Έναντι εσόδου 27.000 ευρώ ο δήμος Αλμυρού ανέθεσε το λούνα παρκ στην επιχειρηματία, που σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Καρδίτσας είναι ένοχη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για ενσυνείδητη αμέλεια για το επελθόν βαρύτερο αποτέλεσμα του θανάτου: Το δικαστήριο, δηλαδή, την έκρινε ένοχη ότι αμέλησε συνειδητά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 14χρονη Σεράινα, τον Αύγουστο του 2019.
Με την απόφαση του δήμου, που είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου, οι συμμαθητές της Σεράινας θα πάνε στο ίδιο λούνα παρκ στο οποίο σκοτώθηκε το κορίτσι και θα ανέβουν σε παιχνίδια όπως το «Χαλί», στο οποίο σκοτώθηκε η Σεράινα.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν μπορεί να κατοχυρωθεί διαγωνισμός σε υποψήφιο που έχει καταδικασθεί για αδικήματα σχετικά με το αντικείμενο του διαγωνισμού και για το λόγο αυτό ζητείται αντίγραφο του ποινικού μητρώου. Αν και στο παρελθόν η συγκεκριμένη είχε καταδικασθεί για άλλο ατύχημα, πλέον έχει παρέλθει επταετία και έτσι δεν εμφανίζεται η καταδίκη στο ποινικό της μητρώο. Η νέα καταδίκη δεν έχει ακόμη φτάσει σε όλους τους βαθμούς της δικαστικής κρίσης, συνεπώς δεν είναι τελεσίδικη και κατά συνέπεια το ποινικό της μητρώο είναι λευκό. Συνεπώς και νομότυπα δεν είχε κώλυμα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Το ερώτημα ωστόσο, που τίθεται, είναι αν στον δήμο που θρηνεί τον χαμό ενός 14χρονου παιδιού είναι ηθικό να δίνεται το δικαίωμα ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό επιχειρηματίας, να επανέρχεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις κατοίκων του Αλμυρού, που σχολίασαν σε ανάρτηση της τοπικής εφημερίδας Λαός της Μαγνησίας , την είδηση για την ανάθεση του λούνα παρκ και την προετοιμασία του πανηγυριού: “Να μην πατήσει κανείς στα σαράβαλα”, “είστε απαράδεκτοι αν το αναθέσατε στην ίδια, να μην πατήσει κανείς”, “Αυτή που πήρε το Λούνα Παρκ είναι η ίδια; Καλό είναι ο Δήμος να κάνει ένα εκκλησάκι εκεί που σκοτώθηκε το κορίτσι “, είναι μερικά από τα σχολια, ενδεικτικά της αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής.
