ισχύος στο Πεκίνο με 26 ηγέτες – Στην Κίνα Πούτιν, Πεζεσκιάν και Κιμ Γιονγκ Ουν

28 Αυγούστου 2025
0
127
Παρέλαση ισχύος στο Πεκίνο με 26 ηγέτες – Στην Κίνα Πούτιν, Πεζεσκιάν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Κίνα τιμά την 80ή επέτειο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Τιενανμέν Η κινεζική διπλωματία ανακοίνωσε ότι 26 αρχηγοί κρατών...

ΠερισσότεραDetails

Αργεντινή: Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στον πρόεδρο Μιλέι

28 Αυγούστου 2025
0
126
Αργεντινή: Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στον πρόεδρο Μιλέι

Στόχος διαδηλωτών έγινε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιερ Μιλέι. Οι διαμαρτυρόμενοι αποδοκιμάζοντάς τον για ένα φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορούσε την συνοδεία του άρχισαν να του πετούν...

ΠερισσότεραDetails

Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο – 3 νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί

28 Αυγούστου 2025
0
128
Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο – 3 νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί

Κύμα ρωσικών πληγμάτων, κυρίως με βαλλιστικούς πυραύλους, έπληξε τη νύχτα την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο τραγικός απολογισμός είναι 3 νεκροί – ανάμεσά τους ένα παιδί – και 9 τραυματίες,...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ!

    Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ!

    1 Ιουλίου 2024
    128
    Κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές-Restart με εκλογή ηγεσίας θέλουν τα κορυφαία στελέχη-Αναβολή για το 2025 επιδιώκει ο Ανδρουλάκης

    Κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές-Restart με εκλογή ηγεσίας θέλουν τα κορυφαία στελέχη-Αναβολή για το 2025 επιδιώκει ο Ανδρουλάκης

    13 Ιουνίου 2024
    127
    Hellenic Train για Τέμπη: Όλες οι ηχητικές καταγραφές διατηρούνται σε αρχεία από τον ΟΣΕ

    Hellenic Train για Τέμπη: Όλες οι ηχητικές καταγραφές διατηρούνται σε αρχεία από τον ΟΣΕ

    19 Φεβρουαρίου 2025
    127

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.