Μια ακόμη απαγωγή χριστιανής στην Αίγυπτο, έρχεται να επιβεβαιωσει τις ανησυχίες ότι πλέον στην χώρα φανατικοί μουσουλμάνοι έχουν απαγάγει χιλιάδες γυναίκες για να τις εξισλαμίσουν.
Η απαγωγή της Dr Saly Nasim, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κοπέλα εμφανίστηκε αργότερα δηλώνοντας ότι επέλεξε τον σύντροφό της όμως είναι πλέον φανερό, ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια φανατικών μουσουλμάνων.
Το φαινόμενο των απαγωγών έγινε πολύ έντονο τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και την άνοδο των ισλαμιστών, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και μετά την ανατροπή του, καθώς η αστυνομία δεν δείχνει ενδιαφέρον να διαλευκάνει τις εξαφανίσεις.
Ο ΖαΪντ Φάμι, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κόρνελ της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι οι απαγωγές γυναικών στην Αίγυπτο γίνονται για την καταβολή λύτρων και εκτιμά ότι το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της κατάρρευσης του νόμου και τις τάξης στην χώρα μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η Ενωση των Θυμάτων Απαγωγής και Εξαφανισθέντων Προσώπων της Αιγύπτου, καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 550 γυναίκες και κορίτσια που ανήκουν στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν πέσει θύματα απαγωγών μέσα σε διάστημα τριών ετών.
Από τις απαχθείσες, μόνο 10 γύρισαν στις οικογένειές τους και κατάθεσαν στην αστυνομία για τους δράστες και τις συνθήκες της βίαιης εξαφάνισής τους. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Fox, το περίεργο είναι ότι οι ιστορίες των 10 γυναικών ταυτίζονται σε πολλά σημεία: Οι απαγωγείς τους τις μετέφεραν συνεχώς σε ένα δίκτυο «ασφαλών σπιτιών», και αφού τις εξανάγκασαν να ασπαστούν το ισλάμ τις απείλησαν ότι αν δραπέτευαν θα κατηγορούντο για θρησκευτική αποστασία και θα τιμωρούντο με θάνατο.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
Εδώ και χρόνια στην Αίγυπτο έχουμε, σεξουαλική παρενόχληση, υψηλά ποσοστά ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αύξηση της βίας και του ισλαμιστικού αισθήματος μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης.
Η Αίγυπτος είναι η χειρότερη χώραςτου αραβικού κόσμου για μία γυναίκα, σύμφωνα με ψηφοφορία που πραγματοποίησαν ειδικοί σε θέματα φύλου, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ιδρύματος Thomson Reuters.
Οι μεροληπτικοί νόμοι εις βάρος των γυναικών και η αύξηση των κρουσμάτων διακίνησης ανθρώπων έχουν επίσης συμβάλλει στο να εξασφαλίσει η Αίγυπτος την τελευταία θέση στη λίστα με τις 22 αραβικές χώρες, διαπιστώνει η έρευνα.