Μεταγωγικό C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να φέρει στην Αθήνα για να νοσηλευτούν τρεις εγκαυματίες από τη Βόρεια Μακεδονία, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στην ντίσκο στο Κότσανι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Ελευσίνα και οι τρεις τραυματίες θα διακομιστούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, πιθανότατα στη μονάδα εγκαυμάτων του 401 στην Αθήνα.
Ήδη σε ΜΕΘ της μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύονται ένας 19χρονος και δύο 25χρονοι που τραυματίστηκαν. Τους τρεις τραυματίες παρακολουθούν στενά οι πλαστικοί χειρουργοί και οι εντατικολόγοι.
Την ίδια ώρα στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι δύο νέοι που έχουν υποστεί εγκαύματα και για τους οποίους είναι επίσης μεγάλο πρόβλημα η εισπνοή καπνού από τη φωτιά στη ντίσκο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το τραγικό δυστύχημα στη Βόρεια Μακεδονία και την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας το πρωί της Κυριακής, με συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και του ΕΚΑΒ, η Ελλάδα ανέλαβε το σύνολο των εγκαυματιών που ζητήθηκαν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.
Πρόκειται συνολικά για 18 τραυματίες που θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και σε στρατιωτικά νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.