• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Αποκάλυψη: Απόπειρα αποκλεισμού υποψήφιου στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαίας

Molonoti από Molonoti
11 Ιουλίου 2024
σε Πάτρα
5
0
Αποκάλυψη: Απόπειρα αποκλεισμού υποψήφιου στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαίας
8
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με φωτογραφική διάταξη θέλει να παραμείνει πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αχαίας ο Π. Μαρλαφέκας. Πως; Αποκλείοντας το Θοδωρή Λουλουδη από τις εκλογές!

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Σφοδρή σύγκρουση οχήματος με τον προαστιακό στην Πάτρα

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Σβόλης

Έπεσαν οι υπογραφές κατασκευής της πλατείας Ωκεανίδων στην παραλία Προαστείου

Το θέμα αποκαλύπτει με πλήθος λεπτομερειών ο Ζώης Τσώλης στο “protagon.gr”,  μιλώντας για μια μάχη του παρασκηνίου. όπου παλιές διοικήσεις που έχουν δοκιμαστεί για χρόνια —με όποια αποτελέσματα— δεν θέλουν να χάσουν τα «οφίτσια» και σε πολλές περιπτώσεις βάζουν από τώρα «τρικλοποδιές» στους νεότερους υποψήφιους, πιθανούς τους αντιπάλους.

Αποκαλύπτει λοιπόν όσα συμβαίνουν ήδη στην Πάτρα, ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο της Αχαΐας στις οποίες θα συμμετέχουν μεν πολλοί υποψήφιοι, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής γνωρίζουν ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε δύο πρόσωπα: 

♦ Τον επιχειρηματία Θεόδωρο Λουλούδη, πρόεδρο διαφόρων επιχειρήσεων, ο οποίος μάλιστα διέσωσε την ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» που εκδίδεται στην Πάτρα και τον επιχειρηματία Πλάτωνα Μαρλαφέκα της «ΛΟΥΞ» ο οποίος είναι ήδη πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας από το 2012.

* Τι έγινε

Μολονότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού η προεκλογική ένταση είναι μεγάλη, με κύριο χαρακτηριστικό τις «τρικλοποδιές» της παλιάς απερχόμενης διοίκησης στις νέες υποψηφιότητες. Τα δημοσιεύματα σε όλες τις τοπικές εφημερίδες με τίτλους όπως «Φιάσκο η απόπειρα Μαρλαφέκα αποκλεισμού εκλογικού του αντιπάλου» ή και καταγγελίες για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης φανερώνουν την ένταση που επικρατεί και σ΄αυτές τις εκλογές εκπροσώπησης των επιχειρηματιών στα δικά τους όργανα.

Το κυριότερο, αποκαλύπτουν ότι οι υφιστάμενες διοικήσεις επιδιώκουν μέσω του παρασκηνίου και των «πολιτικών μέσων» να διατηρηθούν στις καρέκλες τους καθώς θεωρούν ότι «και τα Επιμελητήρια τους ανήκουν».

* Η ουσία

Η ουσία είναι ότι τα Επιμελητήρια και ειδικά η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, η οποία από τον θεσμικό της ρόλο είναι συνομιλητής της κυβέρνησης έχοντας κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να λειτουργεί με τη «λογική παρέας». Και, το χειρότερο, να συμμετέχει σε ενέργειες αποκλεισμού υποψηφίων από τις αρχαιρεσίες στα τοπικά Επιμελητήρια όπως συμβαίνει εν προκειμένω με τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Γι΄αυτό τον λόγο η διοίκηση της υπό την προεδρία του Γιάννη Μασούτη, εγκαλείται από τα ίδια της τα μέλη καθώς επιχείρησε τον αποκλεισμό επιχειρηματιών από τις επικείμενες εκλογές, με την ανεπιτυχή μέχρι στιγμής προώθηση «φωτογραφικής» νομοθετικής ρύθμισης για συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο μέσω των συνεδριάσεων των οργάνων των Επιμελητηρίων της χώρας, όσο και στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, μετά από προτροπή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης πραγματοποίησε σε δύο συνεδριάσεις απόπειρες αποκλεισμού τουλάχιστον ενός υποψηφίου προέδρου στις επικείμενες εκλογές με προτεινόμενη φωτογραφική διάταξη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Και οι δύο απόπειρες κατέληξαν σε φιάσκο, αλλά προκαλεί προβληματισμό η μεθόδευση αυτών των κινήσεων. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τα γεγονότα:

—Στα τέλη Μαΐου συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις νομοθετικών τροποποιήσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Επιμελητήριών.

Τότε, προκάλεσε αίσθηση η «φωτογραφική» πρόταση με την οποία επιχειρήθηκε να αποκλειστεί ο Θεόδωρος Λουλούδης από τις εκλογές για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Οπως αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΕ  το θέμα συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη κατόπιν ενδιαφέροντος του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Η εισήγηση προέβλεπε η Διοικητική Επιτροπή να εγκρίνει πρόταση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για να τροποποιηθεί ο Επιμελητηριακός Νόμος, ώστε να αρθεί το δικαίωμα του εκλογέα και κατά συνέπεια του υποψηφίου, σε όποιον είναι μέτοχος εταιρείας που έχει εξυγιανθεί. Στη συνεδρίαση είχαν σημειωθεί αντιδράσεις επί της πρότασης (η οποία είναι αντισυνταγματική και αντίκειται σε σωρεία διατάξεων του εθνικού και ενωσιακού δικαίου) και το θέμα δεν συζητήθηκε.

—Στις αρχές Ιουλίου για μία ακόμα φορά επιχειρήθηκε να περάσει παρόμοια διάταξη «αποκλεισμού εκλογέα» από τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ προφανώς με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά και το ίδιο αρνητικό για τους ίδιους αποτέλεσμα.

Οι συζητήσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας γύρω από το θέμα έχουν αρνητικό πρόσημο, καθώς προκαλεί απορίες σε επιχειρηματικούς κύκλους η «πρεμούρα» μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ να προτείνουν μια τέτοια τροπολογία στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που με μια άλλη τροποποίηση Νόμου είχε συνδεθεί ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Πώς απέτυχαν

Ολα αυτά περιήλθαν σε γνώση τόσο της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές στα Επιμελητήρια δεν μπορούν να «εξελιχθούν σ΄ένα γαλάζιο εμφύλιο» μεταξύ των επιχειρηματιών και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του θεσμού των Επιμελητηρίων και να μην αποκλειστεί κανείς από τις αρχαιρεσίες.

Το μήνυμα που εστάλη στους ενδιαφερόμενους είναι «ας αποφασίσουν τα μέλη ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα τους και τις ανάγκες της οικονομίας και της χώρας».

* Τι λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Στις πρώτες του δηλώσεις και χωρίς να αναφέρεται στα συγκεκριμένα «αιτήματα» έδωσε στο στίγμα του. Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά από συναντήσεις που είχε με επιμελητηριακούς παράγοντες, τόνισε ότι η συνεργασία της Πολιτείας με τα επιμελητήρια θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης της κοινής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

* Οι θέσεις του Θεόδωρου Λουλούδη

Στο πλαίσιο αυτό και μακριά από το παρασκήνιο, στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο κ. Θεόδωρος Λουλούδης ο οποίος υποστηρίζει ξεκάθαρες θέσεις.

Οπως λέει χαρακτηριστικά «το Επιμελητήριο Αχαΐας οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό κάθε επιχειρηματία, με ποιοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες, σε κάθε περιοχή της Αχαΐας».

Ειδικά στο θέμα της διαχείρισης των ευρωπαικών προγραμμάτων και κονδυλίων ο κ. Λουλούδης σημειώνει ότι «μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μορφής και μεγέθους, ζητά από το Επιμελητήριο περισσότερη και καλύτερη επικοινωνία όπως και υποστήριξη μέσα από την πλούσια γκάμα εργαλείων και μορφών υποστήριξης που διαθέτει ο Φορέας.

»Ειδικά οι μικρές εταιρείες και οι ατομικές επιχειρήσεις, στις οποίες ο/η επιχειρηματίας αναλώνεται σε ένα συνεχές multitasking που δεν αφήνει χρόνο για αναζήτηση ευκαιριών και πληροφοριών, θα μπορούσαν να αποκτήσουν έναν σημαντικό σύμβουλο, σύμμαχο και συνεργάτη στο πρόσωπο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

»Εναν συνεργάτη που θα πληροφορεί για οικονομικά θέματα, θα ενημερώνει για νομοθετικές αλλαγές, θα επιμορφώνει για απαραίτητες ικανότητες, θα προσφέρει ευκαιρίες εξωστρέφειας και χρηματοδότησης για όλες και όλους. Ακόμη και μια επιχείρηση να μη λάβει την απαραίτητη ενημέρωση για εν εξελίξει ή εν αναμονή ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να λογίζεται ως υστέρηση για το Επιμελητήριο». 

 

Tags: Πάτρα
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Σφοδρή σύγκρουση οχήματος με τον προαστιακό στην Πάτρα

17 Ιουλίου 2025
0
126
Σφοδρή σύγκρουση οχήματος με τον προαστιακό στην Πάτρα

Ακόμη ένα ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ οχήματος και προαστιακού της Πάτρας το μεσημέρι της Πέμπτης. Από τη σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτου με διερχόμενο συρμό του Προαστιακού στο ύψος της...

ΠερισσότεραDetails

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Σβόλης

17 Ιουλίου 2025
0
127
Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Σβόλης

Εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα αυτοδιοικητικά θέματα της Πάτρας, είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης, με τον υπουργό υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα. Γι’...

ΠερισσότεραDetails

Έπεσαν οι υπογραφές κατασκευής της πλατείας Ωκεανίδων στην παραλία Προαστείου

17 Ιουλίου 2025
0
126
Έπεσαν οι υπογραφές κατασκευής της πλατείας Ωκεανίδων στην παραλία Προαστείου

Από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους του Δήμου Πατρέων,  προέρχεται η πίστωση για το έργο: «Κατασκευή – διαμόρφωση πλατείας Ωκεανίδων, στην περιοχή της παραλίας Προαστείου», προϋπολογισμού...

ΠερισσότεραDetails

Επενδύει στην ασφάλεια το Πανεπιστήμιο Πατρών(ΦΩΤΟ)

17 Ιουλίου 2025
0
129
Επενδύει στην ασφάλεια το Πανεπιστήμιο Πατρών(ΦΩΤΟ)

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόσφατα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της υγειονομικής υποστήριξης στον χώρο του, τοποθέτησε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) σε κομβικά σημεία του campus σε Πάτρα,...

ΠερισσότεραDetails

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ΠΔΕ-ΚΟΔΗΠ

17 Ιουλίου 2025
0
126
Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ΠΔΕ-ΚΟΔΗΠ

Παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπου Μπονάνου, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ). Οι παρεμβάσεις και...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!
    ΠAΤΡΑ Ο καιρός

    Περισσότερα από Πάτρα:

    • Πάτρα
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Το σχόλιο της Ημέρας

    Σχετικά Άρθρα

    “Νταήδες” χτύπησαν 16χρονο σε πλατεία της Πάτρας

    51χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό! Νωρίτερα χτύπησε τη γυναίκα και τα παιδιά του!

    17 Ιουλίου 2025
    127
    Σιτίζεται με σύριγγα 18χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών

    Σιτίζεται με σύριγγα 18χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών

    17 Ιουλίου 2025
    126
    Εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κατάστημα “νταή” Πατρινού εργοδότη

    Εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κατάστημα “νταή” Πατρινού εργοδότη

    17 Ιουλίου 2025
    128
    Aλιευτικό που έφυγε από την Πάτρα, κόλλησε στον Ευβοϊκό!

    Aλιευτικό που έφυγε από την Πάτρα, κόλλησε στον Ευβοϊκό!

    16 Ιουλίου 2025
    125
    Καινοτόμα Συνεργασία 2 τμημάτων για βοήθεια στη δυσφαγία στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Καινοτόμα Συνεργασία 2 τμημάτων για βοήθεια στη δυσφαγία στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    16 Ιουλίου 2025
    126
    ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τον λαϊκισμό

    Μπορεί να επιστρέψει ένας αποδεδειγμένα άχρηστος πολιτικός;

    16 Ιουλίου 2025
    147
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.