• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Φλόριντα-LIVE: Ο χρόνος πλέον μέτρα αντίστροφα για τον τυφώνα του αιώνα-Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους(VIDEO)

Molonoti από Molonoti
9 Οκτωβρίου 2024
σε Κόσμος
5
0
Φλόριντα-LIVE: Ο χρόνος πλέον μέτρα αντίστροφα για τον τυφώνα του αιώνα-Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους(VIDEO)
8
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

LIVE ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από την σφοδρότητα του τυφώνα Μίλτον που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες, την πολιτείας της Φλόριντα. Κι αν οι ίδιοι σπεύδουν να γλιτώσουν, ωστόσο το μυαλό τους είναι στις περιουσίες τους, καθώς κάνεις δεν ξέρει τι θα αντικρίσει όταν θα επιστρέψει.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Θερμή υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία(VIDEO)

Σουδάν: Ορατή από το διάστημα η σφαγή αμάχων στην πόλη Ελ Φασέρ

Κιρ Στάρμερ: Σε αμηχανία μετά το «λάθος» της υπουργού Οικονομικών για το ενοικιαζόμενο σπίτι

Ο χρόνος πλέον μέτρα αντίστροφα από τη στιγμή που οι ριπές των ανέμων ταχύτητας έως 280 χιλιομέτρων την ώρα, θα πλήξουν τις ακτές της Φλόριντα. Η μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα θα είναι η περιοχή που με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα θα βιώσει τις μεγαλύτερες συνέπειες του τυφώνα κατηγορίας 5.

Ανάμεσα και στις περιοχές που εκκενώθηκαν είναι και το Τάρπον Σπρινγκς, που έχει χαρακτηριστεί ως και το «ελληνικό χωριό» των ΗΠΑ. Σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη διαμένουν περισσότεροι από 3.500 Έλληνες, ωστόσο σε ολόκληρη την περιφέρεια ο αριθμός των ανθρώπων με ελληνικές ρίζες υπολογίζονται στις 120.000.

«Όλοι οι κάτοικοι φύγανε από τα σπίτια τους ήταν υποχρεωτικό. Ο καθένας κάνει το δικό του κουμάντο για το που θα πάνε να μείνουν. Κάποιοι έχουν συγγενείς κάπου μακριά και πάνε εκεί, άλλοι πάλι σε ξενοδοχεία και όσοι δεν έχουν που να πάνε θα βρεθούν στα καταφύγια για να γλιτώσουν», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Εκεί όμως δεν υπάρχουν ανέσεις και πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τις προμήθειες τους, το φαγητό τους και ότι άλλο απαραίτητο χρειαστούν. Είναι όλοι πολύ τρομαγμένοι. Έφυγαν για να γλιτώσουν αλλά δεν ξέρουν όταν γυρίσουν αν θα υπάρχουν τα σπίτια τους».

Αύριο το πρωί, -μετά από 12 ώρες-, αναμένεται να έχει χτυπήσει πλέον στις ακτές της Φλόριντα στην Τάμπα, έχοντας υποβιβαστεί ελαφρώς στην κατηγορία «3» και θα κινείται με ταχύτητα 201 χλμ. Ενώ την Πέμπτη στις 21:00 το βράδυ, πάντα ώρα Ελλάδας, θα έχει φτάσει στην Ντεϊτόνα Μπιτς όπου πλέον θα «σβήσει» για να υποβιβαστεί στην κλίμακα επικινδυνότητας «1», με ανέμους ταχύτητας 128χλμ την ώρα.

Ουρές στις Εθνικές Οδούς, χάος στα αεροδρόμια
H Φλόριντα ζει μια από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην ιστορία της, καθώς ο τυφώνας Μίλτον προσεγγίζει τις δυτικές ακτές της. Με ταχύτητα ανέμων που αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι ένας από τους καταστροφικότερους που έχουν περάσει από τον κόλπο της Τάμπα τα τελευταία 100 χρόνια.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς! Το ένα πέμπτο των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα. Οι αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τουλάχιστον πεντέμισι εκατομμύρια πολίτες και υπολογίζουν ότι 20 εκατομμύρια αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του.

Ακόμα και με ψηφιακές αναπαραστάσεις τα Δελτία Καιρού προσπαθούν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους να απομακρυνθούν.

Όσοι μένουν ακόμα πίσω είναι αντιμέτωποι με τα μπάζα από τον φονικό τυφώνας Χελίν, που χτύπησε τη Φλόριντα δέκα ημέρες πριν.

Την ένταση του Μίλτον έζησαν οι επιστήμονες αεροσκάφους της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που πέταξαν κοντά στον τυφώνα για να συλλέξουν δεδομένα.

Πιγκουίνοι μεταφέρονται από τον πρώτο σε υψηλότερο όροφο καταφύγιου ζώων, την ώρα που το διαστημικό κέντρο Κένεντι και η Ντίσνεϊλαντ σταματούν σταδιακά τη λειτουργία τους.

Κλειστά πολλά αεροδρόμια
Το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο κλείνει εν μέσω ταξιδιωτικού χάους σε όλη την περιοχή Μαρλέν Λεντάνγκ

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο διέκοψε τις εμπορικές του δραστηριότητες σήμερα το πρωί ενόψει του τυφώνα Μίλτον.

«Θα ξαναρχίσουμε τη λειτουργία μόλις είναι ασφαλές, με βάση τις εκτιμήσεις των ζημιών», έγραψε το αεροδρόμιο στο X.

Αρκετά άλλα αεροδρόμια στη δυτική και κεντρική Φλόριντα έχουν ήδη κλείσει, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Τάμπα, το Διεθνές Αεροδρόμιο St. Pete-Clearwater και το διεθνές αεροδρόμιο Sarasota Bradenton.

Κόλπος του Μεξικού: «Βαρόμετρο» της κλιματικής κρίσης
Οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια του ωκεανού και η ατμοσφαιρική αστάθεια είναι τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία του τυφώνα Μίλτον που απειλεί εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τις περιοχές που θα επηρεαστούν, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχαν χτυπηθεί από τον τυφώνα «Helen» που άφησε πίσω του πάνω από 200 νεκρούς.

Η μεγάλη επιφάνεια του ωκεανού που έχει ως αποτέλεσμα  μεγάλες ποσότητες νερού να εξατμίζονται λόγω του τροπικού κλίματος ευνοούν συχνά τον σχηματισμό κυκλώνων μικρότερης κλίμακας στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι ειδικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης τέτοιων φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σε συναγερμό η Φλόριντα: Χιλιάδες Έλληνες ομογενείς στην περιοχή
Στις ακτές της Φλόριντα ζουν χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που αγωνιούν για τα σπίτια, τις περιουσίες και την ίδια τους τη ζωή. Άλλοι εγκαταλείπουν με τις οικογένειες τους και λιγοστά υπάρχοντα την περιοχή, και άλλοι θωρακίζουν τις κατοικίες τους με κάθε τρόπο ώστε να λειτουργήσουν σαν ασφαλές καταφύγιο αρνούμενοι να απομακρυνθούν.

Το ελληνικό χωριό της Φλόριντα Τάρπον Σπρινγκς, βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του κόλπου του Μεξικού. Οι κάτοικοι το εγκαταλείπουν ακολουθώντας τις εκκλήσεις των αρχών.

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται από τα αυτοκίνητα που προσπαθούν να απομακρυνθούν. Οι πολίτες έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα, ενώ ακόμα δεν έχουν προλάβει να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε ο προηγούμενος τυφώνας Χελίν.

Στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι του Τάρπον Σπρινγκς έχουν φύγει και έχουν βρει ασφαλέστερα καταφύγια.

Ταχύτητες ανέμου που φθάνουν τα 260 χλμ/ώρα
Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, εξηγεί το μέγεθος του φαινομένου, και την πρόβλεψη για το χτύπημα του Μίλτον. Ο τυφώνας μέχρι να χτυπήσει τις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του μπορεί να έχει υποβαθμιστεί. Αυξάνεται όμως σε μέγεθος , άρα αναμένεται να γίνει αισθητός σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή.

Αυτός ο τυφώνας γεννήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού και ουσιαστικά εκεί έχει γιγαντωθεί. Πήρε τρομερή ενέργεια από τα ζεστά νερά εκεί και έχει φτάσει κατηγορία νούμερο 5. Είναι η μέγιστη κατηγορία σε ισχύ.

Οι σαρωτικοί άνεμοι κινούνται γύρω από το μάτι του τυφώνα και ξεπερνούν τα 260 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτός ο τυφώνας, θα έχει μια σχετικά ασυνήθιστη τροχιά, αυτό έχει να συμβεί εδώ και 100 χρόνια. Θα πιάσει στεριά κυρίως στην περιοχή της Τάμπα και νοτιότερα, στη νοτιοδυτική Φλόριντα. Οι περιοχές εκεί είναι εξαιρετικά ευάλωτες.

Οι κίνδυνοι είναι τρεις: οι σαρωτικοί άνεμοι, τα ποσά της βροχής που θα πέσουν πάνω από 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα και το πιο σημαντικό είναι τα κύματα θύελλας.

Η θάλασσα θα ανυψωθεί πάνω από 3 μέτρα ύψος και πραγματικά θα πνίξει ουσιαστικά όλες τις παράκτιες περιοχές.

Όσο προχωρά ο τυφώνας θα χάνει σε ένταση όσο πιάσει στεριά, άρα προς την ανατολική ακτή της Φλόριντα θα έχει φτάσει πια σε κατηγορία 1 και μετά φεύγει προς τον Ατλαντικό.

Ο τυφώνας «Κατρίνα» όταν χτύπησε τη Λουιζιάνα ήταν κατηγορία 3 και έφερε πόσες καταστροφές. Άρα και με τον «Μίλτον» σίγουρα θα δούμε προβλήματα και τη συνέχεια, καθώς αυτός ο τυφώνας θα διασχίσει τη Φλόριντα από τη δυτική προς την ανατολική ακτή σε λιγότερο από 15 – 20 ώρες.

Μπάιντεν: Καταιγίδα του αιώνα ο κυκλώνας Μίλτον-Ακολουθήστε τις οδηγίες, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κυκλώνας Μίλτον ενδεχομένως θα είναι μια ιστορική καταιγίδα, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Φλόριντα να λάβουν υπόψη τους τις εντολές εκκένωσης.

«Μοιάζει με την καταιγίδα του αιώνα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη.

«Πολλές κοινότητες στο πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον δεν έχουν ούτε στιγμή να πάρουν ανάσα ανάμεσα στην Ελίν και τον Μίλτον, δύο ιστορικές καταιγίδες σε δύο εβδομάδες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ζήτημα ζωής και θανάτου η εκκένωση

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε όλους όσοι βρίσκονται στο πέρασμα της καταιγίδας να «ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες ασφαλείας», καθώς, όπως είπε, «είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου».

Προειδοποίηση για την παραπληροφόρηση

Ο Μπάιντεν επανέλαβε, επίσης, την καταγγελία του για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κυκλώνα Ελίν και καθώς η Φλόριντα προετοιμάζεται για τον Μίλτον, εγκαλώντας ονομαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ και τη βουλευτή Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν για την προώθηση ψευδών φημών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια απερίσκεπτη, ανεύθυνη και αδυσώπητη προώθηση της παραπληροφόρησης και των απόλυτων ψεμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν. Πρόσθεσε ότι οι φήμες «υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο απίστευτο έργο διάσωσης και ανάκαμψης που έχει ήδη γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται, και είναι επιζήμιες για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο βοήθεια».

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Θερμή υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία(VIDEO)

30 Οκτωβρίου 2025
0
124
Θερμή υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία(VIDEO)

Σε διπλωματικές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών συζητήσεων, με ηγέτες από τη Μαλαισία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αλλά και με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, συμμετείχε ο...

ΠερισσότεραDetails

Σουδάν: Ορατή από το διάστημα η σφαγή αμάχων στην πόλη Ελ Φασέρ

30 Οκτωβρίου 2025
0
127
Σουδάν: Ορατή από το διάστημα η σφαγή αμάχων στην πόλη Ελ Φασέρ

Σκηνές φρίκης καταγράφτηκαν στην πόλη Ελ Φασέρ του Σουδάν, καθώς η σφαγή αμάχων που επακολούθησε της κατάληψης της πόλης από παραστρατιωτικούς της οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης (RSF), καταγράφεται ακόμη...

ΠερισσότεραDetails

Κιρ Στάρμερ: Σε αμηχανία μετά το «λάθος» της υπουργού Οικονομικών για το ενοικιαζόμενο σπίτι

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Κιρ Στάρμερ: Σε αμηχανία μετά το «λάθος» της υπουργού Οικονομικών για το ενοικιαζόμενο σπίτι

Με το αιτιολογικό ότι η συγγνώμη της αρκεί για να κλείσει η υπόθεση, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ απέρριψε τις εκκλήσεις για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την παράλειψη...

ΠερισσότεραDetails

Κυκλώνας Μελίσσα: Χτυπά την βόρεια Καραϊβική – Κατευθύνεται προς Βερμούδες

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Κυκλώνας Μελίσσα: Χτυπά την βόρεια Καραϊβική – Κατευθύνεται προς Βερμούδες

Μετά το καταστροφικό πέρασμά του από την Τζαμάικα, την Κούβα και την Αϊτή, ο κυκλώνας Μελίσσα ενισχύεται σε ταχύτητα διασχίζοντας τον ανοικτό ωκεανό με κατεύθυνση προς Βερμούδες. Άνθρωποι στις Μπαχάμες και...

ΠερισσότεραDetails

Ο πρόεδρος του Λιβάνου έδωσε εντολή στο στρατό να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές εισβολές

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Ο πρόεδρος του Λιβάνου έδωσε εντολή στο στρατό να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές εισβολές

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν έδωσε εντολή στον αρχηγό των λιβανικών ενόπλων δυνάμεων να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ισραηλινή διείσδυση στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού ισραηλινή στρατιωτική μονάδα εισήλθε τη...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    10+1 χρόνια των δημοτικών ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων Πάτρας(ΦΩΤΟ)

    10+1 χρόνια των δημοτικών ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων Πάτρας(ΦΩΤΟ)

    8 Αυγούστου 2025
    128
    Μιανμάρ: Επίθεση του στρατού σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

    Μιανμάρ: Επίθεση του στρατού σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

    10 Οκτωβρίου 2023
    126
    Αν ο Τραμπ βομβαρδίσει την κύρια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν τι μπορεί να συμβεί;

    Να σώσει από την απέλαση Αφγανούς πρόσφυγες που κρατούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπόσχεται ο Τραμπ

    21 Ιουλίου 2025
    130

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.