• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Εκτόξευσε ρουκέτες κατά βάσης της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών η Χεζμπολάχ

Molonoti από Molonoti
2 Νοεμβρίου 2024
σε Κόσμος
5
0
Εκτόξευσε ρουκέτες κατά βάσης της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών η Χεζμπολάχ
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Απογραφή χωρίς τους «παράτυπους» μετανάστες ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ

Η Χαμάς χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» το σχέδιο Νετανιάχου για πλήρη έλεγχο της Γάζας

Ιρανός επιστήμονας εκτελέστηκε στην Τεχεράνη μετά την ομολογία του ότι «έδωσε πληροφορίες στη Μοσάντ για Φορντό-Νατάνζ»

Η λιβανική Χεζμπολάχ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών νωρίς το πρωί κατά βάσης της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών κοντά στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ.

 

Στις 02.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), οι μαχητές της Χεζμπολάχ «εξαπέλυσαν ομοβροντία ρουκετών στη βάση Γκλιλότ της Μονάδας 8200 της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών σε προάστιο του Τελ Αβίβ», όπως ανακοίνωσε η φιλοϊρανική οργάνωση.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κατηγόρησε χθες Παρασκευή το Ισραήλ πως αρνείται οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, έπειτα από σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών σε νότια προάστια της Βηρυτού, τα πρώτα αυτή την εβδομάδα στο συγεκριμένο προπύργιο της παράταξης αυτής.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε νέα πλήγματα στον Λίβανο, ανάμεσά τους τουλάχιστον 10 στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, μετατρέποντας ολόκληρα κτίρια σε σωρούς συντριμμιών.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν μερικές ώρες μετά την επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ δυο αμερικανών απεσταλμένων, καθώς οι ΗΠΑ ήθελαν να εξασφαλιστεί μέσω διαπραγματεύσεων το τέλος του πολέμου ανάμεσα από τη μια στον ισραηλινό στρατό και από την άλλη τη Χεζμπολά, που γενικεύτηκε τον Σεπτέμβριο, και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζεται για 393η ημέρα.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ «στοχοποίησε ξανά νότια προάστια της Βηρυτού», όπου έκανε «καταστροφικούς βομβαρδισμούς» αποτελεί «ένδειξη που επιβεβαιώνει την άρνηση όλων των προσπαθειών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο Νατζίμπ Μικάτι.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αντέτειναν πως έπληξαν «στόχους» του σιιτικού κινήματος που πρόσκειται στο Ιράν στη Βηρυτό και στη Ναμπάτια (νότια).

Άλλοι βομβαρδισμοί, στην Μπααλμπέκ (ανατολικά), χωρίς καμία προειδοποίηση, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 72, σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, ενώ επλήγη επίσης η Τύρος (νότια).

Σε κοινότητες στην Μπααλμπέκ, άνδρες και γυναίκες περπατούσαν ανάμεσα σε κατεστραμμένα κτίρια, κατέγραψαν οι κάμερες της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου. «Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση εδώ», διαβεβαίωσε ο Γάσαν ας Σαλ, κάτοικος.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI έκανε ακόμη λόγο για βομβαρδισμούς στην Μπιντ Τζμπάιλ (νότια) και στην Άλια, ανατολικά της Βηρυτού. 

Μετά τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Μπααλμπέκ και στην Τύρο, πόλεις ενταγμένες στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν έκρυψε την ανησυχία της πως η σύρραξη θα έχει παράπλευρη απώλεια λιβανικούς αρχαιολογικούς χώρους.

«Η πολιτιστική κληρονομιά του Λιβάνου δεν πρέπει να γίνει ακόμη ένα θύμα» του πολέμου, προειδοποίησε η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο, η Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν από την 23η Σεπτεμβρίου μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζμπολά και από την 30ή Σεπτεμβρίου διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στη νότια λιβανική επικράτεια.

Το Ισραήλ λέει πως θέλει να εξουδετερώσει τη Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο, ώστε να επιτραπεί η επιστροφή στο βόρειο τμήμα του των περίπου 60.000 κατοίκων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ακατάπαυστων εκτοξεύσεων ρουκετών από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από έναν χρόνο και πλέον.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον επτά Ισραηλινοί τραυματίστηκαν μετά την εκτόξευση τριών βλημάτων από τον Λίβανο που πέρασαν στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε υπηρεσία ασθενοφόρων. Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν ότι ήχησαν σειρήνες σε τομείς του κεντρικού Ισραήλ, κατόπιν αναφέρθηκαν σε τρία βλήματα και αναχαιτίσεις, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Λίγα 24ωρα προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε δεκτούς προχθές τους αμερικανούς απεσταλμένους Άμος Χόκστιν και Μπρετ ΜακΓκερκ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο που εισηγήθηκαν οι αμερικανοί απεσταλμένοι προέβλεπε απόσυρση των μαχητών της Χεζμπολά από τον νότιο Λίβανο, που γειτονεύει με το βόρειο Ισραήλ, καθώς και την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τον τομέα αυτό, με τον έλεγχο να επιστρέφει στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και στους κυανόκρανους του ΟΗΕ.

Όμως ισραηλινοί αξιωματούχοι αντιτείνουν πως ο στρατός δεν θα αποσυρθεί από τον νότιο Λίβανο προτού κλειστεί συμφωνία που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις που προβάλλει η κυβέρνηση Νετανιάχου για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ο Ζαν-Πιερ Λακρουά, επαναβεβαίωσε χθες ότι οι κυανόκρανοι παραμένουν στον Λίβανο, όμως υπογράμμισε πως αναγκάστηκαν να «εγκαταλείψουν» θέσεις τους κι υπάρχει κίνδυνος αυτές οι τελευταίες να «καταληφθούν από τη μια ή την άλλη πλευρά».

Τουλάχιστον 1.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 23η Σεπτεμβρίου στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες βράδυ πως αποφασίστηκε η ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή επιπρόσθετων στρατιωτικών δυνατοτήτων, που θα καταφθάσουν τους επόμενους μήνες, για την «προστασία του Ισραήλ» και εν είδει προειδοποίησης στο Ιράν.

Στα μέσα που θα αναπτυχθούν στην περιοχή συμπεριλαμβάνονται συστήματα αντιμετώπισης βαλλιστικών πυραύλων, μαχητικά, στρατηγικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας B-52 και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, εξήγησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Βομβαρδισμοί έπληξαν σπίτια σκοτώνοντας εννιά ανθρώπους στην Τζαμπάλια (βόρεια) και στη Νουσέιρατ (κεντρικά), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θυλάκου.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύονται «κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ», είπε ο Ιζεντίν Αμπού Σαουίς, κάτοικος της Νουσέιρατ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο του Ιζεντίν αλ Κάσαμπ, τοπικού διοικητή του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θυλάκου.

Στην Μπέιτ Λάχια, άνδρες μετέφεραν άψυχο σώμα με κουβέρτες διασχίζοντας δρόμους σπαρμένους συντρίμμια έπειτα από βομβαρδισμό, κατέγραψαν οι κάμερες της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όλοι οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος του θυλάκου, όπου επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του ο ισραηλινός στρατός από την 6η Οκτωβρίου, ώστε να αποτραπεί κατ’ αυτόν η ανασύνταξη μονάδων της Χαμάς, διατρέχουν «άμεσο κίνδυνο να πεθάνουν», προειδοποίησαν χθες ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις, οι προσπάθειες να τερματιστούν οι εχθροπραξίες βάσει συμφωνίας παραμένουν άκαρπες.

Χθες, το παλαιστινιακό κίνημα ανακοίνωσε πως αρνήθηκε να εξετάσει πρόταση για βραχείας διάρκειας εκεχειρία που εισηγήθηκαν οι χώρες που μεσολαβούν στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, απαιτώντας «πλήρη και μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Η έφοδος της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, το έναυσμα του πολέμου, στοίχισε τη ζωή σε 1.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα, η οποία συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν υπό αιχμαλωσία ή ήταν ήδη νεκροί όταν μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν, 97 παραμένουν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 34 από αυτούς τους τελευταίους έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 43.259 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Απογραφή χωρίς τους «παράτυπους» μετανάστες ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ

8 Αυγούστου 2025
0
125
Απογραφή χωρίς τους «παράτυπους» μετανάστες ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ

Πολιτική κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση των Ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών του 2026, θεωρείται η νέα πρόταση του Αμερικανού προέδρου για νέα απογραφή χωρίς τους «παράτυπους» μετανάστες, στις...

ΠερισσότεραDetails

Η Χαμάς χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» το σχέδιο Νετανιάχου για πλήρη έλεγχο της Γάζας

8 Αυγούστου 2025
0
125
Η Χαμάς χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» το σχέδιο Νετανιάχου για πλήρη έλεγχο της Γάζας

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου επιδιώκει να θυσιάσει τους ομήρους και να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι το...

ΠερισσότεραDetails

Ιρανός επιστήμονας εκτελέστηκε στην Τεχεράνη μετά την ομολογία του ότι «έδωσε πληροφορίες στη Μοσάντ για Φορντό-Νατάνζ»

8 Αυγούστου 2025
0
126
Ιρανός επιστήμονας εκτελέστηκε στην Τεχεράνη μετά την ομολογία του ότι «έδωσε πληροφορίες στη Μοσάντ για Φορντό-Νατάνζ»

Ο Ρουζμπέχ Βαντί, που είχε διδακτορικό στην πυρηνική φυσική, φέρεται να συναντήθηκε πέντε φορές με πράκτορες της Μοσάντ, ενώ βρισκόταν στη Βιέννη, δίνοντας πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα...

ΠερισσότεραDetails

47χρονος άναψε τσιγάρο στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο Παρίσι και θα απελαθεί

8 Αυγούστου 2025
0
125
47χρονος άναψε τσιγάρο στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο Παρίσι και θα απελαθεί

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών θα αφαιρέσει την άδεια παραμονής 47χρονος Μαροκινός, που άναψε το τσιγάρο του από τη φλόγα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και μέχρι σήμερα διέμενε...

ΠερισσότεραDetails

Αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ για τα χρόνια καταδίκης στη «χειρότερη μητέρα της Αυστραλίας»

8 Αυγούστου 2025
0
126
Αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ για τα χρόνια καταδίκης στη «χειρότερη μητέρα της Αυστραλίας»

Η Kathleen Folbigg καταδικάστηκε για τον θάνατο των τεσσάρων παιδιών της το 2003, αλλά αφέθηκε ελεύθερη το 2023, μετά από δικαστική επανεξέταση της υπόθεσής της. Η Kathleen Folbigg...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 9 ανήλικοι για βανδαλισμούς σε σχολείο

    Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 9 ανήλικοι για βανδαλισμούς σε σχολείο

    12 Μαΐου 2023
    126
    1η ομιλία Τραμπ ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου: «Θα είναι πολύ σημαντικό»

    1η ομιλία Τραμπ ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου: «Θα είναι πολύ σημαντικό»

    4 Μαρτίου 2025
    138
    Τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ το 1973 και τώρα

    Τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ το 1973 και τώρα

    6 Αυγούστου 2024
    126

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.