Μαζικές εκκενώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πάνω από 800 πυροσβέστες στη μάχη στην ανεξέλεγκτη φωτιά στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Δραματικές στιγμές εξελίσσονται στην Αττάλεια της Τουρκίας, που έχει παραδοθεί στις φλόγες, όπου ξενοδοχεία εκκενώθηκαν μέσα στη νύχτα καθώς η φωτιά απείλησε τουριστικές εγκαταστάσεις.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 800 πυροσβέστες, 14 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα, όμως οι τουρίστες απομακρύνθηκαν υπό τον φόβο των φλογών.
Η εντολή για εκκένωση δόθηκε καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ενίσχυσαν τη φωτιά, η οποία κινήθηκε με ταχύτητα προς τις τουριστικές εγκαταστάσεις.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ξέσπασε ακόμη μία εστία πυρκαγιάς μεταξύ των περιοχών Κουντού και Μπελέκ, προσθέτοντας νέο μέτωπο σε μια αλυσίδα καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την επαρχία Αττάλειας τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική πύλη «Antalya Hakkında», η πυρκαγιά απείλησε περιοχές με θερμοκήπια φράουλας, προτού κατευθυνθεί προς τις ακτές της Μεσογείου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τουριστικές υποδομές και παραθαλάσσιες κατοικίες.
Η μάχη με τις φλόγες εξελίσσεται σε μαραθώνιο, καθώς στην επιχείρηση συμμετέχουν 800 πυροσβέστες, 14 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα. Η ένταση των ανέμων, που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης και καθιστά απρόβλεπτη την πορεία του μετώπου.
Οι τοπικές αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις σε τουριστικά καταλύματα και κατοικίες, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας.