Οι δασμοί 30% σε ορισμένα έπιπλα με σταθερά καλύμματα και 50% σε ντουλάπια κουζίνας αναβάλλονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2027, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, που προχώρησε στην αναβολή κατά ένα έτος της αύξησης των δασμών σε ορισμένα εισαγόμενα έπιπλα, λίγο πριν από την αρχικά προγραμματισμένη έναρξη ισχύος του φορολογικού αυτού μέτρου.
«Λόγω των παραγωγικών συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων σχετικά με τις εισαγωγές προϊόντων ξύλου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναβάλλει την αύξηση των δασμών για να επιτρέψει περαιτέρω διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ επέβαλε νέους δασμούς 10% σε εισαγωγές ξυλείας και 25% σε έπιπλα και ντουλάπια κουζίνας για να προστατεύσει, σύμφωνα με τον ίδιο, την παραγωγική ικανότητα στις ΗΠΑ.
Στελέχη της αγοράς εξέφρασαν ωστόσο ανησυχίες για την έλλειψη κατασκευαστικής δυνατότητας στις ΗΠΑ, με τη χώρα να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από την Κίνα, το Μεξικό και το Βιετνάμ.









