Στους 1.824 ανήλθε ο αριθµός των οδηγών, που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγµατοποίησε η Αστυνοµία το 2024 στους τρεις νοµούς της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία της Αστυνοµίας, τα οποία παρουσίασε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2024 πραγµατοποιήθηκαν στους νοµούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, 57.691 έλεγχοι αλκοτέστ και εντοπίστηκαν 1.824 οδηγοί υπό την επήρεια οινοπνεύµατος.
Το 2023 είχαν πραγµατοποιηθεί 56.329 έλεγχοι αλκοτέστ και είχαν εντοπιστεί 1.828 οδηγοί υπό την επήρεια οινοπνεύµατος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2024 διενεργήθηκαν στη ∆υτική Ελλάδα 1.362 περισσότεροι έλεγχοι, σε σύγκριση µε το 2023, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερις λιγότεροι παραβάτες οδηγοί, συγκριτικά µε το 2023.
Σύµφωνα πάντα µε τα στοιχεία της Αστυνοµίας, οι περισσότερες παραβάσεις, που έφθασαν τις 215, βεβαιώθηκαν τον Νοέµβριο του 2024 και οι λιγότερες, δηλαδή 103, τον Ιανουάριο του 2024. Παράλληλα, όπως προκύπτουν από τις έρευνες, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί µία από τις τέσσερις βασικές αιτίες τροχαίων δυστυχηµάτων και ατυχηµάτων, µαζί µε την παραβίαση της προτεραιότητας, την κίνηση στο αντίθετο ρεύµα κυκλοφορίας και την παραβίαση της σήµανσης.