Ημέρες αγάπης έρχονται και το μήνυμα της Αναστάσεως δεν μπορεί να είναι άλλο από την αγάπη για τον πλησίον, την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και την ενσυναίθηση για όλους όσους περνάνε δύσκολα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Όπως ο Χριστός έκανε την υπέρβαση για χάρη του ανθρώπου, νικώντας τον θάνατο, στέλνοντας μήνυμα ζωής, έτσι και ο άνθρωπος οφείλει να κάνει τη δική του υπέρβαση και να δείξει την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, με πράξεις και έργα.
Το «Δώσε το Παρών» που θα γίνει φέτος την Μεγάλη Τρίτη στις 15 Απριλίου, στην πλατεία Γεωργίου, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας για να δείξουμε την αγάπη αυτή, κάνοντας ένα βήμα στη δική μας υπέρβαση, προσφέροντας ότι μπορούμε στις οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη.
Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις δομές της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, με σκοπό να ενισχύσουν το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και των ενοριών της, καθώς οι ανάγκες στην κοινωνία της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής (η βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης είναι γνωστό ότι ξεπερνάει τα όρια της επικράτειας της), παραμένουν μεγάλες και αυξάνονται συνεχώς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρτος της Αγάπης, η κεντρική δομή της Ιεράς Μητροπόλεως, σε ότι αφορά την σίτιση των ανθρώπων και των οικογενειών που έχουν ανάγκη, προσφέρει τουλάχιστον 600 μερίδες έτοιμου φαγητού, σε καθημερινή βάση.