Η νέα δημοσκόπηση της Pulse αποτυπώνει τι πιστεύουν οι πολίτες για τα πιθανά νέα κόμματα και πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου στο σύνολο των κομμάτων, ενώ δείχνει τη ΝΔ σε μία πρωτιά χωρίς αντίπαλο, μιας και η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στις 18 μονάδες, από 16,5 τον Ιανουάριο.
Επίσης το 79% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά με τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της σύγκρουσης, το 39% απαντά ότι περισσότερο ανησυχεί από τις συνέπειες στην οικονομία και το 23% για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή.

Περισσότερο ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην οικονομία οι επιχειρηματίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.
Το 53% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τα ελληνοτουρκικά.

Το 72% των πολιτών αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της Ελλάδας για την προστασία της Κύπρου.

Το 47% αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά τις αποφάσεις και ενέργειες της χώρας μας στο σημερινό διεθνές σκηνικό, έναντι του 44% που απαντά σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά το 43% το βλέπει αρνητικά.

Αρνητικά βλέπει το 41% των ερωτηθέντων και ένα κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητικά υποδέχεται το 29% ένα κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τρίτη θέση η Πλεύση Ελευθερίας με 8% και έπονται η Ελληνική Λύση με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, η Φωνή Λογικής με 3% και το ΜέΡΑ25 με 2%.









