Η δολοφονία της Φαίης Μπλάχα το 2013 στη Νέα Μάκρη, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο καταδικασθείς Βαγγέλης Στεφανάκης, είχε σκοτώσει την πανέμορφη κοπέλα χτυπώντας την στο αυτοκίνητό του και διατηρούσε παράλληλη σχέση με την αδελφή της.
Οι τίτλοι τέλους για τον δολοφόνο της έπεσαν σήμερα, με τον θάνατό του σε ηλικία 37 ετών.
Ο Στεφανάκης είχε πάρει το μεσημέρι άδεια από τις φυλακές όπου κρατείται και λίγο αργότερα, άγνωστο πώς, άφησε την τελευταία του πνοή. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έμφραγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στεφανάκης επρόκειτο να γίνει πατέρας σε λίγο καιρό.
Η υπόθεση είχε σοκάρει το Πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό τον Απρίλιο του 2013 ότι η 23χρονη Φαίη Μπλάχα κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του συντρόφου της.
Η καλλονή, όπως την αποκαλούσε ο περίγυρός της, είχε ερωτικό δεσμό με τον 25χρονο, τότε, Βαγγέλη Στεφανάκη. Ωστόσο, η 32χρονη Μαριαλένα Μπλάχα, κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Φαίης, διεκδικούσε τον Στεφανάκη και προκειμένου να χαλάσει τη σχέση της μικρής αδελφής της, της αποκάλυψε ότι και η ίδια είχε ερωτικές επαφές μαζί του. Τότε, η Φαίη ζήτησε από τον 25χρονο να συναντηθούν. Πράγματι, συναντήθηκαν σχεδόν έξω από το σπίτι της κοπέλας και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα για το θέμα.
Ο πρωταγωνιστής του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του.
Όπως ανέφερε η δικαστική απόφαση, «χτυπώντας τη με δύναμη και επαγγελματισμό, με γροθιές και κλοτσιές στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν:
- κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υπαραχνοειδή αιμορραγία και
- διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα,
- αιμάτωμα στον αριστερό οφθαλμό με επέκταση στο ζυγωματικό και
- άλλες μικρότερες κακώσεις».
Ο δράστης, σύμφωνα με τους δικαστές, γνώριζε ότι «από τα χτυπήματα αυτά ενδέχεται να προκληθεί ο θάνατός της».
Λόγω του άγριου ξυλοδαρμού η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στον δρόμο. Οταν ο δράστης την είδε αναίσθητη, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι ενός φίλου του. Εκεί σε συνεννόηση και με δεύτερο φίλο του τη μετέφεραν σε εφημερεύον νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, η μεταφορά της άτυχης κοπέλας στο νοσοκομείο έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού ο ξυλοδαρμός έγινε «περί ώρα 2.45 έως 3 και στο νοσοκομείο έφτασαν περί ώρα 5 τα ξημερώματα».