• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Για τη σχεδιαζόμενη «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο ενημέρωσε το Ισραήλ τις ΗΠΑ

Molonoti από Molonoti
30 Σεπτεμβρίου 2024
σε Κόσμος
5
0
Για τη σχεδιαζόμενη «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο ενημέρωσε το Ισραήλ τις ΗΠΑ
8
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Βρετανία: Μέτρα για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της ρωσικής παρέμβασης στα Δυτικά Βαλκάνια προτείνει το Λονδίνο

Το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ «απένειμε» ήδη μέσω AI ο Νετανιάχου(ΦΩΤΟ)

Ανατροπή από το Ισραήλ! Μετέθεσε 24 ώρες την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε σε μια συζήτηση με δημάρχους περιοχών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ότι «το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα – θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το σημαντικό μέρος των στόχων του πολέμου: την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους».

Το Παρίσι καλεί το Ισραήλ να μην προβεί σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό κάλεσε εκ νέου το Ισραήλ να μην προβεί σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο, λέγοντας ότι το Παρίσι θα ενισχύσει την υποστήριξή του στον λιβανέζικο στρατό.

«Προτρέπω (…) το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή και να παύσει τα πυρά. Καλώ τη Χεζμπολάχ να κάνει το ίδιο και να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση», τόνισε ο Μπαρό σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο.

Μπλίνκεν: Ο κόσμος είναι «ασφαλέστερος» χάρη στον θάνατο Νασράλα

Ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή, ήταν ένας «βάρβαρος τρομοκράτης» και ο κόσμος είναι «ασφαλέστερος χωρίς αυτόν», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για μια διπλωματική λύση στον Λίβανο.

«Η διπλωματία παραμένει ο καλύτερος και μοναδικός δρόμος για την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στην προώθηση αυτών των προσπαθειών με την μορφή του κατεπείγοντος» με σκοπό τη διπλωματική λύση στον Λίβανο και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Επιχειρούν στον νότιο Λίβανο οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, ψάχνουν τις σήραγγες της Χεζμπολάχ

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έχουν ξεκινήσει μικρής κλίμακας επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων διεισδύσεων σε σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, ενόψει μιας πιθανής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal” (WSJ) που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Οι επιχειρήσεις αυτές, από ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, φέρεται να στοχεύουν στη συλλογή πληροφοριών και στην προετοιμασία του εδάφους για μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη επίθεση που θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

wsj-111
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι επιχειρήσεις αυτού του είδους έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αλλά και πιο πρόσφατα, ως μέρος της στρατηγικής του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Ο Amir Avivi, Ισραηλινός πρώην ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι επίκειται χερσαία εισβολή του Ισραήλ και ότι οι επιδρομές αποτελούν μέρος της προετοιμασίας.

«Οι IDF έχουν κάνει πολλές προετοιμασίες για μια χερσαία εισβολή», δήλωσε ο Avivi. «Συνολικά, αυτό περιλαμβάνει πάντα ειδικές επιχειρήσεις. Αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας». Η Χεζμπολάχ εμφανίζεται τόσο αποδυναμωμένη που το δίλημμα του Ισραήλ θα είναι στην πραγματικότητα το πόσο μακριά θα πρέπει να πάει το Ισραήλ στο Λίβανο, δήλωσε ο Avivi. Το πότε και με ποιους όρους θα φύγει το Ισραήλ παραμένει ασαφές, είπε.

Η τακτική των Ισραηλινών φαίνεται να επικεντρώνεται σε μικρές εισβολές που αποσκοπούν στην αναγνώριση και τη χαρτογράφηση των υπόγειων εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ. Οι σήραγγες αυτές έχουν κατασκευαστεί με στόχο να επιτρέπουν την κίνηση μαχητών και οπλισμού χωρίς να εντοπίζονται, κάτι που αποτελεί σημαντική πρόκληση για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά του ισραηλινού στρατού, οι πηγές της WSJ αναφέρουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια ευρύτερη στρατιωτική επιχείρηση εάν οι εντάσεις κλιμακωθούν περαιτέρω. Η πιθανή εισβολή στοχεύει να εξουδετερώσει τις υποδομές της Χεζμπολάχ που απειλούν τις βόρειες περιοχές του Ισραήλ.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι μία τέτοια επιχείρηση μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η Χεζμπολάχ έχει ήδη αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και μπορεί να αντιδράσει με σφοδρές επιθέσεις σε περίπτωση εισβολής.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ λέει στα χερσαία στρατεύματα στο βορρά: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, φαίνεται να άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στο Λίβανο, αφού είπε στα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της χώρας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας – συμπεριλαμβανομένου και εσάς».

Ο Gallant δήλωσε ότι η επιστροφή των Ισραηλινών στα σπίτια τους στο βορρά -περίπου 60.000 έχουν αναγκαστεί να τα εγκαταλείψουν λόγω των επανειλημμένων πυραυλικών πυρών από το Λίβανο- είναι «η αποστολή των IDF».

Συνέχισε: Γκάλαντ: «Αυτό είναι που θα κάνουμε και θα αναπτύξουμε ό,τι χρειάζεται – εσείς, άλλες δυνάμεις, από τον αέρα, από τη θάλασσα και από τη στεριά. Χαρακτήρισε τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι στρατιώτης σκοτώθηκε από ισραηλινό drone

Ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανακοίνωσε ο στρατός του Λιβάνου.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας μετέδωσε ότι σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι «ένας από τους στρατιώτες έπεσε μάρτυρας ως αποτέλεσμα ισραηλινού εχθρικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που στόχευσε μοτοσικλέτα». Είπε ότι το περιστατικό συνέβη σε σημείο ελέγχου.

Το Ισραήλ έχει υποστηρίξει ότι στοχεύει τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Μέχρι στιγμής, από τότε που το Ισραήλ ενέτεινε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του στο Λίβανο, περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 6.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι ένα εκατομμύριο Λιβανέζοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

45 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Ain Deleb του νότιου Λιβάνου

Εν τω μεταξύ, στους 45 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Αΐν Ντελέμπ του νότιου Λιβάνου, μεταδίδει το “Reuters”, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Tags: Κόσμος
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Βρετανία: Μέτρα για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της ρωσικής παρέμβασης στα Δυτικά Βαλκάνια προτείνει το Λονδίνο

9 Οκτωβρίου 2025
0
125
Βρετανία: Μέτρα για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της ρωσικής παρέμβασης στα Δυτικά Βαλκάνια προτείνει το Λονδίνο

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενεργοποιήσει μέτρα για να καταπολεμήσει τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων και τον κίνδυνο της ρωσικής παρέμβασης στα Δυτικά Βαλκάνια, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα...

ΠερισσότεραDetails

Το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ «απένειμε» ήδη μέσω AI ο Νετανιάχου(ΦΩΤΟ)

9 Οκτωβρίου 2025
0
124
Το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ «απένειμε» ήδη μέσω AI ο Νετανιάχου(ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μοιράστηκε στο X μια εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη, που τον δείχνει να του κρεμάει ένα μετάλλιο Νόμπελ Ειρήνης γύρω...

ΠερισσότεραDetails

Ανατροπή από το Ισραήλ! Μετέθεσε 24 ώρες την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

9 Οκτωβρίου 2025
0
125
Ανατροπή από το Ισραήλ! Μετέθεσε 24 ώρες την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει στη Γάζα τελικά σε 24 ώρες, όπως αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο. Η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε...

ΠερισσότεραDetails

Ισραήλ και Γάζα πανηγυρίζουν για τη συμφωνία εκεχειρίας-Σήμερα σε ισχύ

9 Οκτωβρίου 2025
0
126
Ισραήλ και Γάζα πανηγυρίζουν για τη συμφωνία εκεχειρίας-Σήμερα σε ισχύ

Τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, με τις πρώτες υπογραφές να είναι γεγονός και η συμφωνία για κατάπαυση...

ΠερισσότεραDetails

Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα

9 Οκτωβρίου 2025
0
127
Η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γάζα

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σήμερα, Πέμπτη, τα ξημερώματα υπογραμμίζοντας ότι «η ειρήνη είναι κοντά». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο επικεφαλής της...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Αθωώθηκαν στο Εφετείο δύο γιατροί για τον θάνατο 55χρονου υλοτόμου στη Θεσσαλονίκη

    Αθωώθηκαν στο Εφετείο δύο γιατροί για τον θάνατο 55χρονου υλοτόμου στη Θεσσαλονίκη

    3 Φεβρουαρίου 2024
    126
    Συνελήφθη και απελάθηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ από το Ισραήλ

    Συνελήφθη και απελάθηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ από το Ισραήλ

    10 Ιουνίου 2025
    128
    Νεκρά δύο μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Δαμασκό

    Νεκρά δύο μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Δαμασκό

    5 Νοεμβρίου 2024
    129

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.