• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Άλλαξαν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων-Αλλαγές και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Κ.Π. από Κ.Π.
15 Ιουλίου 2025
σε Πολιτική
5
0
Άλλαξαν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων-Αλλαγές και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
8
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σαρωτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείες υπουργείων, τις οποίες ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δεν παίρνει πίσω την τροπολογία για το μεταθετό η κυβέρνηση-Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας

Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή και των τριών Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βασική «μεταγραφή» είναι ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η θητεία του οποίου κρίθηκε επιτυχής και γι’ αυτό αναλαμβάνει ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων. Νέος ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων είναι ο Αντώνης Φιλιππής, που είναι νυν πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και στενός συνεργάτης του υπουργού Κώστα Τσιάρα.

Αλλαγές έγιναν και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο πρώην υπουργός Κωστής Μουσουρούλης, αναλαμβάνει σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη. 

Αναλυτικά οι νέοι Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία:

  • Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης: Δημήτρης Κιρμικίρογλου
  • Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής : Γιάννης Παπαδομαρκάκης
  • Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας: Χριστίνα – Μαρία Κράββαρη
  • Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Στέλιος Σακαρέτσιος
  • Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών: Δέσποινα Παληαρούτα
  • Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σπύρος Πρωτοψάλτης
  • Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων: Αντώνης Φιλιππής
  • Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αργυρώ Ζέρβα
  • Ειδικός Γραμματέας Υδραυλικών Έργων και Κτιρίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: Χαράλαμπος Μυγδάλης
  • Παράλληλα:
  • Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.
  • Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας μετακινείται ο Γιάννης Σάββας, έως τώρα Γενικός Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
  • Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τοποθετείται η Ρένα Καραλαριώτου, πολιτικός μηχανικός και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του ΟΔΥΘ.
  • Επίσης, ο Κωστής Μουσουρούλης τοποθετείται ως σύμβουλος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, με αρμοδιότητα το συντονισμό της διαπραγμάτευσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Σύντομα βιογραφικά των νέων Γενικών Γραμματέων:

Δημήτρης Κιρμικίρογλου, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης:

  • Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υποψήφιος διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στο ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, το Διεθνές Δίκαιο και τη Στρατηγική Διοίκηση Οργανισμών. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Διευθυντής Τύπου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Διευθυντής Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και σε επιτελικές θέσεις στην ΑΑΔΕ.

Γιάννης Παπαδομαρκάκης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής:

  • Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός Πολυτεχνείου, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Αθηνών), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει υπηρετήσει για 36 χρόνια το χώρο της εκπαίδευσης, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και ανώτατης εκπαίδευσης ενώ από το 2023 είναι Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Είναι συγγραφέας βιβλίων, πληθώρας επιστημονικών άρθρων και παιδαγωγικού υλικού εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Χριστίνα-Μαρία Κράββαρη, Γενική Γραμματείας Δημόσιας Υγείας:

  • Είναι Σμηναγός εν αποστρατεία και έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής του Υγειονομικού Τμήματος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2025. Έχει οριστεί ως αναπληρωματική εθνική εκπρόσωπος για τις Συμπεριφορικές και Πολιτισμικές Οπτικές για την Υγεία στον Π.Ο.Υ. Αποφοίτησε το 2012 ως Ανθυποσμηναγός από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και εργάστηκε μέχρι το 2020 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική και Προληπτική Ιατρική και Ποιότητα στη Φροντίδα Υγείας με εξειδίκευση στην «Πρόληψη & Δημόσια Υγεία» από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα του διετούς προγράμματος σπουδών Executive MSc. Health Economics, Policy & Management στο London School of Economics (LSE).

Στέλιος Σακαρέτσιος, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών:

  • Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως σήμερα, σε μια περίοδο που η κτηματογράφηση έφτασε από το 39% στο 65%. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Ψηφιακών Λειτουργιών στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψηφιακή Καινοτομία και τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Δέσποινα Παληαρούτα, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών:

  • Μηχανολόγος Μηχανικός με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση έργων κυρίως σε παραγωγή και εφοδιαστική αλυσίδα. Απόφοιτη ΕΜΠ (2011), κάτοχος MSc (Μηχανικός Περιβάλλοντος και Διοίκηση Επιχειρήσεων) από το Imperial College London και MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τον Αύγουστο του 2024, ήταν Γενική Γραμματέας Μεταφορών, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σπύρος Πρωτοψάλτης, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • Εργάστηκε για 24 χρόνια στις ΗΠΑ, ως Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του George Mason University, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ (κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Barack Obama), Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας Tom Harkin και του Βουλευτή και νυν Κυβερνήτη του Κολοράντο Jared Polis στην Επιτροπή Παιδείας και Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον. Από το 2019 υπηρέτησε ως Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και από το 2022 ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων Εργατικού Δυναμικού. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και Α΄ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης (European Network of Public Employment Services) και Εθνικός Συντονιστής για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου με άριστα από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης, μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Colorado στο Ντένβερ.

Αντώνης Φιλιππής, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων:

  • Οικονομολόγος, με σπουδές στα διεθνή οικονομικά και μεταπτυχιακή ειδίκευση στην οικονομική πολιτική και ανάπτυξη. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή, για την εκπόνηση και παρακολούθηση δημοσίων πολιτικών, που σχετίζονται με το εμπόριο και την αγροτική ανάπτυξη. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη διαχείριση του δημοσίου χρέους. Από τον Οκτώβριο του 2024 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αργυρώ Ζέρβα, Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ, με πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση έργων ΕΣΠΑ και στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής. Έχει εργαστεί σε κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2007 υπηρετεί στη ΜΟΔ Α.Ε., με αντικείμενο τη διαχείριση έργων ΕΣΠΑ. Ήταν μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου (2019–2023) και Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2021-2023). Από το 2023 είναι Διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας στην Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ.

Χαράλαμπος Μυγδάλης, Ειδικός Γραμματέας Υδραυλικών Έργων και Κτιρίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

  • Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος Diploma of the Imperial College in “Soil Mechanics and Environmental Geotechnics” (DIC), Μεταπτυχιακός τίτλος (M.Sc) of the University of London. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Έργων στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., (2021 έως σήμερα), επιβλέπων μηχανικός σε έργα Λιμενικών Υποδομών, Οδοποιίας, Υδραυλικών (2007-2021) ενώ από το 2000 ως το 2007 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Είναι εκλεγμένο Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας από το 2016 με θητεία στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. (2019-2021).
Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

18 Σεπτεμβρίου 2025
0
126
Interview: Προβάδισμα με απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερη ξανά με 12,7% η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στη δημοσκόπηση της Pulse, που έγινε μεταξύ 14 και 16 Σεπτεμβρίου δηλαδή μετά τη ΔΕΘ, οι πολίτες αξιολογούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε σωστή κατεύθυνση σε...

ΠερισσότεραDetails

Δεν παίρνει πίσω την τροπολογία για το μεταθετό η κυβέρνηση-Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας

17 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
Δεν παίρνει πίσω την τροπολογία για το μεταθετό η κυβέρνηση-Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει πίσω την επίμαχη τροπολογία περί κατάργησης του μεταθετού, τροπολογία που αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης,...

ΠερισσότεραDetails

Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος

16 Σεπτεμβρίου 2025
0
126
Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και στελέχη του κόμματος «Δημοκράτες» που ίδρυσε ο πρώην υπουργός τον Μάρτιο του 2024, προσχώρησαν, όπως αναμενόταν στη Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με τις...

ΠερισσότεραDetails

Μητσοτάκης στο “Bio3 Forum 2025”: Υπουργείο για έρευνα και ανάπτυξη σε βάθος 2ετίας(VIDEO)

16 Σεπτεμβρίου 2025
0
127
Μητσοτάκης στο “Bio3 Forum 2025”: Υπουργείο για έρευνα και ανάπτυξη σε βάθος 2ετίας(VIDEO)

Μόνιμο κονδύλι και σύσταση υπουργείου, για την έρευνα στον προϋπολογισμό, με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης επιδόσεων, προανήγγειλε επίσης ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση που είχε με τον συνιδρυτή του...

ΠερισσότεραDetails

Marc, Real Polls και GPO: Μικρή άνοδος της ΝΔ–Αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο κομμάτων από Τσίπρα-Σαμαρά

15 Σεπτεμβρίου 2025
0
128
«Ναι» από το 90% των πολιτών για να πληρώνουν όσοι βανδαλίζουν τα πανεπιστήμια!(ΠΙΝΑΚΕΣ)

Η ΝΔ εμφανίζεται να καταγράφει άνοδο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς θετικά αποτιμούν οι πολίτες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στη δημοσκόπηση της Marc για την...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Γαλλία: Αεροσκάφος έκανε κύκλους για μία ώρα πάνω από τον προορισμό του – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί γιατί… κοιμόταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

    Γαλλία: Αεροσκάφος έκανε κύκλους για μία ώρα πάνω από τον προορισμό του – Δεν μπορούσε να προσγειωθεί γιατί… κοιμόταν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

    18 Σεπτεμβρίου 2025
    127
    Καθημερινές δεκάδες προφυλακίσεις συνεργατών του Ιμάμογλου

    Καθημερινές δεκάδες προφυλακίσεις συνεργατών του Ιμάμογλου

    27 Απριλίου 2025
    158
    Έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή του 2025-Πότε και πού θα χιονίσει

    Έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή του 2025-Πότε και πού θα χιονίσει

    9 Ιανουαρίου 2025
    126

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.