• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Θέμα χρόνου η απόσυρση Μπάιντεν, λένε Reuters και NBC

Molonoti από Molonoti
19 Ιουλίου 2024
σε Κόσμος
5
0
Θέμα χρόνου η απόσυρση Μπάιντεν
8
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε απομόνωση έχει οδηγηθεί από τους Δημοκρατικούς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πιέζεται πλέον αφόρητα να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ θέλουν τον Μπαράκ Ομπάμα -επί της προεδρίας του οποίου ήταν αντιπρόεδρος ο Μπάιντεν και διατηρούν στενή πολιτική σχέση- να έχει αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπό του.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα

Σουδάν: Επίθεση παραστρατιωτικών σε καταφύγιο προσφύγων – Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ξεκινάει τις προετοιμασίες για την απόσυρσή του

Σύμφωνα με το NBC, υπάρχει πλέον μια αίσθηση ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, ακόμη και μεταξύ ορισμένων από τους πιο εσωτερικούς υποστηρικτές του προέδρου, οι οποίοι τώρα πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Είμαστε κοντά στο τέλος» δήλωσε πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Μπάιντεν.

Το πρόσωπο αυτό, που προηγουμένως αμφέβαλε ότι ο Μπάιντεν θα αποχωρούσε ποτέ, αναγνώρισε ότι η απόφαση εξακολουθεί να είναι του προέδρου, αλλά προστέθηκε στη σειρά των συμμάχων του Αμερικανού προέδρου, που λένε ότι πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Θέμα χρόνου είναι η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, σύμφωνα και με το Reuters, με πηγή να λέει, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να αποχωρήσει».

Παράλληλα, μεγάλοι ιστότοποι, όπως το Axios, που παραδοσιακά έχουν σοβαρή πληροφόρηση για τα παρασκήνια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μεταδίδουν πληροφορίες ότι ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος βλέπει τις στοιχηματικές αποδόσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσής του να εκτοξεύονται, ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα «ακόμα και μέσα στο σαββατοκύριακο».

Washington Post: Κι ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, έγραψε η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα ανέφερε πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, σε συζητήσεις που είχε με άλλους Δημοκρατικούς, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επικράτησης του Μπάιντεν επί του Τραμπ «έχουν συρρικνωθεί σημαντικά».

Τόνισε ωστόσο πως η απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση «είναι κάτι που πρέπει να επανεξετάσει», αλλά θα πρέπει να είναι μια απόφαση που «θα ληφθεί από τον ίδιο».

Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον 20 στελέχη της παράταξης έχουν εκφράσει ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ορισμένοι πιέζουν αρκετά, όπως και η Νάνσι Πελόζι, μεταξύ αυτών.

Η άποψη του Ομπάμα για την κατάσταση της κούρσας έρχεται αφότου η Axios ανέφερε ότι πηγές των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η συνεχής συζήτηση για την έξοδο από την κούρσα του Μπάιντεν θα τον ωθήσει στο να πάρει τελικά την απόφαση, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Axios: Πληροφορίες για απόσυρση Μπάιντεν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο

«Πολλά από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών μάς έχουν εκμυστηρευτεί ότι πολλοί από το Κογκρέσο αλλά και στενοί φίλοι του Μπάιντεν θα τον πείσουν να εγκαταλείψει τον αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, κι αυτό είναι πιθανό να έχει επιτευχθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο» έγραψε νωρίτερα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Εξηγώντας οι αρθρογράφοι γιατί οι πιέσεις θα έχουν αποτέλεσμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, γράφουν ότι o 81χρονος Μπάιντεν, που βρίσκεται σε καραντίνα λόγω νόσησης με κορωνοϊό, δεν έχει δημόσια παρουσία και σε προσωπικό επίπεδο εμφανίζει εικόνα παραίτησης λόγω της αυξανόμενης πίεσης, των κακών δημοσκοπήσεων και της καθημερινής κριτικής, στοιχεία που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του.

Τα κορυφαία μέλη του κόμματος, οι φίλοι του Μπάιντεν και οι δωρητές σε θέσεις-κλειδιά, πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να νικήσει, ούτε και μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του κόσμου για την ηλικία και την οξύνοιά του, τη στιγμή που αδυνατεί να εξασφαλίσει πλειοψηφίες στο Κογκρέσο.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο ιστότοπος Axios, συνεργάτες του Μπάιντεν τον συμβουλεύουν να αποχωρήσει γιατί εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο οι πιθανότητες να χάσει με μεγάλη διαφορά από τον Ντόναλντ Τραμπ και η εικόνα των Δημοκρατικών να υποστεί ισχυρό πλήγμα είναι μεγάλες.

Είναι γεγονός, πάντως, τις τελευταίες ημέρες και μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ότι οι πιέσεις για αποχώρηση είναι πιο έντονες παρά ποτέ.

Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα εκτινάξουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του αντίπαλου κόμματος, με τους Δημοκρατικούς να χάνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο Κογκρέσο.

«Προσεύχομαι να κάνει το σωστό. Οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στενός συνεργάτης του Μπάιντεν στο Axios.

Η δημοσκόπηση-«φωτιά» και το επικρατέστερο σενάριο

Σοβαρό προβληματισμό πυροδότησε, παράλληλα, στον Λευκό Οίκο η δημοσκόπηση του Associated Press, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών επιθυμούν την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα.

Σε στήλη του για τις παρασκηνιακές διεργασίες στους κόλπους των Δημοκρατικών, 18 ημέρες νωρίτερα, το Axios είχε γράψει – επικαλούμενο λεγόμενα αξιωματούχου του κόμματος του Μπάιντεν – πως σκοπός είναι ο τελευταίος να αποχώρησει από μόνος του από τη σκηνή.

«Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα σημάδια όπως εμείς. Είναι σαν να υποχρεώνει τον κόσμο να τον εκτιμά και να τον συμπαθεί» είπε άλλη καλά πληροφορημένη πηγή των Δημοκρατικών στο Axios.

Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Μπάιντεν να υποκύψει στις πιέσεις και να υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις κάτι που θα εκτόνωνε την ένταση στο κόμμα των Δημοκρατικών. Δεν είναι όμως ακόμη σίγουρο πότε και πώς θα ανακοινωνόταν μία πιθανή διαδοχή της Χάρις στην ηγεσία των Δημοκρατικών, τη στιγμή που μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει η στάση των Ομπάμα και Κλίντον.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα γράφει ότι οι Δημοκρατικοί εστιάζουν σε μία νίκη στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, πολιτείες τις οποίες εάν κερδίσουν, θα κατακτήσουν και τον αγώνα της προεδρίας.

Εκτοξεύτηκαν τα στοιχήματα για την αποχώρηση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα

Οι πιθανότητες να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν από τις προεδρικές εκλογές του 2024 εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

Ο Μπάιντεν δέχεται έντονες πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα και να δώσει τη θέση του σε έναν νέο υποψήφιο των Δημοκρατικών τις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την ευρέως επικριτική εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι στοιχηματικές εταιρείες στην πλατφόρμα της αγοράς προβλέψεων Polymarket πιστεύουν τώρα ότι υπάρχει 64% πιθανότητα να αποχωρήσει ο Μπάιντεν από την κούρσα από περίπου 33% νωρίς την Τετάρτη.

Παράλληλα, τα στοιχήματα υπέρ της ανάδειξης της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών αυξήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, με τα γραφεία στοιχημάτων στο Polymarket να προβλέπουν ότι έχει πλέον πιθανότητες 45%, ενώ τα ποσοστά του προέδρου Τζο Μπάιντεν έπεσαν από το 80% την Τετάρτη στο 40%.

Η PredictIt -η οποία επίσης δέχεται στοιχήματα για τις εκλογές- είδε επίσης τα στοιχήματα να αυξάνονται απότομα υπέρ της Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών την Πέμπτη. Τα στοιχήματα στο PredictIt δίνουν στον Μπάιντεν αποδόσεις 37 σεντς ανά μετοχή (που αντιστοιχούν σε πιθανότητα 37%) για να κερδίσει το χρίσμα, έναντι 51 σεντς ανά μετοχή της Χάρις.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος των Δημοκρατικών, οι παίκτες του στοιχήματος είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η Χάρις έχει περισσότερες πιθανότητες από αυτόν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Στο Polymarket, οι εταιρείες στοιχημάτων λένε ότι η Χάρις έχει 20% πιθανότητες να κερδίσει σε σύγκριση με τις 12% του Μπάιντεν. Ομοίως, οι στοιχηματίες της PredictIt δίνουν στην αντιπρόεδρο 26% πιθανότητες νίκης, έναντι 19% του Μπάιντεν.

 

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα

9 Οκτωβρίου 2025
0
125
Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σήμερα, Πέμπτη, τα ξημερώματα υπογραμμίζοντας ότι «η ειρήνη είναι κοντά». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο επικεφαλής της...

ΠερισσότεραDetails

Σουδάν: Επίθεση παραστρατιωτικών σε καταφύγιο προσφύγων – Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί

9 Οκτωβρίου 2025
0
125
Σουδάν: Επίθεση παραστρατιωτικών σε καταφύγιο προσφύγων – Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί

Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Σουδάν σε επίθεση παραστρατιωτικών εναντίον τεμένους στην ελ Φάσερ, την πολιορκημένη πόλη στο Νταρφούρ. Η ελ Φάσερ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του...

ΠερισσότεραDetails

Ο ισραηλινός στρατός ξεκινάει τις προετοιμασίες για την απόσυρσή του

9 Οκτωβρίου 2025
0
127
Ο ισραηλινός στρατός ξεκινάει τις προετοιμασίες για την απόσυρσή του

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοινώνουν ότι έλαβαν εντολή να αρχίσουν τις προετοιμασίες για την αναδίπλωση του στρατού στις γραμμές που προβλέπεται στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που...

ΠερισσότεραDetails

Πάνω από 1 εκατ. Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αγνοούνται από την έναρξη του πολέμου

9 Οκτωβρίου 2025
0
129
Πάνω από 1 εκατ. Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αγνοούνται από την έναρξη του πολέμου

Το κρατικό πρόγραμμα της Ουκρανίας «Θέλω να Ζήσω» δημοσίευσε αυτό που, όπως ισχυρίζεται, είναι επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις ρωσικές στρατιωτικές απώλειες για τους πρώτους οκτώ μήνες του...

ΠερισσότεραDetails

Από καίσιο 137 μολύνθηκαν 22 εργοστάσια σε βιομηχανική ζώνη κοντά στην Τζακάρτα

9 Οκτωβρίου 2025
0
125
Από καίσιο 137 μολύνθηκαν 22 εργοστάσια σε βιομηχανική ζώνη κοντά στην Τζακάρτα

Σε 22 εγκαταστάσεις παραγωγής σε βιομηχανική ζώνη κοντά στην Τζακάρτα, εντόπισε ίχνη καισίου 137, η ειδική επιχειρησιακή ομάδα της Ινδονησίας για μόλυνση από ραδιενέργεια, όπως έκαναν γνωστό  αξιωματούχοι....

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Κλιμακώνεται η βία ανηλίκων στην Πάτρα, με άγριο ξύλο στην Μαρίνα

    Υπό κράτηση οι ανήλικοι που ξυλοκόπησαν βάναυσα συνομήλικό τους στην Πάτρα

    20 Σεπτεμβρίου 2025
    128
    Η ΕΕ θα απαντήσει, αν χρειαστεί, στο σχέδιο Τραμπ για επιβολή δασμών, λέει εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης

    Τραμπ σε Ιράν: «Διαπραγματευτείται προτού να είναι πολύ αργά»

    17 Ιουνίου 2025
    126
    Μητροπολίτης Δωδώνης για νέες ταυτότητες: Αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα

    Μητροπολίτης Δωδώνης για νέες ταυτότητες: Αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα

    29 Αυγούστου 2023
    128

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.