• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
molonoti.gr
No Result
View All Result

Κερδίζουν έδαφος οι νέες κάλπες για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ-Ορκίστηκε η Τσαπανίδου

Molonoti από Molonoti
30 Αυγούστου 2024
σε Πολιτική
5
0
Κερδίζουν έδαφος οι νέες κάλπες για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ-Ορκίστηκε η Τσαπανίδου
8
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mε θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πρις τις 10 το πρωί η Πόπη Τσαπανίδου.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Πυρά Μαρινάκη για τις υπογραφές των «32»: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης των Τεμπών

Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

Η κυρία Τσαπανίδου πήρε τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου που παραιτήθηκε. Προσερχόμενη, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον της, πως η επιλογή της να καλύψει την ορφανή έδρα εμποδίζει την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή.

«Είπαμε πράγματα και στην ανακοίνωση, έχουμε να πούμε πολλά πράγματα και στη συνέχεια», σχολίασε ενώ απαντώντας στην ερώρηση αν φοβάται μήπως την διαγράψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή της την επιλογή, η ίδια είπε με νόημα «θα δούμε τι θα γίνει».

Στο μεταξύ, σε σημείο «συνάντησης» κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναδεικνύεται το αίτημα για νέες εσωκομματικές κάλπες, καθώς η προσφυγή στην κομματική βάση για την εκτόνωση της κρίσης εσωστρέφειας, εκπέμπεται ολοένα και περισσότερο από πολλά και ετερόκλητα εσωκομματικά κέντρα. Πέρα από την πρόταση μομφής, που υφίσταται ως δυνατότητα αμφισβήτησης της εκάστοτε ηγεσίας του κόμματος, η επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών φαίνεται να μονοπωλεί τη σκέψη αρκετών στελεχών, καθώς πολλά εξ’ αυτών κρίνουν ότι ιδίως μετά τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει υποχωρήσει αισθητά στην παραγωγή του αντιπολιτευτικού έργου, ενόψει και ενός «θερμού» πολιτικού χειμώνα.

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση διατύπωσε πρώτη η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κάλεσε τον κύριο Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική κάλπη, είτε για την επανεκλογή του είτε για την εκλογή ενός άλλου προσώπου στην ηγεσία του κόμματος. Όπως είπε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, «η αγωνία μου είναι μην φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%», με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού και ενόψει μεγάλης κινητικότητας στην προοδευτική παράταξη, λόγω και των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Υπέρ της προσφυγής στην κομματική βάση τάχθηκε και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας», για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Έχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης συντάχθηκε με το αίτημα για νέες κάλπες χθες, αναφέροντας πως «οι εκλογές για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση». «Αυτό που επείγει δεν είναι να βγούμε κάποιοι και να πούμε “κύριε, κύριε, είμαι κι εγώ εδώ”» παρατήρησε, αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα και θέματα ηγεσίας που τίθενται και δημιουργούν την αίσθηση του σπιράλ απαξίωσης. Λύσεις υπάρχουν και βεβαίως η εκτόνωση μιας τέτοιας κρίσης με την προσφυγή στη λαϊκή βούληση με την αναβάπτιση ή οποιαδήποτε άλλη λύση θα μπορούσε να εκτονώσει την κατάσταση. Αν αυτό λειτουργήσει εκτονωτικά και λυτρωτικά, τότε ναι. Μάλιστα αυτό δεν το έχει αποκλείσει ούτε ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης», κατέληξε ο κύριος Φαραντούρης.

Με το αίτημα για νέες κάλπες συμπαρατάχθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, περιγράφοντας χθες στο Action24 πως ο κ. Κασσελάκης «δεν θέλει τη βάση και φοβάται τη βάση», προσθέτοντας ότι «με ευθύνη της ηγεσίας παράγεται εσωστρέφεια αντί για πολιτική το τελευταίο διάστημα». Στο ίδιο πλαίσιο, «το κόμμα μικραίνει και κοινοβουλευτικά και κοινωνικά όπως φαίνεται στις μετρήσεις και αυτό είναι ευθύνη της ηγεσίας» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ χαρακτήρισε ως απόπειρα εξευμενισμού του Παύλου Πολάκη τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Άλλωστε, το ενδεχόμενο να επιδιώξει την αναβάπτισή του μέσα από κομματικές κάλπες άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό και η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σημειώνοντας ότι «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί».

Με το αίτημα για νέες κάλπες συμπαρατάχθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, περιγράφοντας χθες στο Action24 πως ο κ. Κασσελάκης «δεν θέλει τη βάση και φοβάται τη βάση», προσθέτοντας ότι «με ευθύνη της ηγεσίας παράγεται εσωστρέφεια αντί για πολιτική το τελευταίο διάστημα». Στο ίδιο πλαίσιο, «το κόμμα μικραίνει και κοινοβουλευτικά και κοινωνικά όπως φαίνεται στις μετρήσεις και αυτό είναι ευθύνη της ηγεσίας» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ χαρακτήρισε ως απόπειρα εξευμενισμού του Παύλου Πολάκη τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Άλλωστε, το ενδεχόμενο να επιδιώξει την αναβάπτισή του μέσα από κομματικές κάλπες άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό και η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σημειώνοντας ότι «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί».

Αντίθετοι, ωστόσο, στην πιθανότητα να στηθούν νέες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίστηκαν αρκετοί εκ των «Κασσελίστας», με το βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά να τονίζει πως «δεν βρίσκω τον λόγο γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθεί ξανά ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία και να προσέλθουν στις κάλπες. Έντεκα μήνες πριν εκλέξαμε έναν καινούριο πρόεδρο, έξι μήνες πριν αμφισβητήθηκε ξανά αυτός ο πρόεδρος, επαναεπιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου». ««δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Αν κάποιος έχει κάποιον Μεσσία στο συρτάρι ή αν κάποιος θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το 15% στο 35%, ας το καταθέσει. Ας κάνουν πρόταση μομφής, ας αναλάβουν το κόστος απέναντι στον κόσμο που είναι εξοργισμένος με την εικόνα που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ας καταθέσουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή, όπως προβλέπεται. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το θέμα είναι ότι αυτή η άποψη δοκιμάστηκε στο Συνέδριο, αποδοκιμάστηκε τελικώς, διότι το Συνέδριο αποφάσισε ότι δεν θα πάμε σε νέα εκλογή, ο Πρόεδρος ο εκλεγμένος, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε την επαναβεβαίωση του Συνεδρίου και πραγματικά δε βρίσκω κανένα λόγο να ζούμε με εξάμηνα και κάθε έξι μήνες να ζητάνε όσοι διαφωνούνε με τον Κασσελάκη την προσφυγή σε κάλπες για την επαναβεβαίωση του ως Προέδρου ή οτιδήποτε άλλο» δήλωσε και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη.

Άλλωστε, να καταθέσουν πρόταση μομφής προκάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας από τα Χανιά πως «όπως έχει πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα», αφήνοντας ανοιχτό δηλαδή να σηκώσει το γάντι των «87», κάτι που δεν έπραξε, όταν αμφισβητήθηκε από τον Παύλο Πολάκη, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ορκίστηκε η Τσαπανίδου

Σε αυτό το κλίμα και εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να αναμετρηθούν μετωπικά όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα, σε διαρκή επικοινωνία παραμένουν στελέχη της μειοψηφίας, ενώ ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα και εντός της «προεδρικής πτέρυγας», καθώς κρίσιμος αναδεικνύεται ο ρόλος και του νέου Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκου Παππά ως προς τη διακοπή διαρροών από το «Κασσελακικό» μπλοκ προς τους «87». Πάντως, η πρεμιέρα του κ. Παππά στην Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν υπήρξε ιδανική, δεδομένου ότι εκκίνησε με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα αντιδράσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην είσοδο της Πόπης Τσαπανίδου στη Βουλή, καθώς η γνωστή δημοσιογράφος ορκίζεται σήμερα Βουλευτής Επικρατείας, στη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Αναφερόμενη στην ορκωμοσία της κυρίας Τσαπανίδου, η νέα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη τόνισε χθες για την κ. Τσαπανίδου πως «θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβει ότι έχει αποφασίσει να πληρώσει μια έδρα, που μπορεί εν πάση περιπτώσει να είναι η ίδια η πρώτη επιλαχούσα, αλλά αυτή την έδρα στην πραγματικότητα δεν την έχει κερδίσει η ίδια, ανήκει στο κόμμα και το συμφέρον του κόμματος είναι ο Πρόεδρος του κόμματος να γίνει βουλευτής και άρα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή». «Και άρα θα πρέπει να μην την αποδεχθεί», κατέληξε η κυρία Κασιμάτη.

Tags: Πολιτική
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Πυρά Μαρινάκη για τις υπογραφές των «32»: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης των Τεμπών

6 Ιουνίου 2025
0
133
Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή

Την... "ετερόκλητη συμμαχία για τα Τέμπη" στην οποία βουλευτές της Πλεύσης, Λύσης, Νίκης και του Στέφανου Κασσελάκη υπέγραψαν την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος...

ΠερισσότεραDetails

Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

6 Ιουνίου 2025
0
124
Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

Ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας και Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε αίτημα για να συζητηθεί η απόφαση του Αιγυπτιακού Δικαστηρίου που θέτει σε κίνδυνο τη...

ΠερισσότεραDetails

Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

6 Ιουνίου 2025
0
125
Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

Με 32 υπογραφές κατατέθηκε η πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής της Μαρίας Καρυστιανού για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η οποία περιλαμβάνει την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» για...

ΠερισσότεραDetails

Για ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής του Σινά δεσμεύτηκε ο Σίσι

4 Ιουνίου 2025
0
128
Για ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής του Σινά δεσμεύτηκε ο Σίσι

Για διατήρηση του status quo του μοναστηριού κάλεσε την αιγυπτιακή πλευρά η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, κατά την σημερινή τους συνάντηση. Για «παραγωγικές...

ΠερισσότεραDetails

Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται να λογοδοτήσουν

4 Ιουνίου 2025
0
126
Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται να λογοδοτήσουν

Οι πολίτες, βάσει των αποτελεσμάτων της πρώτης αξιολόγησης του Δημοσίου που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις ψηφιακές υπηρεσίες του δημοσίου και τις...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της

    Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της

    1 Οκτωβρίου 2024
    125
    Η Ρωσία κατέλαβε το Κουράχοβο και στοχεύει την πόλη Ποκρόφσκ-«Απετράπη ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ»

    Η Ρωσία κατέλαβε το Κουράχοβο και στοχεύει την πόλη Ποκρόφσκ-«Απετράπη ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ»

    6 Ιανουαρίου 2025
    126
    Τρία σενάρια της Scope Ratings για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής του Τραμπ: Το ένα περιλαμβάνει και… capital controls

    Τρία σενάρια της Scope Ratings για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής του Τραμπ: Το ένα περιλαμβάνει και… capital controls

    21 Απριλίου 2025
    131

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.