• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Αόριστες υποσχέσεις των ΗΠΑ και οι όροι της Ρωσίας μετά την επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν

Κ.Π. από Κ.Π.
20 Μαΐου 2025
σε Κόσμος
5
0
Αόριστες υποσχέσεις των ΗΠΑ και οι όροι της Ρωσίας μετά την επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
8
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος Πρόεδρος συμφώνησε να ξεκινήσει «αμέσως» απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την κατάπαυση του πυρός αλλά και μια ευρύτερη ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, ο «δρόμος» είναι ακόμα μακρύς καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις μόνο υπό όρους.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Υπόσχεται νέες εμπορικές συμφωνίες υπογράφοντας το νόμο για τα κρυπτονομίσματα ο Τραμπ

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Σουέιντα – «Κόκκινο πανί» για το Ισραήλ η παρουσία τους

CBS: Τέλος για το θρυλικό Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ – Η ακύρωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Κόλμπερτ επέκρινε τη μητρική εταιρεία του δικτύου για τον διακανονισμό με τον Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «δωροδοκία»

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως σταματά –έστω και προσωρινά- την «σκληρή» στάση του απέναντι στην Ρωσία, υποχωρώντας από την απαίτησή του για άμεση κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και υποστηρίζοντας την έκκληση του προέδρου της Ρωσίας για έναρξη διαπραγματεύσεων, αναφέρει ανάλυση των New York Times.

«Οι όροι θα συμφωνηθούν απευθείας μεταξύ των αντιμαχόμενων χωρών επειδή γνωρίζουν λεπτομέρειες μιας διαπραγμάτευσης που κανείς άλλος δεν θα γνώριζε», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος να παραδώσει τον διαμεσολαβητικό του ρόλο σε μια ανώτερη και νέα δύναμη… τον Πάπα Λέοντα.

Στη δήλωσή του ανέφερε ότι το Βατικανό εξέφρασε ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις και προέτρεψε «να αρχίσει η διαδικασία!»

Ενώ ο Ντόναλντ παρουσίασε την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ως υποχώρηση του Πούτιν, ενέκρινε σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση του Ρώσου προέδρου, δεδομένου ότι η χώρα του έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για τον τερματισμό των μαχών προτείνοντας παρατεταμένες διαπραγματεύσεις.

Τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω και να παροτρύνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να συνάψουν συμφωνία απευθείας μεταξύ τους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ανησυχία του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν γι’ αυτό το ζήτημα, λέγοντας, ότι «στη διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να συμμετέχουν τόσο Αμερικανοί όσο και Ευρωπαίοι εκπρόσωποι στο κατάλληλο επίπεδο».

Και όλα αυτά έρχονται μετά τη συνάντηση αξιωματούχων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη για τις πρώτες απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες τους εδώ και τρία και πλέον χρόνια.

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνομιλούν και να ανταλλάξουν από 1.000 κρατούμενους ο καθένας.

Η έλλειψη ουσιαστικής προόδου στις συνομιλίες, δείχνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ προσκρούει μέχρι στιγμής σε πολύπλοκα πολιτικά κίνητρα που καθοδηγούν τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Μετά το τηλεφώνημα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως όταν τελειώσει «το καταστροφικό λουτρό αίματος», η Ρωσία θα ήθελε να συμμετάσχει σε «εμπόριο μεγάλης κλίμακας με τις ΗΠΑ, αναδιατυπώνοντας το τέλος της σύγκρουσης ως επιχειρηματική πρόταση και όχι ως διπλωματική νίκη.

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ έδειξαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πέτυχε στο να προωθήσει στον Αμερικανό ομόλογό του, τη δυνατότητα προσοδοφόρων επιχειρηματικών συμφωνιών στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «μίλησε αρκετά συναισθηματικά» για τις προοπτικές της αμερικανο-ρωσικής σχέσης και περιέγραψε τη Ρωσία ως βασικό μελλοντικό αμερικανικό εμπορικό εταίρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ.
Το «στρατόπεδο» της Ρωσίας

Μετά την συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας μπροστά στις κάμερες δήλωσε ότι είχε μια «πολύ ουσιαστική και αρκετά ειλικρινή» συνομιλία με τον ομόλογό του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι δεν υποχωρεί από τις απαιτήσεις του και ότι η Ρωσία δεν είναι στα πρόθυρα κήρυξης κατάπαυσης του πυρός.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Ρωσία ήταν «έτοιμη να συνεργαστεί με την ουκρανική πλευρά για ένα μνημόνιο σχετικά με μια πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία».

Επανέλαβε ότι μια ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να «απομακρύνει τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κρίσης», αναφερόμενος στην επιδίωξη της Ρωσίας για ευρεία επιρροή στην Ουκρανία.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αισιόδοξος, μέλη της κυβέρνησης, επιβεβαίωσαν την απογοήτευσή τους για το αδιέξοδο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Η Κάρολιν Λέβιτ, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει «κουραστεί και απογοητευτεί, και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης», αλλά αρνήθηκε να πει αν ο πρόεδρος – ο οποίος κάποτε υποστήριξε ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο σε μία ημέρα – είχε μια προθεσμία για τα δύο έθνη να διαπραγματευτούν μια συμφωνία.

Το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο ηγετών ήρθε μετά από εβδομάδες που ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε, ντρόπιαζε και απειλούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την παράταση του πολέμου.

Ήρθε επίσης μία ημέρα αφότου η Ρωσία στόχευσε την Ουκρανία με έναν από τους μεγαλύτερους βομβαρδισμούς με drones, από τον οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι άνθρωποι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δεν σχολίασε τις τελευταίες επιθέσεις.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συναντηθεί μαζί του.

Στην πραγματικότητα, οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, σε συνομιλίες που αρχικά πρότεινε ο Πούτιν.

Σε αυτή τη συνάντηση, η Ρωσία επέμεινε στις σκληρές απαιτήσεις της, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης της Ουκρανίας να αποσυρθεί από ένα μεγάλο τμήμα της ουκρανικής γης που οι δυνάμεις της εξακολουθούν να ελέγχουν.

Τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο προσπάθησε να μειώσει τις προσδοκίες. Σε άλλο σημείο δήλωσε ότι οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν όχι μόνο για τον πόλεμο, αλλά και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων – ένας βασικός στόχος για τον Ρώσο, καθώς επιδιώκει ανακούφιση από τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν στη Ρωσία.
«Όχι αποφάσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επίσης ξεχωριστά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αποσύρει ποτέ τις δυνάμεις της από το έδαφός της και δεν θα υποχωρήσει σε κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ζήτησε επίσης από τον Τραμπ να μην λάβει καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία.

«Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή», έγραψε σε δήλωσή του μετά το τηλεφώνημά του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος μπορεί τώρα να δει αν οι ηγέτες της είναι πραγματικά ικανοί να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν πραγματική, διαρκή ειρήνη».

Όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες μετά τον τερματισμό του πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως και η Ουκρανία μπορεί να επωφεληθεί, όπως και η Ρωσία.

Ο Ζελένσκι ωστόσο δήλωσε ότι παραμένει ασαφές εάν οι ΗΠΑ θα ενωθούν με τα ευρωπαϊκά έθνη στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιον μπορούμε να βασιστούμε και σε ποιον όχι. Ένα πακέτο στήριξης από την Ευρώπη έρχεται και θα είναι ισχυρό», δήλωσε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου. «Όσο για το πακέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες – αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία».

Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

Υπόσχεται νέες εμπορικές συμφωνίες υπογράφοντας το νόμο για τα κρυπτονομίσματα ο Τραμπ

18 Ιουλίου 2025
0
126
Υπόσχεται νέες εμπορικές συμφωνίες υπογράφοντας το νόμο για τα κρυπτονομίσματα ο Τραμπ

Από δηλώσεις με ευρύτερη πολιτική σημασία, συνοδεύτηκε η υπογραφή του νόμου για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, μιας και ο καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα...

ΠερισσότεραDetails

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Σουέιντα – «Κόκκινο πανί» για το Ισραήλ η παρουσία τους

18 Ιουλίου 2025
0
126
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη Σουέιντα – «Κόκκινο πανί» για το Ισραήλ η παρουσία τους

Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται να αναπτυχθούν ξανά στην πόλη Σουέιντα, στο νότιο τμήμα της χώρας όπου κατοικούν κυρίως Δρούζοι, με στόχο να καταστείλουν τις...

ΠερισσότεραDetails

CBS: Τέλος για το θρυλικό Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ – Η ακύρωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Κόλμπερτ επέκρινε τη μητρική εταιρεία του δικτύου για τον διακανονισμό με τον Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «δωροδοκία»

18 Ιουλίου 2025
0
127
CBS: Τέλος για το θρυλικό Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ – Η ακύρωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Κόλμπερτ επέκρινε τη μητρική εταιρεία του δικτύου για τον διακανονισμό με τον Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «δωροδοκία»

Το Late Show with Stephen Colbert ακυρώθηκε και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2026, με το δίκτυο CBS να ανακοινώνει ότι θα αποσύρει εντελώς την εκπομπή μετά από 33...

ΠερισσότεραDetails

Τουρκία: 153 συλλήψεις υπόπτων μελών του ISIS

18 Ιουλίου 2025
0
125
Τουρκία: 153 συλλήψεις υπόπτων μελών του ISIS

Στη σύλληψη 153 ατόμων ως υπόπτων για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλικαγιά, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη...

ΠερισσότεραDetails

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στη Νότια Κορέα: 4 νεκροί και ένας αγνοούμενος – Εικόνες καταστροφής

18 Ιουλίου 2025
0
126
Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στη Νότια Κορέα: 4 νεκροί και ένας αγνοούμενος – Εικόνες καταστροφής

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν για τρίτη ημέρα τη Νότια Κορέα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας αγνοείται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. (REUTERS/Kim Hong-Ji)   (REUTERS/Kim...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Ελικόπτερα

    Ελικόπτερα, κομάντο της Ζ΄ΜΑΚ και λέμβοι στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας

    25 Σεπτεμβρίου 2023
    125
    Πέθανε ο 17χρονος που αυτοτραυματίστηκε αφού σκότωσε τον 29χρονο φίλο του στη Θεσσαλονίκη

    Πέθανε ο 17χρονος που αυτοτραυματίστηκε αφού σκότωσε τον 29χρονο φίλο του στη Θεσσαλονίκη

    15 Ιουλίου 2024
    128
    Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου

    27 Δεκεμβρίου 2023
    127

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.