Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Σωµατείου Συµβασιούχων Πυροσβεστών, Άκης Μπαρδάκης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και της µείωσης των θέσεων των εποχικών πυροσβεστών, που αναφέρονται στην προκήρυξη που βγήκε στον «αέρα».
Σύµφωνα µε τον κ. Μπαρδάκη, «σε τοπικό επίπεδο, οι θέσεις των Εποχικών Πυροσβεστών ανέρχονταν σε 100, ενώ µε τη νέα προκήρυξη χάνονται 31 θέσεις εργασίας στην Αχαΐα, µε την απόφαση να αφορά τη στελέχωση µε 69 Εποχικούς Πυροσβέστες µόνο.
Οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος φέρουν τεράστια ευθύνη για την απόφαση να αποδεκατιστεί η ήδη υποστελεχωµένη Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας. Εµείς, µήνες τώρα, είχαµε ενηµερώσει για τα όσα θα γίνουν, όµως δεν διεκδίκησαν, όπως έγινε από βουλευτές σε άλλους νοµούς, τη στελέχωση της Αχαΐας µε έµπειρο προσωπικό. Ο κίνδυνος πλέον είναι τεράστιος για τη Πολιτική Προστασία της Αχαΐας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που έρχεται, σε µια νευραλγική περιοχή, όπως είναι η Αχαΐα», επισηµαίνοντας πως «άλλες περιοχές, όπως η Ηλεία, κρατούν ακέραιο τον αριθµό θέσεων εργασίας Πυροσβεστών».
Την ερχόµενη ∆ευτέρα, στις 11 το πρωί, τα µέλη του Πανελληνίου Σωµατείου Συµβασιούχων Πυροσβεστών θα προχωρήσουν σε παράσταση διαµαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιµατικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, διεκδικώντας την ανανέωση των συµβάσεών τους.