• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Έκθετη η γερμανική Αστυνομία που ήξερε τα πάντα για τον ψυχίατρο του Μαγδεμβούργου

Molonoti από Molonoti
22 Δεκεμβρίου 2024
σε Κόσμος
5
0
Έκθετη η γερμανική Αστυνομία που ήξερε τα πάντα για τον ψυχίατρο του Μαγδεμβούργου
8
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με επικρίσεις μετά την αιματηρή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στο ερώτημα αν οι αρχές θα μπορούσαν να έχουν σταματήσει ως δράστη.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

To ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ – Πανηγυρίζει ο Τραμπ

Τραμπ: Χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα Antifa μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Ρεκόρ με συνολικά 31 φέτος στις ΗΠΑ

«Γιατί;», διερωτάται σήμερα η Bild, η γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, στο κεντρικό της άρθρο. Γιατί οι αρχές δεν είχαν φροντίσει να μην είναι σε θέση να προκαλέσει κακό ο 50χρονος Σαουδάραβας γιατρός, που φέρεται να έριξε την Παρασκευή το βράδυ το αυτοκίνητό του πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 200, παρά τα ανησυχητικά σημάδια που έδειχνε τα τελευταία χρόνια.

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος – Οι ηλικίες των θυμάτων
Προφυλακίστηκε ο 50χρονος Σαουδάραβας για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου.

Δικαστήριο ζήτησε ο Τάλεμπ Α. – όπως αναφέρεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η νομοθεσία της χώρας δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματός του – να προφυλακιστεί, αφού η εισαγγελία τού απήγγειλε κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες, πολλές απόπειρες ανθρωποκτονίας και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην επίθεση σκοτώθηκαν ένα εννιάχρονο αγόρι και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 52, 45 , 75 και 67 ετών.

Die Welt: Ο δράστης δεν αποτελούσε κίνδυνο έλεγε η αστυνομία
Η εφημερίδα Die Welt ανέφερε, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, ότι η γερμανική αστυνομία είχε πραγματοποιήσει πέρυσι «αξιολόγηση κινδύνου» για τον Αμπντουλμόχσεν, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελούσε «ιδιαίτερο κίνδυνο».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε την «τρομερή, παράλογη» επίθεση της Παρασκευής στην πόλη του Μαγδεμβούργου και απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα εν μέσω υψηλών πολιτικών εντάσεων, καθώς η Γερμανία οδεύει προς τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου.

Είπε ότι είναι σημαντικό «να μείνουμε ενωμένοι, να ενώσουμε τα όπλα, ότι δεν είναι το μίσος που καθορίζει τη συνύπαρξή μας, αλλά το γεγονός ότι είμαστε μια κοινότητα που επιδιώκει ένα κοινό μέλλον».

Αλλά καθώς τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έσκαβαν στο παρελθόν του Αμπντουλμόχσεν και οι ερευνητές έδιναν ελάχιστα στοιχεία, η κριτική έπεφτε βροχή από τα ακροδεξιά και τα ακροαριστερά κόμματα που ήδη αντιτίθενται σφοδρά στην κυβέρνηση Σολτς.

Der Spiegel: Η Γερμανία θα πληρώσει το τίμημα, έγραφε ο δράστης
Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας είχαν προειδοποιήσει τη γερμανική BND για τον Τάλεμπ Τζαουάντ αλ Αμπντουλμόχσεν. Η αιτία: μία από της αναρτήσεις του στο Χ στην οποία απειλούσε ότι η Γερμανία θα πληρώσει «το τίμημα» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Σαουδάραβες μετανάστες.

Οι γερμανικές αρχές φαίνεται ότι δεν ενήργησαν μετά την προειδοποίηση, την ώρα που ο φερόμενος ως δράστης βυθιζόταν πιο βαθιά στον κόσμο των θεωριών συνωμοσίας.

Ο ύποπτος για την επίθεση δεν σταματούσε να κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους Σαουδάραβες που φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την αυστηρή εκδοχή του ισλάμ που επιβάλλουν οι αρχές εκεί, ενώ την ίδια ώρα υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες ακραίους μουσουλμάνους από άλλες χώρες.

Τον Αύγουστο είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Χ: «Υπάρχει κάποιος δρόμος προς τη δικαιοσύνη στη Γερμανία χωρίς να ανατινάξεις μια γερμανική πρεσβεία ή να σφάξεις τυχαία Γερμανούς πολίτες; Αναζητώ αυτή την ειρηνική οδό από τον Ιανουάριο του 2019 και δεν την έχω βρει».

Το 2013 του είχε επιβληθεί πρόστιμο στο Ροστόκ για «διατάραξη της δημόσιας τάξης» και «απειλή για τη διάπραξη εγκλημάτων».

Ακόμη και η εξόριστη στη Γερμανία σαουδαραβική κοινότητα φοβόταν τον άνδρα αυτόν. «Τον γνωρίζουμε καλά, μας τρομοκρατούσε επί χρόνια», δήλωσε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου πρώην Μουσουλμάνων Μίνα Αχάντι.

Η ίδια χαρακτήρισε τον φερόμενο ως δράστη «ψυχοπαθή που είχε ασπαστεί τη συνωμοσιολογική ιδεολογία της άκρας δεξιάς» και ο οποίος «δεν απεχθάνεται μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά και όλους όσοι δεν μοιράζονται το μίσος του».

Η γερμανική αστυνομία είχε διεξαγάγει «εκτίμηση κινδύνου» για τον Τάλεμπ πέρυσι και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί «ιδιαίτερο κίνδυνο», επεσήμανε σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

Ο Σαουδάραβας ψυχίατρος φαινόταν να έχει συχνά προβλήματα με τις γερμανικές αρχές και τη δικαιοσύνη.

Μία ημέρα πριν την αιματηρή επίθεση στο Μαγδεμβούργο δεν παρουσιάστηκε σε δικαστική κλήση στο Βερολίνο, έπειτα από καυγά στον οποίο ενεπλάκη σε αστυνομικό τμήμα όταν οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να καταγράψουν μία καταγγελία του, μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η απειρία της κυβέρνησης, η οποία επέτρεψε τη φρίκη στο Μαγδεμβούργο, μας αφήνει άφωνους», σχολίασε η Αλίς Βάιντελ επικεφαλής του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Το κόμμα της ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την «καταστροφική» κατάσταση ασφαλείας της Γερμανίας.

Ένα άλλο αντισυστημικό κόμμα, το ακροαριστερό BSW, υιοθέτησε αντίστοιχη ρητορική. Η επικεφαλής του Ζάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει «για ποιο λόγο αγνοήθηκαν τόσες πολλές προειδοποιήσεις».

Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολλοί Γερμανοί πολιτικοί μετέβησαν στον τόπο της επίθεσης, από την οποία σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί 9 ετών.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε από τους Γερμανούς «να ενωθούν», αλλά η επίθεση εξαπολύθηκε εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και έχει αναβιώσει τις επικρίσεις εις βάρος της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν κάνει τίποτα», κατήγγειλε χθες Σάββατο το βράδυ, στο περιθώριο λειτουργίας στη μνήμη των θυμάτων, ο 65χρονος συνταξιούχος μηχανικός Πέτερ Χάφλικ κάτοικος του Μαγδεμβούργου. Αυτός κατηγόρησε το Βερολίνο ότι δεν θέλει «να ελέγξει τα σύνορα» για να σταματήσει τους μετανάστες.

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

To ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ – Πανηγυρίζει ο Τραμπ

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
To ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ – Πανηγυρίζει ο Τραμπ

Το ABC ανακοίνωσε ότι αποσύρει «επ’ αόριστον» από τον τηλεοπτικό αέρα το «Jimmy Kimmel Live!», μετά τις επίμαχες δηλώσεις του παρουσιαστή που συνέδεσαν τον φερόμενο δολοφόνο του συντηρητικού...

ΠερισσότεραDetails

Τραμπ: Χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα Antifa μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
Τραμπ: Χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα Antifa μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση το κίνημα «Antifa». Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου έρχεται μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του συντηρητικού ίνφλουενσερ Τσάρλι...

ΠερισσότεραDetails

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Ρεκόρ με συνολικά 31 φέτος στις ΗΠΑ

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Ρεκόρ με συνολικά 31 φέτος στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της αδερφής και των γονιών της εν διαστάσει συζύγου του και για την πυρπόληση του σπιτιού...

ΠερισσότεραDetails

New York Times: «Δεν θα πτοηθούμε» από την αγωγή του Τραμπ – Αναπτύσσει ένα «εγχειρίδιο κατά του Τύπου», προειδοποιεί η διευθύνουσα σύμβουλος

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
Τραμπ: Αγωγή ύψους 15 δισ. κατά των New York Times

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των New York Times, με την διευθύνουσα σύμβουλο της αμερικανικής εφημερίδας να υποστηρίζει πως αυτή τη στιγμή...

ΠερισσότεραDetails

Γαλλία: Αεροσκάφος έκανε κύκλους για μία ώρα πάνω από τον προορισμό του – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί γιατί… κοιμόταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
126
Γαλλία: Αεροσκάφος έκανε κύκλους για μία ώρα πάνω από τον προορισμό του – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί γιατί… κοιμόταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Γαλλικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να κάνει κύκλους επί μία ώρα πάνω από την Κορσική γιατί ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είχε… αποκοιμηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το Airbus A320 της Air Corsica...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Μολότοφ στην πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κηφισίας για το Madleen

    Μολότοφ στην πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κηφισίας για το Madleen

    9 Ιουνίου 2025
    130
    Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα σε συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

    Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα σε συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

    15 Μαΐου 2024
    128
    Ουγγαρία: Χορήγησε άσυλο στον Πολωνό πρώην υφυπουργό Ρομανόφσκι

    Ουγγαρία: Χορήγησε άσυλο στον Πολωνό πρώην υφυπουργό Ρομανόφσκι

    20 Δεκεμβρίου 2024
    125

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.