Βγήκε ετυμηγορία στην υπόθεση για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ενός 27χρονου, στο Ρέθυμνο, τον Ιούλιο του 2024, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ομόφωνα και τους 3 κατηγορούμενους ένοχους.
Ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία καταδικάστηκε με φυλάκιση 8 ετών και 7 μηνών και οι δύο δράστες που κατηγορούνταν για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και σύσταση τιμωρίας, τιμωρούνται με ποινή 7 ετών και 7 μηνών.
Ως εκ τούτου και οι τρεις επιστρέφουν στη φυλακή αφού είχαν κριθεί προφυλακιστέοι από Εισαγγελέα και ανακριτή.
Το χρονικό της επίθεσης
Η επίθεση έγινε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου όταν ο 26χρονος είχε παρκάρει με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Κουμπέ προκειμένου να πάει στην εργασία του.
Την ώρα που βγήκε από το όχημά του, πέρασε από δίπλα του ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη και του πέταξαν ποσότητα υγρού στο πρόσωπο. Στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έδειξε ότι δεν έριξαν στον 26χρονο καυστικό υγρό αλλά ένα άλλο υγρό που του προκάλεσε προβλήματα.
Ο 26χρονος άρχισε να φωνάζει και εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε παρακείμενη επιχείρηση έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.
Οι διασώστες του ασθενοφόρου αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το καυστικό υγρό βρήκε τον άτυχο άνδρα ξώφαλτσα στο μάτι.