Έντονη ανησυχία για τη στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Αχαΐα εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για σοβαρή αποδυνάμωση των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση υπενθυμίζει ότι μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την Πάτρα και ευρύτερες περιοχές του νομού το προηγούμενο διάστημα, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία για ενίσχυση των υπηρεσιών και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πυροσβεστικής.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, τα αποτελέσματα των πρόσφατων μεταθέσεων κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς δεκάδες πυροσβέστες και αξιωματικοί μετακινούνται εκτός νομού και περιφέρειας, γεγονός που – όπως υποστηρίζει – δημιουργεί σημαντικά κενά στις τοπικές υπηρεσίες.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην 6η ΕΜΑΚ, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον εξειδικευμένες επιχειρησιακές μονάδες της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημαντικός αριθμός στελεχών της μονάδας μετατίθεται, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για τη δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσης του προσωπικού λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και της ειδικής εκπαίδευσης που απαιτείται.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για τον σχεδιασμό στελέχωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Αχαΐα, υπογραμμίζοντας ότι η επαρκής επιχειρησιακή ετοιμότητα αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την προστασία πολιτών, περιουσιών και φυσικού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.











