Σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά κόμματα εντείνουν την παρουσία τους στην περιφέρεια, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά της περιοχής Καλαβρύτων, στην Αχαΐα. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης, με στόχο την άμεση επαφή με κατοίκους και φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα
- 12:00 επίσκεψη στη νέα μονάδα της Ένωσης Συνεταιρισμών στη Χόβολη Καλαβρύτων.
- 13:00 Συνάντηση με μέλη και φίλους της παράταξης στο καφέ SQUARE στα Τριπόταμα Καλαβρύτων.
Η περιοδεία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του κόμματος για ενίσχυση της παρουσίας του στην ελληνική περιφέρεια, όπου ζητήματα όπως η αγροτική ανάπτυξη, η υποδομή, η δημογραφική συρρίκνωση και η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες παραμένουν στο επίκεντρο των ανησυχιών των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων, με έμφαση στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και στις προοπτικές ανάπτυξης της ορεινής Αχαΐας. Η επαφή με τους κατοίκους αποτελεί πάγια πρακτική των πολιτικών περιοδειών, καθώς επιτρέπει την άμεση καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων από την τοπική βάση.
Η παρουσία του Γιάννης Μανιάτης δίνει και μια ευρωπαϊκή διάσταση στη συζήτηση, καθώς ως ευρωβουλευτής έχει εμπλοκή σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής και περιφερειακής ανάπτυξης, τομείς που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες των αγροτικών και ημιορεινών περιοχών.
Η επιλογή των Καλαβρύτων δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για περιοχή με ιστορικό βάρος αλλά και σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις, που αντικατοπτρίζουν ευρύτερα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου.
Η περιοδεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα με επικεφαλής τον Γιάννης Μανιάτης εντάσσεται στη στρατηγική επανασύνδεσης με την περιφέρεια. Η έμφαση σε ζητήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης αναδεικνύει την προσπάθεια ενίσχυσης της πολιτικής παρουσίας σε τοπικό επίπεδο.












