Ποινές φυλάκισης επέβαλε το αρμόδιο δικαστήριο σε δύο οδηγούς οι οποίοι είχαν συλληφθεί να κινούνται με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του δρόμου.
Η υπόθεση αφορούσε περιστατικό κατά το οποίο οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν να αναπτύσσουν ταχύτητα που έφτανε τα 221 χιλιόμετρα την ώρα, υπερβαίνοντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι οδηγοί φέρονται να συμμετείχαν σε αυτοσχέδιο αγώνα ταχύτητας, ενώ σε έναν από αυτούς διαπιστώθηκε και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Οι δύο οδηγοί, ηλικίας 32 και 25 ετών, είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2026 από την Ομάδα Βέλος της Τροχαίας, όταν καταγράφηκαν να κινούνται με 221 χλμ./ώρα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, ενώ ο ένας εξ αυτών οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η συμπεριφορά τους συνιστούσε σοβαρή παραβίαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και προχώρησε στην επιβολή ποινών φυλάκισης, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε επικίνδυνες πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε τραγικά δυστυχήματα.
Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας για την οδική ασφάλεια, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας και επικίνδυνης οδήγησης. Οι αρχές επισημαίνουν ότι οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Το περιστατικό είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορές σε οδικούς άξονες υψηλής κυκλοφορίας αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο σοβαρών συγκρούσεων και απώλειας ανθρώπινων ζωών.









