Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για το μεγάλο κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξάρθρωσε το ελληνικό FBI, οπότε και αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος με τα προσωνύμια «Πρόεδρος» και «Πούτιν», ενώ το δρόμο για τη φυλακή πήραν 2 κατηγορούμενοι από την πρώτη ομάδα των συλληφθέντων που απολογήθηκαν στην αρμόδια ανακρίτρια.
Σύμφωνα με τις αρχές το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το 2018, είχε διεθνείς διασυνδέσεις και παρήγαγε περίπου 8 εκατομμύρια τσιγάρα τον μήνα, αποκομίζοντας έσοδα που ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
Η πρώτη ομάδα των κατηγορούμενων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση δύο εξ αυτών, άλλοι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, σε κάποιους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση και τέλος σε έναν επιβλήθηκε και καταβολή εγγύησης.
Για την υπόθεση κατηγορούνται 26 άτομα τα οποία, κατά περίπτωση, διώκονται για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, λαθρεμπορίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης κατοχής όπλων καθώς και για πλημμελήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κάθε φορτηγό που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα μετέφερε 33 παλέτες, οι οποίες αντιστοιχούσαν συνολικά σε 400.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Το κέρδος για την οργάνωση ήταν εντυπωσιακό. Από κάθε πακέτο αποκόμιζε καθαρό κέρδος 2,5 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε φορτηγό έβγαζε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.









