Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, κατά πλειοψηφία, η εισήγηση για τη ρύθμιση της στάθμευσης γύρω από τον νέο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας στην Όθωνος Αμαλίας, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι γνωστό η ημερομηνία λειτουργίας του.
Η αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακού Αναστασίας Τογιοπούλου, σαφής στην τοποθέτησή της, υπογράμμισε πως αν είχαν ερωτηθεί σχετικά με τη σκοπιμότητα της εγκατάστασης του ΚΤΕΛ στη συγκεκριμένη θέση, θα είχαν απαντήσει αρνητικά.
Όπως τονίστηκε, η νέα εγκατάσταση δεν βρίσκεται σε κατάλληλο σημείο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.
Οι ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν αφορούν τη στάθμευση και συγκεκριμένα την οριοθέτηση 13 θέσεων ταξί στην παραλιακή οδό, από τη Νόρμαν έως την οδό Άστιγγος. Με ένα κενό δύο μέτρων, μπροστά από τη ζώνη των ταξί θα προβλέπεται ζώνη προσωρινής στάθμευσης μήκους 14 μέτρων για την εξυπηρέτηση επιβατών.
Η στάθμευση θα απαγορεύεται στο άνω τμήμα από την πλευρά της Σανταρόζα, καθώς και κατά μήκος της οδού Νόρμαν.
Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα και εκπρόσωπο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Πανταζόπουλο, η είσοδος και έξοδος των λεωφορείων θα γίνεται από τη Νόρμαν. Τα λεωφορεία που έρχονται από την παραλιακή θα ανεβαίνουν στην Καρόλου και θα στρίβουν στην Αγίου Ανδρέου προς τη Νόρμαν, ενώ πρόσβαση θα υπάρχει και από την Κωνσταντινουπόλεως με κάθοδο προς τη Νόρμαν.