• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Απόγνωση σε Θεσσαλία και Εύβοια μετά την κακοκαιρία – «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

Molonoti από Molonoti
29 Σεπτεμβρίου 2023
σε Ελλάδα
5
0
Απόγνωση σε Θεσσαλία και Εύβοια μετά την κακοκαιρία - «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»
8
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία ακόμα δύσκολη νύχτα πέρασε ο Βόλος μετά τη δεύτερη καταστροφική θεομηνία, μέσα σε είκοσι ημέρες, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του με συσσωρευμένα προβλήματα από τις πλημμύρες, τη λάσπη, τις κατεστραμμένες υποδομές και την απόγνωση των χιλιάδων ανθρώπων στην πόλη και τα προάστιά της.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που έβαλε φωτιά στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του

“Για μειωμένο καταλογισμό του δράστη” κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα 

“Επιτυχημένη η προσπάθειά του για ποιοτική απονομή δικαιοσύνης εντός ευλόγου χρόνου” για το ΣτΕ

Την έλλειψη νερού βιώνουν και πάλι οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, αφού νερό δεν υπάρχει πουθενά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου και της ΕΥΔΑΠ που συνδράμει, ώστε να αποκαταστήσουν έστω και μερικώς την υδροδότηση της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μικρές ποσότητες νερού έγινε εφικτό να φτάσουν σε κάποιες περιοχές, αλλά χωρίς πίεση, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας έγινε και πάλι διακοπή στην παροχή νερού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εφόσον ηλεκτροδοτηθεί η πόλη θα καταφέρουμε να θέσουμε σε λειτουργία υδραγωγεία που θα δώσουν νερό σε τμήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Θα χρειαστούμε όμως για την ολική επαναφορά περίπου 10 ημέρες. Δυστυχώς ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μετά τον Daniel το κατέστρεψε η κακοκαιρία Elias και ξεκινάμε πάλι από την αρχή».

Στο μεγαλύτερο μέρος της η πόλη του Βόλου έχει ηλεκτροδοτηθεί, αφού εργάζονται νυχθημερόν δεκάδες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ακόμη παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα προάστια του Βόλου και χωριά στο Πήλιο, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο από πτώσεις στύλων της ΔΕΗ.

Στην πόλη του Βόλου και στα προάστια Αγριά και Αλυκές, οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από την σαρωτική πλημμύρα που κατέστρεψε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρέθηκε στην περιοχή, ενώ ολόκληρες συνοικίες βούλιαξαν και πάλι στη λάσπη από τη θεομηνία που έπληξε το νομό για δεύτερη φορά.

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

 «Μέσα σε 20 ημέρες καταστράφηκα δύο φορές. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Μπήκαν τα νερά στο σπίτι, γεμίσαμε λάσπες και ό,τι έσωσα την προηγούμενη φορά, τώρα διαλύθηκε. Άλλαξε η ζωή μας. Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια κάτοικος Βόλου στο thenewspaper.gr.

Το σπίτι της πλημμύρισε από την καταστροφική κακοκαιρία της Τετάρτης. Η ίδια εξομολογείται ότι δεν έχει φοβηθεί περισσότερο στη ζωή της από εκείνο το βράδυ. «Νομίζαμε ότι θα πνιγούμε. Δεν έχεις δει ξανά τέτοιο πράγμα. Έμπαιναν τα νερά με ορμή και διέλυαν τα πάντα. Τι θεομηνία ήταν αυτή» συμπληρώνει.

To σκηνικό μοιάζει ίδιο στα περισσότερα σπίτια. Τοίχοι λερωμένοι να θυμίζουν το ύψος των ορμητικών νερών. Μυρωδιά μούχλας παντού.  «Δεν έχουμε κουράγιο να σώσουμε τίποτα πια. Είκοσι μέρες φτιάχναμε το σπίτι και ξαφνικά τώρα πρέπει να τα κάνουμε όλα από την αρχή. Με τι χρήματα; Πρέπει να μας δώσουν αποζημιώσεις άμεσα. Αύριο το πρωί. Πρέπει να αγοράσουμε νέες συσκευές, φαγητά να φάμε, κρεβάτι να κοιμηθούμε» επισημαίνει άλλη ιδιοκτήτρια σπιτιού που παραδόθηκε στα ορμητικά νερά.

Δείτε εικόνες:

5981791-947x630 5981793-947x630 5981794-947x630 5981795-947x630 5981799-947x630 5981800-947x630 5981801-947x630 5981803-947x630 5981811-947x630 5981966-1-947x630

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τους χιλιάδες τόνους νερού που «κατέβηκαν» από τα ρέματα. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.

Από το Χόρτο μέχρι τη Μηλίνα και τον Πλατανιά, η εικόνα είναι απελπιστική: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης, κραυγή απόγνωσης.

Στον Δήμο Αλμυρού, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό.

Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς.

Αποκομμένη παραμένει οδικά η Αγριά και το Νότιο Πήλιο

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από το “κατέβασμα” μέσα από τα ρέματα στη θάλασσα χιλιάδων τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές. Στην Αγριά και τις Αλυκές, κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν, ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν. Οι καταστροφές στην περιοχή είναι και πάλι ανυπολόγιστες. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Αυτοκίνητα βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Στο περιφερειακό της πόλης που οδηγεί στα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954. Μοναδικό θετικό σημάδι είναι πως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε αρκετά μέρη.

Το πριν και το μετά της καταστροφής στον δρόμο που οδηγεί στον Άνω Βόλο

Κατέρρευσε για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 ημέρες, ο δρόμος στην οδό Ιωλκού στον Βόλο, μετά το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρία Elias που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δρόμος που είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια της πρώτης καταστροφικής κακοκαιρίας και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα, κατέρρευσε ξανά, παρόλο που είχε γίνει μια πρόχειρη κατασκευή και «μπάζωμα».

Δείτε πώς ήταν πριν την κακοκαιρία ο δρόμος:

DROMOS1 DROMOS-2


Το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να κινηθεί στη συγκεκριμένη οδό κάποιο όχημα και ιδιαίτερα επικίνδυνο να τον διασχίσει κανείς πεζός. Έτσι, για ακόμη μια φορά, δεν υπάρχει πρόσβαση από τον Βόλο προς τον Άγιο Ονούφριο και τον Άνω Βόλο.

Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βόρεια Εύβοια
Εικόνες οδυνηρής καταστροφής καταγράφονται στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια μετά το σαρωτικό πέρασμα του Elias. Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

«Πολλά από τα φερτά υλικά είναι καμένα» είπε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ περιγράφοντας την εικόνα ολικής καταστροφής στην περιοχή.

Και μπορεί αυτή η κακοκαιρία να τελείωσε αλλά από σήμερα, Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές. Προσοχή και πάλι θα πρέπει να επιδείξει η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, ενώ αναμένονται λίγες βροχές σε Εύβοια και Μαγνησία.

Ο Αλέξανδρος Μέμος βρίσκεται στις Ροβιές όπου οι καταστροφές είναι μεγάλες με τους κατοίκους με λάστιχα στα χέρια να προσπαθούν να βγάλουν τη λάσπη από τα σπίτια τους. Όσο περνούν οι ώρες έχουν αυξηθεί τα χωματουργικά μηχανήματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη για το εάν θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να επιστρέψουν στην πρότερη τους ζωή, πριν από το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας, με μια ηλικιωμένη κάτοικο να αναρωτιέται εάν θα καταφέρουν να γίνουν ξανά χωριό.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tags: Ελλάδα
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που έβαλε φωτιά στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του

18 Ιουλίου 2025
0
126
Καθολική αποχή την Παρασκευή των δικηγόροι Πάτρας για το νέο φορολογικό

76χρονος που καταγγέλθηκε από την 48χρονη σύζυγό του, ότι την απείλησε και την χτύπησε, όταν του ζήτησε να χωρίσουν, ενώ για να την εκδικηθεί έβαλε και φωτιά στο...

ΠερισσότεραDetails

“Για μειωμένο καταλογισμό του δράστη” κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα 

18 Ιουλίου 2025
0
125
“Για μειωμένο καταλογισμό του δράστη” κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα 

Ο ψυχίατρος θεράπων ιατρός του 39χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, στην κατάθεσή του στο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μίλησε για ενδείξεις μειωμένου καταλογισμού του...

ΠερισσότεραDetails

“Επιτυχημένη η προσπάθειά του για ποιοτική απονομή δικαιοσύνης εντός ευλόγου χρόνου” για το ΣτΕ

18 Ιουλίου 2025
0
126
Νέα αναβολή στο ΣτΕ: Ο παράνομος νόμος Σπρίτζη για τον αποκλεισμό φορτηγών από το 70% του οδικού δικτύου θα συζητηθεί στις 22 Μαίου

Το «χρονικό διάστημα 1.1.2024 - 30.6.2025 υπήρξε ιδιαιτέρως επιτυχημένο για στην προσπάθειά του για ποιοτική απονομή δικαιοσύνης εντός εύλογου χρόνου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Επικρατείας,...

ΠερισσότεραDetails

Εισαγγελική εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για τροχαίο έξω από το ΠΑΓΝΗ

18 Ιουλίου 2025
0
126
Εισαγγελική εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για τροχαίο έξω από το ΠΑΓΝΗ

Ο τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού σε τροχαίο έξω από το ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του και την νοσηλεία του στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ενεργοποίησαν άμεσα...

ΠερισσότεραDetails

Η απολογία του 35χρονου που δολοφόνησε τον Πολωνό καθηγητή

17 Ιουλίου 2025
0
127
Η απολογία του 35χρονου που δολοφόνησε τον Πολωνό καθηγητή

«Αγόρασα το όπλο από την Ομόνοια, πριν 1,5 μήνα αποφάσισα να τον σκοτώσω» ισχυρίστηκε ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Πολωνού καθηγητή, που υποστήριξε ότι τα έκανε όλα για...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Η Φινλανδία ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

    Η Φινλανδία ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

    31 Μαρτίου 2023
    128
    Νεκρός υπάλληλος βίλας μετά από καβγά με συνάδελφό του-Έπεσαν από ύψος 2

    Νεκρός υπάλληλος βίλας μετά από καβγά με συνάδελφό του-Έπεσαν από ύψος 2,5 μέτρων

    27 Σεπτεμβρίου 2023
    126
    Ελεύθεροι 23 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία-Υπό όρους

    Ελεύθεροι 23 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία-Υπό όρους

    20 Μαρτίου 2025
    142

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.